Rugbi Sis Nacions: Itàlia-Anglaterra 24-27

Quin debut del nou entrenador italià Quesada: els italians marquen dos assajos esplèndids amb Alessandro Garbisi i Allan, després no tenen la capacitat de donar el cop definitiu i els anglesos tornen amb el peu de Daly, Mitchell i Ford. El gol de Ioane en el temps de descompte val almenys la pena

Itàlia llença una oportunitat sensacional, desaprofita dos avantatges de 10 i 9 punts a la primera part i a la segona cedeix a la remuntada d’una mala selecció anglesa, que finalment guanya el partit de la primera jornada per 27-24 a l’estadi olímpic de Roma. de les Sis Nacions. Amarg debut a la banqueta blava del nou tècnic Gonzalo Quesada, que és testimoni del que molts predecessors van presenciar abans que ell: la il·lusió que es converteix en amarga realitat i el somni de la victòria històrica que s’esvaeix a poc a poc, però inexorablement. Davant d’una de les pitjors versions d’Anglaterra, els va faltar la força mental per infligir el cop definitiu, la incapacitat de mantenir un rival en dificultats enormes sota pressió. Com ho demostra el gol marcat al final per Monty Ioane, que atorga un punt extra que Itàlia està molt a prop.L’azzurri tornarà al camp el diumenge 11 per desafiar Irlanda a Dublín, mentre que dissabte 10 Anglaterra rebrà Gal·les.

quins gols!

És Itàlia qui trenca el marcador, aprofitant una defensa de fora de joc dels anglesos en un bon atac iniciat per Paolo Garbisi: Tommy Allan surt del terreny de joc i marca el 3-0 al minut 5. I al minut 11, merescut, també arriba el gol: els azzurri ocupen la meitat del camp anglesa amb una possessió de la màxima qualitat, trencament i descàrrega magnífica de Nacho Brex per a Lorenzo Cannone, que traspassa el cor de la defensa anglesa. i amb una altra descàrrega, aquesta vegada més afortunat, ofereix a Alessandro Garbisi l’esprint als pals. Allan converteix el 10-0. Els anglesos reaccionen i organitzen el primer atac seriós del seu partit, que acaba per una falta italiana al ruck que envia George Ford als pals per 3-10. Al minut 20 també arriba el gol anglès, tan bonic com l’italià, però facilitat pel forat deixat davant de Tommy Freeman, que després pot descarregar-se còmodament per l’esquerra per a la picada d’Elliot Daly a la bandera (Ford falla el mateix transformació difícil). No obstant això, Itàlia treu una altra màgia del barret, desferma un atac des de 10 metres defensius amb una altra meravellosa descàrrega de Brex, després les belles mans de Tommaso Menoncello, que s’enfonsa per la dreta, absorbeix el defensor i deixa anar Allan per dins, que pot volar. de nou sota els pals (des d’on òbviament es transforma). Els anglesos s’han abocat al 22 dels azzurri, però no han trencat i el que més han guanyat ha estat una falta davant dels pals amb què Ford ha fet l’11-17 al minut 33. L’obertura anglesa es repeteix al minut 38 i al descans el marcador és de 17-14 per a Itàlia.

tornada a muntar

La segona part s’obre amb. l’assaig que lidera per primera vegada els anglesos, marcat per Alex Mitchell, que ho fa tot sol, entra a 5 metres, s’enfronta, però s’aixeca i va més enllà dels darrers blaus a enfonsar. Ford es converteix i Anglaterra lidera 21-17. Al minut 54 Ford colpeja els pals des de gairebé 40 metres després d’un tir lliure guanyat des de la melé per +7. Un parcial de 0-16 que Itàlia va poder interrompre, però al minut 54 Allan va fallar un xut que no li va ser impossible. Així, quan al minut 67 Ford colpeja els pals per +10, la impressió és que el partit s’ha acabat. Itàlia té una sacsejada i al minut 73 crea perill a l’anglès 22, però Federico Mori (substituït Lorenzo Pani) no despeja la pilota als dos companys amples a la seva esquerra i s’estavella contra el defensa anglès. Al minut 76 un desplaçament sobre el llançador de Menoncello va costar a Daly una targeta groga. Anglaterra ha acabat al minut 14 i 5 del temps afegit i ha recollit l’assaig de contraatac de Ioane, que ha rebut la pilota poc més enllà del mig camp, s’ha aixecat després d’una entrada, ha trencat un altre i ha volat a la porteria. Paolo Garbisi transforma i acaba 24-27.