Robert Lewandowski bat el rècord de Lionel Messi en l'empat de Barcelona amb el Nàpols

Robert Lewandowski es converteix en el golejador més antic del Barcelona en un partit per eliminatòria de la Lliga de Campions amb el seu gol contra el Nàpols, superant el rècord anterior de Lionel Messi.

Robert Lewandowski es va convertir Barcelonael golejador més antic de a Champions League partit de eliminatòria quan es va registrar contra Nàpols a la fase de vuitens de final de la competició dimecres a la nit.

L'internacional polonès ha colpejat al minut 60 de l'anada a Nàpols, recollint una passada de Pedri abans de trobar el fons de la xarxa amb un acabat excel·lent.

El Barcelona va ser el superior a la nit, però va acabar 1-1 a Itàlia, amb Víctor Osimhen ha anul·lat l'esforç de Lewandowski amb un gol propi al minut 75.

A l'edat de 35 anys i 184 dies, Lewandowski va superar el rècord anterior que tenia Lionel Messique havia estat el golejador més antic del Barcelona en un partit eliminatori de la Lliga de Campions gràcies al seu esforç contra el Paris Saint-Germain a l'edat de 33 anys i 259 dies el març del 2021.

Lewandowski ha rebut crítiques per les seves actuacions en les etapes de la campanya 2023-24, però ara ha aconseguit 18 gols i sis assistències en 34 aparicions amb el club aquesta temporada.

“Lewandowski és un líder natural. Està en gran forma i està marcant els nostres gols. Ens està ajudant molt”, va dir el tècnic del Barcelona Xavi als periodistes després del enfrontament a Nàpols.

“Tinc una sensació agredolça. Hauríem d'haver guanyat el partit, estava a les nostres mans. Vam jugar bé. A la primera part no van crear ni una oportunitat. Després de marcar el gol, ens va faltar la pausa i el control del joc.

“Quina llàstima. No és un mal resultat, però hem jugat molt millor. Si juguem així el partit de tornada, hauríem de poder passar.

“Físicament, el Nàpols és superior a nosaltres. Guanyen més duels, però hem competit bé. Això és la Champions. Quan cedeix així, empates un partit que hauries d'haver guanyat.

Xavi, entrenador del Barcelona, ​​el 21 de febrer de 2024

“El Nàpols va fer un gran partit i ens ho van posar difícil. Ho veurem a la tornada. Tindrem la nostra afició, la qual cosa va a favor nostre. El nostre objectiu és arribar als quarts de final”.

Mentrestant, Lewandowski va afegir després del partit: “Crec que vam fer un bon partit a la mitja part, on hauríem d'haver fet un o dos gols. Després del nostre gol vam jugar una mica a la defensiva i ens van marcar amb la primera oportunitat que van tenir.

“Em trobo molt bé, necessitem temps per preparar-nos, tenim molt potencial. Tenim dues setmanes llargues per treballar i preparar el futur.

“Volem fer un pas endavant a l'equip. És important amb la meva experiència poder ajudar aquests jugadors”.

El Barcelona apostarà per ampliar a sis partits la seva ratxa invicta en totes les competicions quan rebin el Getafe a la Lliga dissabte a la tarda.