Roma, crisi de Lukaku: una altra vetllada de fracàs en un gran partit

Big Rom va servir involuntàriament la pilota a Acerbi per fer l’1-0 i després va fallar dues ocasions clares davant de Sommer. De Rossi el defensa: “És fàcil posar els episodis a la balança”

A vint minuts del final, Lukaku va tenir l’oportunitat de redimir-se. La que porta la Roma al 3-3 i potser, qui sap, espera la final. En el setge clàssic on de tant en tant et diu bé. Aquesta vegada no. El belga va intentar arponar la pilota, fer una mena de finta corporal per enganyar Sommer, però el suís va estirar els guants per sobre de la pilota com per dir “no, no pots passar”. Lukaku va jugar un joc de llapis blau. No va arrossegar la Roma contra l’equip que va trair a l’estiu, fent l’ullet a mitja Europa quan encara portava la samarreta nerazzurra. No va ser decisiu, no va donar senyals de redempció i sobretot no va marcar, tot i un parell d’ocasions clares en l’espai de cinc minuts. Big Rom va encallar.

crisi

De Rossi el va iniciar en les quatre primeres sortides de la seva gestió. Va marcar un gol contra el Verona a l’Olímpic, però després no va aconseguir marcar en els últims tres. Amb l’Inter no va tenir tanta repercussió com podria tenir. Ha fallat una sèrie de controls fàcils i ha quedat atrapat a la gruixuda xarxa muntada per Pavard, Acerbi i Bastoni. També ha arribat al gol de l’antiga Lazio, servint-li involuntàriament la pilota amb un desviament de cap que es va fer més precís que un rellotge. Acerbi li va donar les gràcies i després va vèncer amb un lob a Rui Patricio. Després d’un excel·lent inici de temporada, amb cinc gols en els sis primers partits de lliga, s’ha enfonsat a poc a poc. A l’Europa League va marcar 5 gols en 6 partits, només es va quedar sense gols contra l’Slavia Praga, però a la Sèrie A va coixejar una mica. Els grans partits també tenen un impacte. Lukaku només va castigar el Nàpols, quedant-se buit contra Lazio, Juve, Atalanta, Milà i Inter (enfrontat dues vegades). Tenint en compte l’arribada amb molt de bombo, l’afició present a Fiumicino i les promeses, s’esperava més. Tot i que al final del partit De Rossi el va defensar, intentant restar importància: “És fàcil posar els episodis a la balança i culpar-los als jugadors”.

sense gols

Quan la temperatura augmenta, Lukaku s’evapora. El partit contra l’Inter és la manifestació d’una crisi que porta des de fa diverses setmanes, amb tres gols en els últims deu partits. Entremig també una expulsió contra la Fiorentina. Targeta vermella directa a tres minuts del final. El marcador diu 15 gols en 29 partits en totes les competicions, nou d’aquests a la lliga. A la segona part, Pellegrini ha posat una pilota perfecta als seus peus, però l’ha desaprofitat malament i es va quedar atrapat en la confusió. En aquell moment, el Lukaku de fa un parell d’anys hauria matat a Sommer amb un cop amb el peu esquerre. Però aquest any és una història diferent.