Reial Madrid vs. Manchester City: rècord d'enfrontaments i trobades passades

Abans de l'enfrontament de la Lliga de Campions de dimarts entre el Reial Madrid i el Manchester City, Sports Mole fa una ullada a fons al balanç de cara a cara i a les reunions anteriors entre els dos clubs.

Catorze vegades guanyadors europeus Reial Madrid Benvingut Champions League titulars Manchester City al Santiago Bernabéu per a l'anada del seu enfrontament de quarts de final dimarts a la nit.

Els blancs entren en aquesta competició amb molt bon humor després de guanyar cadascun dels tres últims partits de la Lliga per mantenir el seu lideratge de vuit punts al cim, inclosa una victòria habitual per 2-0 a casa davant l'Athletic de Bilbao el 31 de març.

Mentrestant, el Man City ha reunit una impressionant ratxa d'invictes de 26 partits en totes les competicions i ha seguit la victòria de la Premier League per 4-1 sobre l'Aston Villa amb un èxit de 4-2 al Crystal Palace dissabte.

Tant el Reial Madrid com el Man City han estat involucrats en algunes trobades memorables en la història recent, i aquí, Talp esportiu fa una ullada a fons al balanç de cara a cara i a les reunions prèvies entre les dues parts.

Record de cara a cara

Reunions prèvies: 10
El Reial Madrid guanya: 3
Sorteigs: 3
El Manchester City guanya: 4

El Reial Madrid s'ha enfrontat al Man City un total de 10 vegades, cadascuna d'elles jugant a la Lliga de Campions. Per a sorpresa d'alguns, els Ciutadans han anat una mica millor en aquestes trobades, ja que compta amb quatre victòries davant les tres de la Reial, mentre que també hi ha hagut tres empats.

Els Blancos van guanyar els seus dos primers enfrontaments a casa amb el City, però des d'aleshores no han aconseguit guanyar cap dels últims tres al Bernabéu en 90 minuts, perdent-ne dos, mentre que els Ciutadans no han perdut mai en cinc enfrontaments anteriors a casa amb el Real, empatant els dos primers. abans de guanyar cadascun dels tres últims, marcant 10 gols en el procés.

Un any després de debutar a la Lliga de Campions, el Man City es va empatar al mateix grup que el Reial Madrid a la campanya 2012-13 i va jugar per primera vegada amb els gegants espanyols la primera jornada en un partit amb molt de drama final.

Quan els Ciutadans anaven a reclamar una famosa victòria al Bernabéu Aleksandar KolarovEl tir lliure de, una centrada intencionada, va volar més enllà Iker Casillas posar Roberto ManciniEls homes de davant cinc minuts després del final. Tanmateix, en un final frenètic, Karim Benzema la paritat restaurada abans Cristiano Ronaldo va disparar un tir més enllà d'un insighted Joe Hart per arrabassar la victòria per 3-2 de la Reial al minut 90.

Els jugadors del Reial Madrid celebren el gol de Cristiano Ronaldo contra el Manchester City el 18 de setembre de 2012

Benzema va estar al marcador en el partit invers a l'Etihad, abans Sergio AgüeroEl jugador de la segona part va rescatar un punt per al City en l'empat 1-1 a la cinquena jornada. No obstant això, el City es va estavellar fora d'Europa aquella temporada després d'acabar al final del grup, mentre que el Real va aconseguir el segon lloc per arribar a les semifinals.

Cadascuna de les vuit reunions següents entre els dos clubs ha estat a les rondes eliminatòries de la Lliga de Campions, inclosa la seva primera semifinal el 2016, quan Zinedine Zidaneels homes d'en van passar Manuel Pellegrinide l'equip per un marcador global d'1-0.

Després d'un empat 0-0 a l'anada, cap dels dos equips va anotar un sol xut a porteria en el partit de tornada al Bernabéu, però la Real es va imposar gràcies a un autogol de la primera part. Fernando i va guanyar la primera de les tres corones europees seguides sota Zidane.

Quatre anys després, el City va renovar els seus coneixements amb la Real, aquesta vegada als vuitens de final amb la icona del Barcelona Pep Guardiola al timó. Tot i que sis mesos van separar ambdues cames enmig de la pandèmia de coronavirus, els Citizens es van imposar amb un marcador global de 4-2, guanyant les dues cames per 2-1 amb Gabriel Jesús marcant un gol a cada partit.

Un dels enfrontaments a dues potes més extraordinaris de la història de la Lliga de Campions es va jugar entre aquests dos equips a la fase de semifinals el 2022, quan Carlo AncelottiEl Reial Madrid es va aixecar de la lona en múltiples ocasions per arrabassar-se d'alguna manera la victòria de les mandíbules de la derrota.

Bernardo Silva del Manchester City celebra el gol contra el Reial Madrid el 17 de maig de 2023

El Man City va treure un esvelt avantatge al Bernabéu després de guanyar un clàssic de set gols de l'anada amb un marcador de 4-3 a l'Etihad, un partit que els Citizens van dominar però que van desaprofitar diverses ocasions fallades. El City va buscar el camí per arribar a la final després Riyad Mahrez els va donar avantatge al partit de tornada, però del no-res, substitut de la Reial Rodrigo Va remuntar un gol al minut 90 i després va empatar en el temps de descompte, abans que Benzema anotés un penal victoriós a la pròrroga per fer que el City s'embalés d'una manera desgarradora.

El Reial Madrid va guanyar el seu 14è trofeu europeu que va ampliar el seu rècord aquell any, superant el Liverpool a la final, però Guardiola i companys es van venjar a les semifinals la temporada passada, després de l'empat 1-1 de l'anada a Espanya amb un aclaparador triomf de tornada per 4-0, que va derrocar els titulars amb una actuació per a totes les edats a l'Etihad.

Bernardo Silva va marcar dos gols en una màgica exhibició de la primera part dels locals, abans dels gols de la segona part Manuel Akanji i Julià Álvarez va fregar sal a les ferides del Reial i va colpejar el bitllet del City per a la final, on va vèncer l'Inter de Milà per 1-0 per celebrar la immortalitat del futbol i completar un triplet històric.

El davanter blanc Benzema, ara a l'Al Ittihad, ha marcat més gols (sis) que qualsevol altre jugador en aquest partit, mentre que Bernardo, Jesús i Kevin De Bruyne són els següents a la llista amb tres gols cada un per al Man City.

Reunions prèvies

17 de maig de 2023: Man City – Reial Madrid 4-0 (semifinals de la Lliga de Campions)
9 de maig de 2023: Reial Madrid – Man City 1-1 (semifinals de la Lliga de Campions)
4 de maig de 2022: Reial Madrid 3-1 Man City – aet (Quarts de final de la Lliga de Campions)
26 d'abril de 2022: Man City – Reial Madrid 4-3 (quarts de final de la Lliga de Campions)
7 d'agost de 2020: Man City – Reial Madrid 2-1 (finals de la Lliga de Campions)
26 de febrer de 2020: Reial Madrid 1-2 Man City (seu de final de la Champions League)
26 d'abril de 2016: Man City – Reial Madrid 0-0 (semifinals de la Lliga de Campions)
21 de novembre de 2012: Man City – Reial Madrid 1-1 (fase de grups de la Lliga de Campions)
18 de setembre de 2012: Reial Madrid – Man City 3-2 (fase de grups de la Lliga de Campions)