Super League: Trento fàcil a Catània. Cop de Monza amb Piacenza

Els campions italians guanyen 3-0 amb l’últim equip de la classificació i amplien fins a 9 punts el seu avantatge sobre el Perusa que s’enfronta avui al Verona. A Emilia Vero passa Volley al tie break

Dos avançaments de la setena jornada de tornada a la Superlliga

Piacenza-Monza 2-3 (21-25, 25-19, 23-25, 25-20, 11-15)

El Piacenza acaba de recuperar la victòria regeneradora de diumenge passat contra el Perusa, el Monza ve de sis derrotes en els darrers set partits de campionat, tot i que ho va fer bé tant a la Copa d’Itàlia com a la Challenge Cup. Després de més de dues hores de joc i un partit que canvia el seu cara mil vegades és Vero Volley la que celebra, demostrant-se en general més continuada que les emilianes. El primer set és una sèrie d’errors dels locals, que cometen molts errors al servei i també són imprecisos en defensa; els brianços els ho agraeixen i els acompanyen el trio d’alta pilota Szwarc-Maar-Loeppky (14 punts entre tres) fins al 25-21 en una mitja part que lidera l’equip d’Eccheli sense arriscar-se mai res. Canviem de bàndol i invertim els rols. Ara Piacenza marca el ritme mentre Monza lluita per mantenir-se al dia. Cala Szwarc i Eccheli insereixen Mujanovic, però no és qüestió de particulars; els locals troben respostes des del servei i també creixen en atac amb un Romanò excel·lent, de seguida aconsegueixen un bon avantatge que porta al 25-19. El 5-1 inicial del tercer quart enganya el Piacenza perquè Monza triga uns intercanvis per volar 10-9. A partir d’aquest moment els convidats es mantenen sempre per davant, encara que el marcador estigui equilibrat. Gas Sales Blueenergy va desaprofitar més d’una oportunitat, algunes de les quals van ser fàcils, per igualar; aconseguiria la final amb la pipa guanyadora de Leal, però la comprovació del vídeo posa de manifest una irregularitat en l’atac des de la segona línia que dóna el 25-23 al Brianza. Tornem a començar i ara són els convidats els que es perden unes pilotes senzilles, el Piacenza ho aprofita a l’inici del quart set i s’avança 14-9. Però com en l’anterior parcial, Vero Volley té el mèrit d’aguantar sempre el partit, trobant la paritat a 17. A la final, Lucarelli esdevé protagonista amb una sèrie de serveis que porta els equips al tie break. Al cinquè set arrenca Monza amb Loeppky al servei que signa un 5-0 capaç de donar un rumb important a la fracció que lidera amb calma els d’Eccheli malgrat l’intent de recuperació de Piacenza que acaba en 15-11. (Matteo Marchetti)

Catània-Trento 0-3 (15-25, 20-25, 17-25)

La diferència entre el primer i l’últim de la Superlliga és àmplia. Trento passa a casa de Farmitalia, a Catània, en tres sets sense córrer cap perill. Pels campions italians, multitud feta a Sicília i aplaudiments des del racó Gislimberti amb una quinzena d’aficionats que venien de lluny. El Catania es prepara per al segon partit consecutiu a casa, el de dimecres contra Pàdua que val una part d’esperança de supervivència. Michieletto porta el seu equip a la victòria en el primer set trencant des de la primera i segona línia. Dos dels quatre primers punts són del blau (segona línia i lob empès pel 4). Farmitalia torna a 6-4 amb blocs de Randazzo i Massari a Rychlicki. Un as de Randazzo i Catania s’acosta a -1. Aquí de nou Michieletto accelera el partit (amb un 67 per cent de positivitat al parcial): 14-10 amb un atac des de primera línia. El bloqueig de Podrascanin posa el 16-11. El Catania és incapaç de bloquejar i contraatacar amb eficàcia i la campiona italiana tanca amb Rychlicki de 2 i amb un bloqueig de Podrascanin. El segon set ha estat tranquil amb Lavia que ha marcat el 5-0 per a Itas des de la segona fila. Bossi, acabat de prendre el relleu al centre, fa el segon bloc per a Farmitalia (1-5). Però el parcial s’escapa en poc temps amb Podrascanin que bloqueja sense parar, Michieletto marca l’as per posar l’11-4. Massari intenta escurçar des de la posició 4 (11-5), Buchegger en rotació extra des de 2 es burla del bloqueig contrari (11-6). Farmitalia també defensa i amb Cavaccini salva dues pilotes impossibles. Trentino és d’un altre planeta. Els locals, amb Buchegger sempre efectiu, s’han acostat al 16-11 i després amb la primera part de Masulovic fins al 17-12. La diferència en atac és Rychlicki (19-13), Michieletto des de la segona línia és inapreciable (21-13). Tres punts seguits de Buchegger i Farmitalia s’acosta encara més a 22-18 i 23-19. La primera part de Podrascanin, amb una recepció perfecta de Laurenzano i és la pilota parada del Trentino. Lavia tanca des de la segona línia 25-20. La primera part de Masulovic (8-5) dóna a Farmitalia la il·lusió de poder entrar al partit. Aleshores, estem al tercer set, un tub de Michieletto que canvia de trajectòria trencant al lloc 1, restableix la distància (10-6). És només un moment. De nou des de la segona línia Lavia marca 14-8 – Basic escurça (14-9), però el solc excavat per Itas és profund. També hi ha glòria per a Magalini que entra a quatre, anota un punt però és colpejat pel bloc de Buchegger que és l’últim a cedir (21-15 retalla una estreta diagonal de beacher). Acaba en glòria per a Itas, gratament acollit pels nens de Catània per fer selfies i autògrafs. Farmitalia prepara el play-off amb Pàdua. Agafa’l o… enfonsa’l. (Giovanni Finocchiaro)