Resultats del Cross della Vallagarina 2024: guanyen Ezzaydouni i Niyomukunzi

Confirmes i sorpreses al circuit de pujada i baixada de la històrica cursa organitzada per US Quercia di Rovereto

Una confirmació i mitja sorpresa en els resultats de la 46a edició de Creu Vallagarinacelebrada el diumenge 28 de gener al clàssic circuit de pujada i baixada de la cursa històrica, organitzada per US Quercia di Rovereto.

resultats de la cursa femenina

Tot com s’esperava en els 5 km i 300 metres de la cursa femenina que va veure l’èxit de la burundesa Francine Niyomukunzi, debutant oficialment amb la samarreta de Cus Pro Patria Milano. La jove africana nascuda l’any 1999, que viu i s’entrena al Tuscany Camp als afores de Siena, va controlar els seus oponents des del principi i després va accelerar cap al final per guanyar, fàcilment, a les 17.35, fent així un bis amb l’èxit obtingut el 2023. rival més ferotge, el tunisià Marwa Bouzayani, va arribar a la meta a 9 segons. Els altres millors atletes de la cursa van quedar molt més enrere. Micheline Niyomahoro, el compatriota de Niyomukunzi, tercer a l’arribada, va quedar a 60 segons del guanyador. En quarta posició, el blau Valeria Roffino amb 18.44 va guanyar el duel amb la jove trentina Agnese Carcanocinquè amb 18.51, i amb l’alemany Elena Burkardsisè amb 18,53.

La sorpresa en la cursa masculina

Vinga 9 km de la cursa masculina que va veure molts atletes africans a la sortida, va haver-hi en canvi l’èxit sorpresa de l’ibèric d’origen marroquí Ibrahim Ezzaydouni, nascut l’any 1991, un bon esportista especialitzat en la cursa de 3000 obstáculos on ostenta una marca personal de 8.14.49. La seva major velocitat com a corredor de pista li va permetre així superar un excel·lent temps de 27.49 Cesare Maestri que va cedir només al final, però va aconseguir una prestigiosa segona posició a les 28.00 hores per darrere de l’atleta ibèric. Un dels grans favorits del dia abans que el burunès acabés al tercer graó del podi Lionel Niymbazwe amb el 28.04. Darrere d’ell, les actuacions dels azzurri van ser positives Abdoullah Bamoussaquart amb 28.06 i de Alessandro Giacobazzi, cinquè amb 28.10. Finalment, sisè lloc per a un altre atleta burundes Jean Marie Bukuru amb 28.15.