Ral·li Itàlia Sardenya 2024, la classificació final: victòria de Tanak, Ogier guanyat per 0,2

Superació decisiva a l'última Power Stage per a l'estonià, amb el seu primer èxit de la temporada al WRC. Una punxada en els últims quilòmetres de l'etapa final va impedir que Ogier aconseguís el seu cinquè èxit a Sardenya. Hyundai amplia el seu lideratge sobre Toyota en el rànquing de fabricants

Per a una cursa organitzada dins d'un autòdrom estaríem parlant d'avançaments a l'última curva, mentre que en aquest cas Oct Tanak I Martín Jarveoja van aconseguir l'èxit a la 21a edició del Rally Italia Sardegna en vèncer a Sébastien Ogier i Vincent Landais (Toyota Yaris Rally1 Hybrid) just abans de la meta de la Power Stage final, el Sassari-Argentiera amb la distància entre els dos contendents de només dos dècimes de segon. S'ha igualat el rècord històric de la sèrie establert a Jordània l'any 2011. El primer èxit de la temporada acosta l'estonià al primer lloc de la classificació general del Campionat del Món del WRC, mentre que el vuit vegades campió del món del Toyota Gazoo Racing. L'equip segueix decebut per no haver aconseguit guanyar el cinquè segell de la seva carrera a l'Illa dels Quatre Moros. L'avantatge aconseguit en els dos primers dies de cursa es va veure anul·lat per una punxada, amb el francès queixant-se de l'estat de la superfície del pneumàtic.

Reacció de Hyundai, Toyota brilla al WRC-2

Després de dues jornades dominades pel vigent campió del món Toyota, en l'última etapa l'equip Hyundai Motorsport liderat per Cyril Abiteboul, antic entrenador de la F1, va tornar a aixecar el cap en agafar la carrera amb Tanak i el tercer lloc amb Dani Sordo I Candido Carrera, a més dels tretze punts generals acumulats per Thierry Neuville, líder del Mundial que va guanyar l'anomenada classificació basada exclusivament en les proves especials de diumenge (7 punts extra) i després va repetir a la fase final de Power (5). Toyota triomfa al WRC-2 amb el finlandès Sami Pajari. La propera prova del Campionat del Món de Ral·lis està programada del 27 al 30 de juny de 2024 a Polònia.

wrc 2024: el rànquing del ral·li italià de Sardenya i el campionat

A continuació es mostra el rànquing final de la 21a edició del Ral·li d'Itàlia Sardegna i del Campionat del Món del WRC.

Ral·li d'Itàlia Sardenya 2024Classificació final (top ten)