Premier League: Brighton, pòquer al Crystal Palace. Tottenham igual

Bona reacció després de la forta derrota contra el Luton. L’Everton fa el 2-2 al minut 94 contra els Spurs. Esllavissada d’Aston Villa a Sheffield

Reacció. Roberto De Zerbi havia preguntat al Brighton després de la devastadora derrota per 4-0 del Luton dimarts, el que va definir com “el pitjor partit de la seva gestió”. Ho va aconseguir a casa davant el Crystal Palace, el màxim rival dels Seagulls a la Premier League, derrocat per 4-1 amb una primera part del Brighton, en què l’equip de De Zerbi va redescobrir el seu futbol, ​​fet de passades, control del joc i imaginació.

les tecles

L’entrenador italià recupera la victòria (només una en els 7 partits anteriors), el gol que havia perdut en els darrers 3 partits de campionat i el joc i el caràcter de l’equip que va plasmar en una de les meravelles de la Premier League. El gol de Lewis Dunk al 3′ ha ajudat sens dubte, així com el retorn al 4-2-3-1 que De Zerbi es va poder permetre perquè finalment va trobar les ales, perdut per lesions i compromisos internacionals. Però el Brighton ha tornat: de seguida va derrotar l’equip de Hodgson, que li faltava les dues millors peces (Eze, lesionada, i Olise, al terreny de joc a només 10 minuts de la segona meitat abans de parar amb una nova lesió), van aprofitar les debilitats del rival amb el la creativitat de Pascal Gross (va assistir al primer i tercer gol) i l’entusiasme de Jack Hinshelwood i Facundo Buonanotte, que la temporada passada van reiniciar el seu rècord de gols sub-20, tancant el partit en un espai de 86 segons just després de la mitja hora de final la primera meitat. El gol de Mateta a mitja segona part i la meravella amb què João Pedro va marcar el 4-1 al minut 85 no van canviar la realitat del Palace, que fa tres mesos que no guanya i que amb 24 punts es manté a la zona de descens, amb degà dels entrenadors de la Premier League sempre insegurs. Brighton, en canvi, puja fins al 35, igual que el Manchester United en 7è: De Zerbi espera que aquest sigui el punt d’inflexió, el que torni a posar el seu equip a la carrera per un lloc al sol entre els grans de la Premier League. .

el partit

El Brighton va trencar la seva sequera de gols al minut 3 amb Dunk, que va saltar més alt que ningú després del córner de Gross. L’equip de De Zerbi controla, Hodgson perd el capità Guehi per lesió al minut 28 i immediatament després Palace s’ensorra, marcant dos gols en 86 segons: primer Hinshelwood fa el 2-0 amb un rematat central de Lamptey; després, al minut 34, Gross ha recuperat la pilota al mig del camp i ha donat a Buonanotte una fàcil assistència per marcar el 3-0. Amex s’emociona, idolatrant a De Zerbi que a la banqueta continua la seva recerca perenne de la perfecció fent-se escoltar amb els seus jugadors. Hodgson torna a començar amb Olise, el partit de la qual, però, dura menys de 10 minuts per un problema muscular que l’obliga a tornar als vestidors sense esperar ni tan sols la substitució. El Brighton continua dominant, teixint la seva xarxa de passades entre l'”olè” de la seva afició, però al minut 71 Palace intenta reobrir el partit amb una rematada de cap molt precisa de Mateta que Verbruggen no pot fer res. El Brighton va recuperar el control del joc i va trobar el pòquer al minut 85 amb una meravella de João Pedro, que va convertir l’assistència de taló de Welbeck en un gol des de la banda dreta per a un triomf a l’Amex Stadium.

els altres

Al minut 94, l’Everton va anul·lar el somni del Tottenham de posar-se momentàniament al dia amb l’Arsenal i el Manchester City en segon lloc de la taula i va aconseguir l’empat 2-2 amb el qual intentar reiniciar la seva recerca de la salvació. L’empat l’ha fet Branthwaite amb la complicitat de Cristian Romero, que ha tocat una falta des de l’esquerra enrere, donant l’assistència perfecta al jove defensa dels Toffees, tan popular entre els grans de la Premier League. Vicario ha quedat bocabadat, tant pel desafortunat toc enrere del seu company com pel contacte amb el defensor contrari que l’àrbitre no ha sancionat. Els Spurs s’havien enganyat gràcies a Richarlison, que havia fet un doblet esplèndid a la primera part (9 gols en els últims 8 partits de la Premier League per al brasiler, l’1-0 amb una assistència d’Udogie) abans i després de l’1-1 momentani. a Harrison. Vicario havia mantingut el seu equip per davant, però va capitular just quan la victòria semblava segura. Tottenham puja a 44 punts i està invicte en 4 jornades, Everton puja a 19: no ha guanyat en 6 partits, però ha empatat els darrers 3 i ha tornat a marcar gols després de tres jornades d’abstinència. En els altres dos partits de la tarda, un espectacular empat 4-4 entre Newcastle i Luton, amb els Magpies que s’han de remuntar de dos gols a la segona part després d’haver-se avançat dues vegades a la primera part, i un preciós 2-2. L’empat a casa del Burnley, penúltim el 13, davant el Fulham, que va desaprofitar la seva avantatge de dos gols a la primera part a la segona part quan Fofana, que acabava d’arribar cedit pel Chelsea, els va incorporar al minut 91. Finalment, el pas d’Aston Villa a casa del Sheffield United: l’equip d’Emery guanya 5-0 amb gols de McGinn, Watkins, Bailey, Tielemans i Moreno. Villans empaten a punts amb el Manchester City i l’Arsenal, Sheffield, tristament, últim.