Sèrie B, el líder Parma va vèncer el Venezia en el partit clau

Els líders de la lliga van +7 punts sobre els venecians, derrotats en el temps de descompte. Amb el blitz de Lecco, els Grigiorossi van quedar segons en solitari. Els blucerchiati, per davant per 2-0, van ser atrapats pel Mòdena, marcant amb dos penals de Palumbo

A la Sèrie B les finals decideixen. El líder Parma no es rendeix mai i al minut 100 ha superat el Venezia amb un gran gol de Camara: el 2-1 al Tardini. En ple temps de descompte, el Pisa va empatar, amb deu homes contra el Cosenza, i FeralpiSalò, que fins i tot va aturar el Reggiana de Nesta amb nou homes. El Brescia torna a guanyar, 2-0 contra el Cittadella, mentre que el Spezia empata contra el Catanzaro. En els partits de les 16.15, Cremonese i Como van guanyar per poc, amb Lecco i Ternana respectivament, mentre que a Marassi Mòdena van superar el Samp per 2-2 gràcies a un doblet de penal de Palumbo. Ascoli-Sudtirol, demà a les 16.15h, tanca la 23a ronda.

Parma-Venècia 2-1

És un partit preciós. Mihaila marca la diferència al davant, corre cap a la dreta i ningú l’agafa. Al minut 21 rep molt bé d’Hernani i centra per darrere de Joronen. Però l’equip de Vanoli està tot menys en dificultats. Al minut 14 ha colpejat el pal amb Pierini, després al minut 26 ha igualat el marcador amb l’habitual Pohjanpalo. Altare centra des de la dreta, el finlandès s’anticipa a Osorio i el posa: novè gol del campionat per a ell. Abans del descans, els de Pecchia fins i tot van estar a punt de doblar la seva avantatge: primer amb Mihaila i després amb Benedyczak. Al minut 56 Joronen salva a Bonny. Continua fins al minut 100, Camara amb una volea amb el peu dret arran del desenvolupament d’un córner dóna encert als groc-blaus. El Parma recupera així la victòria després de la derrota patida contra el Mòdena. Parada a Venècia.

Brescia-Cittadella 2-0

L’equip de Maran comença de manera agressiva: Bianchi i Bertagnoli desafien immediatament a Kastrati. Una mica més tard Borrelli també obliga el porter del Cittadella a salvar el resultat. Cassano ha tingut la millor oportunitat dels convidats al minut 36, quan ha intentat un xut amb la dreta i Andrenacci ha posat la mà. A l’inici de la segona part Borrelli s’aprofita d’un cos a cos a l’àrea: així l’atacant dóna avantatge al seu equip. Cassano segueix perillós al minut 55, però Bisoli bloqueja. Vint minuts més tard els locals han fet el 2-0: Bisoli ha tornat a centrar, Moncini no s’ha equivocat de cap. El Brescia continua lluitant pels playoffs i troba l’èxit després de tres jornades. Tercera derrota consecutiva del Cittadella.

espècies-catanzaro 1-1

L’equip local ha arriscat molt al minut 12 quan Pompetti ha perdut la pilota davant la seva àrea: Verde li ha robat. L’atacant llança un xut amb la dreta que marxa per poc. Però a la jugada següent passa Catanzaro. Vandeputte busca Iemmello a l’àrea: el davanter centre esquerra calabres sol només l’ha d’empènyer a dins. Sisè gol al campionat per a la classe ’92, ex-contador. L’equip de D’Angelo no s’ha rendit i ha empatat al minut 34 amb Jagiello, que ha fet bé en sorprendre el porter després d’una rematada de cap de Mateju. A l’inici de la segona part, Biasci ha desaprofitat una bona oportunitat. Al minut 64 Nikolaou remata molt fort des de fora, Fulignati vola per evitar el gol. Acaba així, Spezia es manté a la part baixa de la taula amb 21 punts. Un altre sorteig per a Catanzaro.

