Roma-Inter 2-4: Remuntada nerazzurra, Juve 7 perdent

Els nerazzurri van marcar amb Acerbi, Thuram, Bastoni i Angeliño. Mancini i El Shaarawy, a la primera part, que havien posat per davant la Roma, no han estat suficients. Sommer va ser decisiu en un parell d’ocasions

Encara que no tinguin la millor cama, encara que pateixin i regalin la meitat, aquest Inter no sap més que la victòria i segueix imposant la seva hegemonia a la Sèrie A. L’empat 2-4 a l’Olímpic, format per gols estranys, remuntades encaixades i contraremuntades fetes, el risc de ser desolador per a tota la competició que esperava una relliscada sota la pluja: encara que no puguin comptar amb el millor Lautaro, els nerazzurri troben el camí cap a gols alternatius i saben com resoldre els partits més bruts. La valenta Roma de De Rossi, però, ha llençat una bona remuntada després del primer gol encaixat pels nerazzurri i ha vist com el partit es va descontrolar en una segona part dominada per l’Inter. El nou entrenador, però, està construint un equip diferent, orgullós i futurista, encara que es confirmi el punt dolorós: contra l’antic equip, hi ha l’habitual misteriós Lukaku, el que sempre tendeix a fondre’s en els partits importants.

PRIMER GOL

L’única sorpresa entre els 22 és el central de la Roma Huijsen en lloc de l’anunciat Llorente: per la resta De Rossi continua la seva revolució a base de 4-3-3 i possessió, amb un sòlid migcampista Cristante-Paredes-Pellegrini més Dybala i El Shaarawy al costat. el Lukaku especialment observat. Simone Inzaghi ho mira directament des de la sala de premsa per desqualificació: el seu Inter és el mateix que va guanyar la Juve, la formació típica sobre la qual està construint el seu domini a la Sèrie A. Darrera ThuLa hi ha el migcampista somiat habitual Barella-Calha-Mkhitaryan. , llavors una vegada més és Darmian qui envia aquest Dumfries declinant a la banqueta. No obstant això, l’inici dels giallorossis va ser vehement, d’acord amb la nova època a la banqueta: de seguida es va portar la pressió a la zona avançada, tan avançada com mai a l’època de Mourinho. Aquesta nova actitud valenta et permet recuperar la pilota i crear diverses amenaces des del principi. El xut d’El Sha, aturat per Sommer ja al minut 2, és senyal d’un partit complex per a l’Inter, que segueix sorprès sobretot a l’inici. En el primer quart d’hora, de fet, la Roma sempre va flotar pel mig, empesa per un Olimpico especialment calent: els nerazzurri van necessitar llargs minuts de patiment per refredar la calor dels giallorossis. Aleshores, després d’un parell de xuts desviats de Calha i Barella, aquí teniu el primer episodi del partit que somriu als nerazzurri al minut 17: des d’un córner, Lukaku remata de cap la pilota com un vell defensor, però es troba amb una contra. -atac d’Acerbi. La paràbola és tan insidiosa que posa a Rui Patricio al pal llarg. L’àrbitre Guida també està cridat al VAR, però el control no considera tan influent la posició de fora de joc de Thuram, ja que toca el porter portuguès.

avançament

Just després d’haver cedit el lideratge, quan sembla que s’ha apagat una mica l’ardor de l’inici, la Roma aconsegueix redreçar el partit: com en el cas d’Acerbi, el golejador és un central, Mancini sempre de cap, just abans de la mitja hora. Aquesta vegada, però, el gol no ha sortit d’un córner, sinó d’una falta lateral: el greu error l’ha fet Pavard que estranyament ha fallat una còmoda marca. Aquest 1-1 no va anestesiar el partit, ple de molts duels físics en un camp amarat per la pluja que va caure sobre la Roma sense parar. A l’últim minut de la primera part els giallorossis també van completar la remuntada amb una valuosa i vertical acció: primer Lukaku va dirigir una pilota amb el cap a uns 30 metres, després Pellegrini la va liderar durant 30 més i finalment la parada corrent d’El Shaarawy va lluir abans de posar-la. a la cruïlla. De totes les coses, el més bonic i estrany és el futbol del jugador blau, que primer toca la pilota amb el turmell dret, després amb el peu esquerre, quasi com un rebot, troba una trajectòria increïble: la pilota colpeja un pal i l’altre abans de prémer entrar. És difícil ser més estrany que això. No obstant això, el retard de Pavard en el tancament també va ajudar l’extrem giallorossi. Sens dubte no és el millor moment de la carrera del francès: doble gol encaixat i doble falta.

CONTRA PASSA

Òbviament, Inzaghi no pot baixar als vestidors, però es passa tot l’interval al passadís de sobre la sala de premsa parlant amb vehemència amb el seu equip, que encara està sacsejat per la remuntada patida: ben escoltat, crida sobretot a les “quines” a funciona millor que el que va veure. Encara que des de la distància, la renya de l’entrenador devia afectar la ment i el cor dels seus jugadors, que van jugar una segona part de diferent profunditat. Torna a l’Olímpic l’autèntic Inter, el capaç de marcar quan i com vulgui. Els quintos estimats per Simone, doncs, empenyen d’una manera totalment diferent i no és casual que el gol al 49 arribi amb una assistència de Darmian, a qui Angeliño cedi l’autopista sense cap motiu. El moviment per anticipar-se a Mancini al pal proper, transformat en gol per un Thuram depredador, mostra com Marcus està canviant de pell feliç: no triga gaire i es convertirà en un davanter centre de ple dret. Així, mentre la Roma col·lapsa i rebaixa la intensitat, els nerazzurri demostren una superioritat a vegades aclaparadora: aquest equip només necessita pujar el ritme i cap dels seus rivals italians és capaç de resistir el més mínim. Una altra prova més és el gol del contra-avançament per fer el 2-3: aquest cop el cinquè implicat a la sortida és Dimarco, mentre que el centre decisiu arriba de Micki. Angeliño s’anticipa a Thuram, però acaba enviant la pilota a la seva pròpia porteria al minut 56: tampoc és un partit per a l’espanyol.

OUCH ROMELU

En aquest punt, amb seguretat i confiança, els nerazzurri segueixen governant el partit, aprofitant els espais cedits per la Roma que es veu obligada a intentar una nova recuperació. Pavard intenta fer-nos oblidar els errors que va cometre i s’inventa un pal des de la distància, mentre que el seu company Acerbi es veu obligat a cedir el pas a De Vrij a causa d’una rigidesa a la panxella dreta. Els giallorossis, generosos però menys reactius, també tindrien oportunitats per a un 3-3 de ciència ficció, però com ja s’ha vist en el passat el gegant Lukaku es fa petit en els moments de calor, en les nits més sinceres. Cara a cara davant de Sommer tindria l’oportunitat de marcar un gol davant l’afició que abans l’adorava i ara el segueix insultant: el belga està hipnotitzat pel porter suís sortint. I un minut després no ha desviat prou la centrada de Spinazzola des de l’esquerra: una altra oportunitat fàcil desaprofitada, res de nou sota el cel. No obstant això, la inèrcia ha canviat, tot i que De Rossi aporta noves energies amb Bove, Zalewski i Baldanzi i segueix construint sobre el migcamp ofensiu i recollint córners. Tot en va perquè també arriba a camp obert el 2-4 de Bastoni, un contraatac inesperat: és un gol que sembla una pedra a l’escudetto.