Sir Jim Ratcliffe envia un missatge a Man United després de la final de la FA Cup 2024

El copropietari del Manchester United, Sir Jim Ratcliffe, ha dit que està “molt orgullós” després de la seva sorpresa per 2-1 sobre el Manchester City a la final de la FA Cup del 2024, però no va nomenar l'entrenador sota pressió Erik ten Hag en el seu missatge de felicitació.

Els informes de la vigília de la final van dir que el partit seria l'últim partit de Ten Hag a càrrec del seu regnat irregular de dues temporades a Old Trafford, i els jugadors de l'holandès probablement van produir la seva millor actuació del seu mandat per vèncer els campions de la Premier League a l'estadi de Wembley. .

“És una sensació gloriosa guanyar la final de la FA Cup a Wembley”, va dir Ratcliffe en un comunicat poc després del xiulet final dissabte.

“El Manchester United no era clarament el favorit per guanyar avui, però va jugar amb total compromís i habilitat i va superar un dels grans equips del futbol. Tots estem molt orgullosos dels jugadors i del personal que treballen incansablement per donar-los suport”.

El nou cap de les operacions de futbol del United va seguir amb el llegendari entrenador dels Red Devils, Sir Alex Ferguson, mentre Ten Hag guanyava el primer trofeu de l'estada de l'empresari al club, venjant la derrota del United per 2-1 en el mateix partit de la final de la temporada passada.

Ratcliffe ha dit que vol canviar la cultura d'un club que no ha guanyat la Premier League des que Ferguson es va retirar al final de la campanya 2012/13.

El United va fer una temporada pobre per als estàndards dels 20 cops campions anglesos, acabant vuitè –a 31 punts del campió City– i sortint de la Lliga de Campions de la Uefa al final del seu grup.

Ten Hag també va guanyar la Copa Carabao i va guiar el United a un tercer lloc la 2022/23, però va reconèixer que no sabia si conservaria la seva posició després d'aixecar la seva última medalla.

El jugador de 54 anys va dir que els problemes del United havien estat en gran part el resultat de les seves lesions després d'assegurar-se que jugaran a la Lliga Europa de la temporada vinent.

Ten Hag es va enfrontar amb les lesions més diferents (45), els segons jugadors més lesionats (21) i el nombre màxim de jugadors conjuntaments fora en una sola setmana de joc (11), segons les xifres del lloc web Premier Injuries.

“Hi ha molta feina per fer, però tenim valor a la plantilla i un gran potencial”, va dir Ten Hag. “L'equip està progressant i estem guanyant trofeus.

“Dos trofeus en dos anys no està gens malament. Tres finals en dos anys no està gens malament. Si no em volen, aniré a un altre lloc per guanyar trofeus, perquè això és el que faig”.