Reggiana-Feralpisalò 1-1

L’equip de Zaffaroni també va començar bé amb Di Molfetta desafiant Bardi. Llavors apaga completament la llum. Al 23′ Fiordilino aixeca massa la cama i colpeja a la cara a Girma: vermell directa. En el temps de descans, els convidats van tornar a ser ingenus: Butic va rebre una targeta groga, després va discutir amb Bianco i va rebre una segona targeta groga. FeralpiSalò amb nou homes durant tota la segona part. Al minut 56 Girma ho fa tot ell mateix, corre per la dreta i amb un xut encrespat gairebé toca el pal. Dos minuts després Antiste remata de cap un córner: travesser ple. Reggiana només va guanyar al minut 80 amb el xut curling de Kabashi: el primer gol de la temporada del migcampista albanès. Llavors, els convidats van tornar a encendre el llum: en ple temps de descans d’una falta, el capità Balestrero ha rematat de cap l’1-1. Reggiana es deixa enganyar a l’últim segon, FeralpiSalò aconsegueix el seu tercer resultat útil consecutiu. Els homes de Nesta s’aturen.

Cosenza-Pisa 1-1

És una cursa bloquejada. La primera oportunitat dels calabresos arriba al minut 19: Mazzocchi remata des de lluny, Loria no s’estranya. L’equip d’Aquilani respon deu minuts després amb Arena, la seva conclusió és justa. Aleshores, al minut 45, Calabresi rep la seva segona targeta groga per una falta sobre Florenzi i deixa el seu equip amb deu homes. A l’inici de la segona part, Gyamfi ha relliscat i ha tocat la pilota amb una mà a l’àrea: ha estat un penal per a l’àrbitre. Després d’una consulta al VAR, el director del partit modifica la seva decisió: el toc és involuntari. Al minut 61 Tutino ha trencat el marcador: el davanter del Cosenza ha centrat bé amb l’assistència de Mazzocchi. És el novè centre del campionat. En ple temps de descans Masucci salva acrobàticament una pilota que anava a córner, Caracciolo es gira i fa l’1-1. El senyor Aquilani és expulsat, però aquest resultat probablement salva la seva banqueta.

sampdoria-modena 2-2

A Marassi, la Samp passa a mitja primera part. Des del córner d’Askildsen, la rematada de cap de Facundo González és imperiosa i dóna avantatge al Sampdoria. L’equip de Pirlo aguanta bé el camp, agafa valentia i dobla el marcador a la mitja hora per mitjà d’Alvarez, arribat del Sassuolo al mercat de reparacions. El xut amb la dreta des de la vora de l’àrea és un xut de billar que no deixa cap oportunitat a Seculin. El Mòdena ha tornat a obrir tot al voltant de l’hora gràcies a un penal (atorgat després del control del VAR, per una mà de Piccini en xut d’Abiuso). Des del punt, Palumbo tanca la bretxa. El gol regenera l’equip de Bianco, que després d’unes quantes voltes del rellotge queda en no-res del 2-2: Gliozzi colpeja el travesser amb una rematada de dalt a baix, després Battistella marca des de dos passos però Caputi l’anul·la per un atac en atac a Gonzalez. Els convidats han empatat a 10′ del final, de nou de penal (aquest cop concedit per una falta de Stojanovic sobre Cotali): Palumbo no s’ha equivocat i ha tornat a sortir el seu equip a la superfície. Mòdena puja a 32, Samp avança a 27.

Lecco-Cremonese 0-1

Inici d’estudis per als equips Bonazzoli i Stroppa. L’oportunitat més clara de la primera part ha estat la de Zanimacchia, que just abans del descans ha obligat Lamanna a fer una gran intervenció al córner després d’un bon xut amb la dreta. El resultat canvia a l’inici de la segona part i el Cremonese comença amb l’habitual Coda: l’atacant és glacial al penal, concedit per una mà a l’àrea de Frigerio, i posa per davant el seu equip. Els visitants han defensat el seu avantatge i han estat a punt de doblar l’avantatge a prop del minut noranta amb una rematada de llarga distància de Ghiglione, a només un pèl del pal. L’estret èxit porta els Grigiorossi a la segona posició en solitari, a -4 del líder Parma. Per al Lecco, últim amb 20 punts, la situació és cada cop més trista.

ternana-como 0-1

A Liberati, immediatament és Strefezza. Poc abans de la mitja part, el xut de transferència de Como es va avançar en el seu debut amb la nova samarreta: llançament de Da Cunha, aturada amb la dreta per saltar Lucchesi i llançament amb l’esquerra per davant d’Iannarilli. L’equip de Roberts adorm el partit a la segona part i Ternana no pot girar el córner fins i tot amb les substitucions de Breda. El final diu poc o res: els convidats agafen 3 punts d’or amb el mínim esforç i volen a la tercera posició de la classificació, els umbrís es queden atrapats a 21 punts (+1 sobre Lecco, últim).