Salah marca en un thriller de sis gols a Anfield

Mohamed Salah va marcar en el seu retorn a l'onze titular quan el Liverpool va sobreviure a un ensurt per vèncer el Tottenham per 4-2 a la Premier League.

Els vermells van semblar formidables de vegades en el penúltim partit de Jurgen Klopp a casa a Anfield i van agafar el lideratge gràcies al seu talismà, que va superar de cap Guglielmo Vicario des del principi.

Andy Robertson va doblar l'avantatge després de seguir un xut de Salah just abans de la mitja part i Harvey Elliott va anotar un crit a la segona part que va deixar un gran somriure a la cara del seu entrenador.

Poc després era el 4-0, quan Cody Gakpo es va aixecar per sobre de Cristian Romero per dirigir-se de cap i el Liverpool va mirar a casa i sec amb 15 minuts per jugar.

Però els Spurs van mostrar una mica de lluita que s'havia perdut durant la major part del partit i en van treure una a través del substitut Richarlison.

Aleshores, el brasiler va establir el capità Heung-Min Son per posar els nervis al marge del sol de Merseyside.

Salah va tenir un gol descartat en el temps de descompte per un fora de joc durant la preparació, però els vermells van aguantar per guanyar el partit.

La derrota és la quarta consecutiva del Tottenham a la Premier League, cosa que no feia des del 2004.

El Newcastle es troba ara a quatre punts del club londinenc, mentre que el Chelsea i el Manchester United són dos més enrere, amb tres jornades per al final dels homes d'Ange Postecoglou.

Després de la derrota al Chelsea dijous a la nit, l'entrenador australià dels Spurs hauria esperat una reacció dels seus jugadors, però semblava que només estarien passant pels moviments.

Son va estar absent al darrer terç i va lluitar per agafar la pilota en un paper central.

Les ocasions que van tenir van arribar a través de Brennan Johnson, però va mostrar una falta de qualitat amb la seva pilota final, que ha estat la història de la seva temporada.

Al darrere, Emerson Royal tornava a substituir els absents Destiny Udogie i Ben Davies i va passar una estona horrible contra Salah i es va retirar a la segona part, potser més tard del que hauria d'haver estat.

No sabia que l'egipci es va colar darrere seu per al primer gol del Liverpool, que va permetre que l'extrem tingués un cop de cap lliure.

Salah ha equivocat de peu Vicario i s'ha dirigit cap al pal proper, donant al seu equip una merescuda avantatge.

A partir d'aquell moment, es va mantenir el trànsit unidireccional, amb la manca d'un migcampista creatiu dels Spurs els va costar i Rodrigo Bentancur sovint es va convertir en problemes i va ser perseguit per Elliott, Alexis Mac Allister i Wataru Endo.

Andy Robertson i Trent Alexander-Arnold van rebre les seves llicències habituals per avançar, amb el segon fent diversos cops des de la distància, i el primer marcant el segon gol de la tarda.

L'escocès ha seguit una rematada de Salah que el porter ha posat en el seu pas i ha marxat corrent a celebrar-ho amb el públic en la que s'estava convertint en una tarda còmoda per als locals.

Royal va tornar a tenir la culpa a la segona meitat quan el Liverpool va anotar el tercer, dirigint de cap una centrada directament a Salah, que va donar a Elliott per llançar un cop brillant a la cantonada superior després d'un desafiament a mitges de Bentancur.

Els Spurs van quedar atrapats a la contra per al quart i una jugada preciosa va ser rematada per Gakpo, que va fer bé en batre Romero, que sol ser tan ferotge a l'aire, a la pilota i superar Vicario.

Postecoglou havia fet una gran quantitat de canvis en aquell moment i Richarlison, Giovani Lo Celso i Oliver Skipp van aportar un nou esclat d'energia al terreny de joc.

Richarlison va dirigir una centrada a casa per calmar la sorollosa afició d'Anfield i va entrar amb èxit darrere de Virgil van Dijk i aguantant la pilota, la qual cosa va portar al segon gol dels Spurs de Son, que va estar prou compost per passar a la xarxa a través d'una sèrie de Defensors del Liverpool.

No n'hi ha prou amb fer una remuntada, però Postecoglou pot treure alguns aspectes positius dels últims 10 minuts del partit.

El Liverpool encara no està matemàticament fora de la carrera pel títol, però podria estar al final de la propera ronda de partits si tant l'Arsenal com el Manchester City guanyen els seus partits.