Reial Madrid vs. RB Leipzig: rècord d'enfrontaments i trobades passades

Abans de l'enfrontament de la Lliga de Campions de dimecres entre el Reial Madrid i l'RB Leipzig, Sports Mole fa una ullada més a prop del balanç d'enfrontaments i de les reunions anteriors entre els dos clubs.

Catorze vegades Champions League guanyadors Reial Madrid s'esforçarà per assegurar-se el seu lloc als quarts de final quan donin la benvinguda RB Leipzig al Santiago Bernabéu per al partit de tornada dels vuitens de final de dimecres a la nit.

Els blancs gaudeixen actualment d'una sèrie de nou partits invictes en totes les competicions, tot i que els líders de la Lliga es van veure obligats a conformar-se amb l'empat 2-2 a València el cap de setmana passat, amb Vinicius Junior marcant dos gols a la segona part per salvar un punt.

El Leipzig, per la seva banda, viatja a la capital espanyola després de vèncer el VfL Bochum per 4-1 fora de casa dissabte passat per reforçar les seves esperances d'aconseguir una classificació entre els quatre primers a la Bundesliga.

El Reial Madrid i el Leipzig es tancaran dimecres per quarta vegada, i aquí, Talp esportiu fa una ullada més a prop del balanç d'enfrontaments i de les trobades anteriors entre els dos clubs.

REGISTRE DE CAP A CAP

Reunions prèvies: 3
El Reial Madrid guanya: 2
Sorteigs: 0
L'RB Leipzig guanya: 1

El Reial Madrid i el Leipzig van batre de cap per primera vegada durant la fase de grups de la Lliga de Campions de la campanya 2022-23, amb els dos clubs assegurant-se un lloc entre els dos primers del Grup F per passar als vuitens de final.

El seu primer enfrontament en la segona jornada al Bernabéu semblava dirigir-se a l'empat sense gols, fins que dos gols en els últims 10 minuts Federico Valverde i Marco Asensio va ajudar els blancs a aconseguir el màxim de punts en una victòria per 2-0.

El dinàmic trio d'atac de Leipzig Dominik Szoboszlai, Christopher Nkunku i Timo Werner No van tenir èxit en els seus intents de trencar una línia de fons resistent del Reial Madrid a Espanya, però els dos darrers van marcar la xarxa en un famós triomf a casa per 3-2 contra els vigents campions d'Europa poc més d'un mes després.

Només cinc minuts després Josko Gvardiol – ara al Manchester City – va obrir el marcador amb un cop de cap a poca distància, Nkunku – ara al Chelsea – va llançar una pilota solta dins de l'àrea de penal abans de colpejar un xut des d'uns vuit metres fora del travesser per doblar l'avantatge de Leipzig a la banda. Marca de 18 minuts.

Vinicius Junior del Reial Madrid en acció Lukas Klostermann del RB Leipzig el 13 de febrer de 2024

A continuació, Vinicius Junior va reduir la desavantatge del Reial Madrid amb un xut de cap intel·ligent dirigit a l'angle inferior en el moment de la mitja part, però Werner va restablir el coixí de dos gols del Leipzig a nou minuts del final amb un tap a poca distància després d'una ràpida contra- atac.

Rodrigo va retirar un dels blancs des del punt de penal en el temps de descompte, però Die Roten Bullen va aguantar una victòria memorable, convertint-se en el primer club alemany des del Borussia Dortmund la 2012-13 que va vèncer el Reial Madrid a la fase de grups de la Lliga de Campions.

Marco RosaNo obstant això, els homes de l'equip no van poder superar el seu darrer partit a casa amb la Reial fa tres setmanes, ja que es van veure condemnats a una derrota per 1-0 a l'anada dels vuitens de final. Benjamí Sesko Un altre dia podria haver aconseguit un hat-trick a la primera part per al Leipzig, però va ser així Brahim Díaz que va robar els titulars als visitants.

En absència del migcampista estrella i ex del Dortmund Jude Bellinghamva fer un pas en Díaz Carlo Ancelottide l'equip i va marcar l'únic gol del partit tres minuts després del descans, un final sublim a la cantonada superior després d'una complicada carrera en solitari, per ajudar els blancs a prendre un esvelt avantatge de la primera volta a la capital espanyola.

Últimes tres reunions:

13 de febrer de 2024: RB Leipzig – Reial Madrid 0-1 (finals de la Lliga de Campions)
25 d'octubre de 2022: RB Leipzig – Reial Madrid 3-2 (fase de grups de la Lliga de Campions)
14 de setembre de 2022: Reial Madrid – RB Leipzig 2-0 (fase de grups de la Lliga de Campions)