Supercopa d’Itàlia, Napoli-Fiorentina 3-0: gol de Simeone, doblet de Zerbin

A la primera semifinal els de Mazzarri van fer un hat-trick contra Viola que es va poder queixar d’un penal fallat per Ikoné. I ara s’enfrontarà al guanyador de l’Inter-Lazio.

El Nàpols és el primer finalista de la Supercopa d’Itàlia a Riad. El 3-0 contra la Fiorentina va ser clar: gols de Simeone a la primera part, després un doblet de Zerbin al final per a delit de Mazzarri. Només males notícies per a Italiano: per als violans només lamenten el penal fallat a la primera part per part d’Ikoné, però l’equip mai va ser perillós a la segona part a la recerca de l’empat.

PRIMERA MEITAT

Opcions, en primer lloc. Mazzarri opta per la defensa de tres, Italiano va amb la línia de quatre. L’inici no és precisament a un ritme molt elevat, encara que el desenvolupament sigui agradable. I és el Napoli qui primer troba la porteria rival: al minut 9 entra Politano des de la dreta, una jugada clàssica que acaba amb el peu esquerre ben desviat a córner per Terracciano. Un minut després és Ikone qui es posa perillós: una incursió a l’àrea, però un xut desviat a córner, després del qual Biraghi remata bé de volea però eixampla massa el peu esquerre. La Fiorentina té la possessió de la pilota, però deixa espais a la represa que el Nàpols aconsegueix explotar. En una d’aquestes ocasions -és el minut 22- arriba el primer gol: Kvaratskhelia defensa bé la pilota per la banda i la passa a Juan Jesús, gran jugada del brasiler en vertical per Simeone, Martínez Quarta i Biraghi atorguen un camp en el qual passa l’argentí, fent bé de tancar amb el peu esquerre al pal llunyà. La reacció de la Fiorentina ha arribat al minut 28: centrada de Bonaventura i rematada de cap de Martínez Quarta que ha acabat al pal, després l’acció ha continuat però el gol posterior de Beltrán ha estat anul·lat per fora de joc de Boneventura. Però la major oportunitat de l’equip italià arriba al minut 44: Ikone fa bé en entrar a l’àrea, superant Mario Rui, i després a la tornada del portuguès rep un penal. Ell mateix va al lloc, però l’execució és sense mà, la conclusió central és lenta i sobretot alta.

SEGONA MEITAT

Tornem a començar sense canvis. El guió és el mateix, amb la Fiorentina a la meitat del camp del Nàpols. I la primera oportunitat també és lila, un xut de Beltran al minut 5, però massa lent i fàcil per Gollini. L’equip de Mazzarri està a l’espera, al minut 7 Cajuste té una bona ocasió a l’àrea després d’un suport de Mario Rui, però el xut amb la dreta és alt. L’italià intenta sacsejar les coses amb les substitucions: al minut 12 entren Nzola i Sottil, surten els dos laterals Brekalo i Ikone, els pitjors del terreny de joc fins aquell moment. La formació no canvia, ni tan sols canvia al minut 22 amb la inclusió de Parisi en lloc de l’amonestació Biraghi. Substitucions també de Mazzarri: minut 27, entren Ostigard, Zielinski i Lindstrom, fora Mario Rui, Kvaratskhelia i Politano. La Fiorentina ocupa cada cop més el terreny de joc però no és precisa a l’hora d’acabar, mentre que Mazzarri es veu obligat a substituir el lesionat Cajuste introduint Gaetano. Els minuts passen, el ritme segueix sent baix i la Fiorentina no pot preocupar la defensa del Nàpols. Zerbin també entra per Mazzocchi a 9′. I és un canvi decisiu, perquè el nou arribat troba el segon al minut 39: córner de Zielinski, aturada de Di Lorenzo i Zerbin el desvia cap a porteria. Moments de por, perquè l’extrem ofensiu colpeja el pal en un enfrontament amb Parisi. S’aixeca, cap problema. Efectivament, en l’acció següent agafa la pilota al mig del camp, surt recte i troba el córner més llunyà amb el peu dret per al 3-0, amb una relativa explosió d’alegria des de tota la banqueta del Nàpols. No hi ha més temps. Ara Mazzarri espera el resultat de l’Inter-Lazio per entendre a qui competir per la Supercopa de dilluns.