Premier League, Haaland, City i Liverpool: tots els resultats d’avui

El noruec ha tornat a marcar després de dos mesos, però no ha estat suficient perquè Guardiola agafés el marcador. Rècord d’assistència dels Reds de Jurgen Klopp a Anfield per a un partit de la Premier League: gairebé 60 mil aficionats

La ciutat truca, respon el Liverpool. En desfer-se de Burnley, els vermells recuperen el primer lloc de la taula, cedit momentàniament a l’equip de Guardiola després que els campions van noquejar l’Everton en el partit de migdia amb un doblet de Haaland. Entre els altres partits de la tarda, la sensacional victòria del Tottenham al minut 96 davant el Brighton, amb De Zerbi observant a Itàlia la recuperació d’una cirurgia dental.

Liverpool 3-1 Burnley

Davant de 59.896 espectadors, un rècord per a un partit de la Premier League a Anfield, el Liverpool es va desfer de Burnley a la segona part i es va mantenir al capdavant del torneig. Gràcies a una recuperació més productiva respecte a una primera meitat en què, tot i ser primers, l’equip de Klopp va patir durant molt de temps les iniciatives de Burnley, sense guanyar des d’abans de Nadal i nocauts en 4 dels últims 6. Liverpool, en canvi. , torna a encarrilar després de la derrota davant l’Arsenal, responent també a la pressió del City, que havia jugat primer, va guanyar i els va superar momentàniament. Harvey Elliott, que va entrar a l’inici de la segona meitat en substitució d’Alexander-Arnold (ara el defensa amb més assistències de la història de la Premier League, 58 anys) i capaç de donar la mà als dos gols, va ser fonamental. per aconseguir això. La febre s’emporta Klopp Alisson i Gomez, obligant-lo a treure la pols de Robertson per l’esquerra, la seva primera sortida des del 8 d’octubre. Després d’un inici complicat, els vermells han trencat el marcador al minut 31 amb Jota, que ha aprofitat una errada de Trafford a la sortida per recollir un córner d’Alexander-Arnold. Burnley va arriscar, però va trobar l’empat abans del descans amb O’Shea, que va dirigir de cap un córner de Brownhill. Klopp torna a començar sense Alexander-Arnold, substituït per Elliott, i torna per davant al minut 52 amb Díaz, que recull un rebot generat pel centre del nou substitut. Elliot també ha donat la mà a la porteria que ha tancat el partit, donant l’assistència a Nuñez per marcar el 3-1 al minut 79.

Manchester City-Everton 2-0

Per a algú com ell, que viu dels gols, passar dos mesos sense marcar és una eternitat. Erling Haaland va trencar el dejuni quan el Manchester City necessitava més, anotant un doblet a la segona part que va trencar la resistència de l’Everton. El City va aconseguir la seva 10a victòria consecutiva en totes les competicions (6a consecutiva a la lliga) i Haaland va aconseguir 16 gols a la Premier League aquesta temporada, tornant a l’objectiu per primera vegada des del 25 de novembre. La defensa de l’Everton, tercera des de l’últim amb 19 punts i la seva setena consecutiva sense guanyar, va ser tan important que el City va marcar en els seus únics xuts a porteria del partit. Haaland va ser el millor en un partit gris en general, amb els campions continguts i amb una mica de creativitat a faltar, fins i tot quan De Bruyne va entrar abans de l’hora, que, tanmateix, va donar l’assistència al segon gol. Per a l’Everton els millors van ser Tarkowski i Branthwaite: mentre aguanten, el mur defensiu aguanta. El City ha controlat el partit des de l’inici, però cada cop que atacava ha trobat la paret de l’Everton en defensa i la primera part ha acabat sense gol, amb l’únic xut a porteria en general intentat pels visitants. Guardiola demana ajuda a De Bruyne abans de l’hora, però és Haaland qui trenca la paret dels Toffees al minut 71, descarregant un xut amb la dreta des de fora de l’àrea de sis metres que Pickford no pot fer res. L’Everton s’ha obert i el City ha aprofitat la situació per tancar el marcador al minut 85, amb Haaland completant un contraatac iniciat per Aké i seguit per una gran pilota de De Bruyne.

tottenham-brighton 2-1

Podria haver acabat de qualsevol manera, va acabar amb l’explosió d’alegria al minut 96 al Tottenham Stadium, inspirada en el gol de Brennan Johnson, l’enfrontament entre dos dels equips que fan el millor futbol de la Premier League. I el repte entre dos entrenadors en ascens, encara que Roberto De Zerbi va haver d’abandonar l’encaixada de mans amb Ange Postecoglou per una “cirurgia dental invasiva” que l’obliga a tornar a Itàlia, on va veure el partit en contacte constant amb la seva banqueta. . El gol de Johnson és potser un càstig excessiu per al dolorós De Zerbi, que va deixar la direcció de l’equip des del marge al diputat Maldera. Avançant primer amb un penal al minut 17, aconseguit a l’inici de la segona part per Sarr, el Brighton va tenir oportunitats per guanyar. Com el Tottenham, que va aprofitar l’últim moment per superar l’Aston Villa en la quarta posició de la taula: és el tercer èxit en recuperació dels Spurs, que es confirmen com un equip de caràcter. El Brighton perd per segona vegada en els darrers tres, esborrant l’evident progrés dels dos últims partits amb un gol encaixat en el temps afegit. Els convidats s’han avançat al minut 17 amb Gross, que ha sorprès Vicario transformant un penal concedit per una falta ingènua de Van de Ven sobre Welbeck. Tottenham ha tingut de seguida dues ocasions per empatar amb Richarlison, ha agafat el control del partit però al minut 29 ha agraït a Vicario la gran aturada de Mitoma. El Brighton va reiniciar la segona part avançant-se 1-0 i sense canvis, però el Tottenham va continuar controlant i al minut 61 va trobar un merescut empat amb Sarr, que va tenir la sort d’aconseguir el rebot d’un rebuig de Dunk per anticipar-lo que va acabar en el correu. Postecoglou encara envia Son, Bissouma i Johnson al terreny de joc, com s’havia pensat abans de l’empat, el partit segueix espectacular i sembla haver començat amb empat fins que Johnson ho canvia tot al minut 96, recollint una assistència de Son al fons. publicació.

els altres

La conclusió és una victòria fonamental per 3-1 per al Sheffield United a Luton: la victòria recuperada després de 7 jocs d’abstinència i el Burnley empatat a 13 punts, amb la distància de seguretat a 7 punts. El Fulham (3-1 al Bournemouth), en abstinència durant 3 rondes, i el Brentford (2-0 al Wolverhampton), que feia dos partits a faltar la victòria, van tornar a guanyar. La jornada acaba amb la victòria del Newcastle a Nottingham Forest, un 3-2 marcat per un salvatge Bruno Guimaraes (doble).