Supercopa | Gazzetta.it

El pla de Xavi va fracassar de seguida, amb un hat-trick del brasiler en els primers 39 minuts. Rodrygo i Lewandowski també van marcar, Araujo va ser expulsat. Onzè títol amb el Madrid per a Ancelotti

Estava a l’aire, i el terreny de joc ho va confirmar eloqüentment: massa distància en aquests moments entre el Reial Madrid i el Barcelona. En la represa de la final de la Supercopa de fa un any, Ancelotti es va venjar de Xavi i el 256è Clàssic va acabar 4-1 per als blancs, que dimecres havien fet 5 gols contra l’Atlètic. Carlo, que avui s’ha convertit en el segon tècnic del Madrid amb més banquetes, 264, ha aconseguit el seu 11è títol a la Casa Blanca i el 26è de la seva carrera. El segon èxit del Madrid davant el Barça aquesta temporada després del 2-1 a Montjuic a la Lliga, i el duel entre els dos tècnics ha estat un embolic: 5-4 per a Ancelotti sobre Xavi. Qui va tornar a provar la targeta de moure Araujo a l’àrea de Vinicius i va anar molt malament: per al salvatge brasiler 3 gols ja a la primera part, per als Charrua la vermella al minut 71 per doble groga per dues faltes a Vinicius, el primer provocant un penal. Pel Barça, -7 del Madrid i -8 del Girona a la Lliga, cinquena derrota de la temporada.

les opcions

Es va jugar a la casa de Cristiano Ronaldo, present a la grada, a l’Al Awwal de Riad, un estadi de 25.000 seients i, per tant, el menor nombre d’assistents a un Clàssic des de 1936. Carlo va haver d’escollir un porter i va enviar Lunin al terreny de joc. . En aquests moments hi són l’ucraïnès i Kepa: el basc va jugar malament a la semifinal, i a Espanya pensaven que seria confirmat per Ancelotti per evitar el rebuig definitiu. No, Carlo va triar Lunin, i Kroos al camp per Modric, amb la confirmació de Tchouameni com a pivot. Al Barça Raphinha és baixa per lesió, Pedri entra i no Joao Felix amb un pas a una formació amb 4 migcampistes, semblant a la del Madrid amb Pedri en una posició similar a la de Bellingham. Araujo, com sempre als Clàssics, es va desviar des del centre de la defensa cap a la banda dreta per controlar Vinicius.

un-dos terrible

La idea d’utilitzar Araujo com a anti-Vinicius va esclatar ràpidament quan el Barcelona defensava malament i en 10 minuts el Madrid només tenia un home davant d’Inaki Pena. Al minut 7 Vinicius s’ha llançat a l’espai per un gran tall de Bellingham que ha sorprès Kounde, el porter ha estat desviat i ha obert el Clàssic. Un moment després Inaki Pena ha estat excepcional en aturar Rodrygo, i al minut 10 Vinicius ha fet el 2-0 amb una assistència de Rodrygo projectada darrere de l’absurda defensa blugrana amb un gran llançament de Carvajal.

espurnes blaugrana

El Barça, que inicialment tenia enganxat a Lunin amb Ferran Torres, ha començat a jugar i al minut 12 el mateix Ferran Torres ha colpejat el travesser. El mateix internacional espanyol ha tornat a desafiar a Lunin i al minut 33 ha marcat Lewandowski, una gran volea amb la dreta després d’una rematada de cap de Mendy. Per a la Pole 4 gols en 4 partits de Supercopa d’Espanya i el balanç de gols més antic dels catalans en un Clàssic.

vins i els aguts

El Barcelona ha donat mostres de vida ofensiva però també de llacunes defensives, i al minut 37 Araujo ha posat el braç al coll de Vinicius amb un penal i una targeta groga. A l’acte va ser el mateix brasiler que va signar el seu hat-trick al minut 39. L’últim madrileny que va marcar un hat-trick contra el Barcelona a la primera part va ser “Bum Bum” Zamorano el 1995.

canvis frustrats

Al cap d’una hora Xavi va canviar d’homes i de sistema, entrant Fermín, Lamine Yamal i Joao Felix i canviant al 4-1-4-1, però el pla va fracassar de seguida perquè al cap d’uns minuts una incursió de Vinicius va posar en dificultats l’equip blaugrana. defensa i Kounde va donar la pilota a Rodrygo per fer el 4-1. El teló també ha caigut sobre Araujo, que ha estat expulsat al minut 71 per la segona targeta groga que ha rebut per una altra falta sobre Vinicius. Amb el partit tancat, el final era tot per a Brahim Diaz, que va tornar a decidir aprofitar els pocs minuts disponibles: Inaki Pena li va negar el gol. Aleshores Ancelotti s’ha acostat a l’àrbitre per a una ràpida conversa, i el xiulet al minut 90 no ha donat cap recuperació. Ancelotti un gran pilot, un Madrid decididament superior, una altra decepció de la temporada per al Barça.