Sis Nacions, Gal·les-Escòcia 26-27 | Gazzetta.it

Els escocesos, per 27-0, guanyen a Cardiff gràcies a un doblet de van der Merwe, un assaig de Dyer i 12 punts de Russell. Grogues per Turner i Tuipulotu i l’equip local va marcar 4 assajos, però no van ser suficients

Es va trencar un tabú que havia durat 22 anys: Escòcia va guanyar a Cardiff. Gal·les va vèncer 27-26 en el partit que va completar la primera jornada del Sis Nacions 2024. Per a l’equip de Greg Townsend, victòria sense bonificacions i 4 punts a la classificació, com Anglaterra, per darrere d’Irlanda (5). Gal·les guanya bonificacions defensives i ho prova i té 2 punts, Itàlia 1, França zero. D’aquí a una setmana, la segona jornada inclou Escòcia-França (dissabte a les 15.15), Anglaterra-Gal·les (dissabte a les 17.45) i Irlanda-Itàlia (diumenge a les 16.00).

20 minuts en 14…

Als 11 minuts Escòcia es va posar 10-0: un cop parat de Finn Russell va obrir el marcador, després, després de descansos de Kyle Rowe i Kyle Steyn que van obrir el camí cap a la línia de gol, Pierre Schoeman va arribar des de molt a prop i va enfonsar (Russell transforma). . Al minut 22, un greu error de Josh Adams, que despeja la pilota a la grada i dóna un altre lloc a Russell. A la mitja hora Sione Tuipolotu penetra a la meitat gal·lesa, Russell rep en bucle i amb una passada senzilla i brillant allibera l’extrem Duhan van der Merwe per marcar (Russell converteix). A l’inici de la segona part, el doblet de van der Merwe, que ha saltat l’últim obstacle després de rebre l’esplèndida passada de Russell (que després ha convertit), semblava segellar-ho. Gal·les reacciona amb un assaig de James Botham, que acaba el maul resultant d’un toc a 5 metres, amb targeta groga per al hooker escocès George Turner. Al minut 53, després dels descansos de Teddy Williams i Dafydd Jenkins, va ser Tomos Williams (que va agafar el relleu de Gareth Davies a l’inici de la segona part) qui va servir una gran passada a l’extrem Rio Dyer, que només va haver de saltar a la bandera (Ian Lloyd convertit). Torna Turner, però Escòcia es manté amb 14 homes al minut 60 per una altra targeta groga per a Tuipolotu.

quina tornada!

Aleshores, Gal·les, després de caure 27-0, s’ho va creure i va empènyer a capgirar el resultat. Passa un minut i Elliott Dee, llançant ràpidament una falta, serveix la pilota a Aaroin Wainwright, que l’estavella sota els pals. Però no s’ha acabat: al minut 68 un altre maul als 5 metres i aquesta vegada és el flanc debutant Alex Mann qui aixafa. Ian Lloyd transforma els tres i Gal·les torna increïblement a 26-27. Escòcia, però, aconsegueix tancar en atac i s’acosta a marcar el seu quart assaig amb van der Merwe, aturat per un gal·lès just a la línia. La victòria encara és segura, però.