Premier: l’Arsenal no s’equivoca, l’Aston Villa i el Brighton ho fan malament. Ara li toca al Liverpool i al City

Els Gunners van vèncer el Nottingham Forest i tancar els Reds i Citizens. Forts nocauts per Brighton i Aston Villa

L’Arsenal compleix el seu deure, Aston Villa i Brighton fan un desastre. Aquests són els primers veredictes de la 22a jornada de la Premier League, que s’ha obert amb un pròleg de cinc partits a l’espera de reprendre demà el duel de llarga distància entre el Liverpool (a casa del Chelsea) i el Manchester City (Guardiola torna a trobar Haaland contra Burnley, fora de joc des del 6 de desembre), amb les terceres rodes dels Gunners.

Nottingham Forest-Arsenal 1-2

Més de vuitanta minuts de dominació, els últims 10 de patiment. L’Arsenal es queda amb la victòria després del partit contra Nottingham Forest, un èxit més que merescut que rellança els Gunners com a aspirants al títol després del seu primer derrapament. Si no fos per aquests últims minuts, almenys, perquè l’Arteta segurament haurà pres nota de com el seu equip els va complicar dramàticament la vida, permetent als locals reobrir un partit que semblava en gran part tancat. Gràcies a Gabriel Jesus, home del partit per l’1-0 i l’assistència al segon de Bukayo Saka. Arteta també havia repetit a la vigília del partit que el seu equip no és perfecte, que encara hi ha moltes coses que poden millorar per apuntar realment al títol, i n’ha tingut una prova sobre el terreny de joc. L’èxit es manté, que porta els Gunners a dos punts del líder Liverpool, amb una avantatge de 3 punts sobre el City que, però, ha jugat dos partits menys. Forest es manté a la zona de descens amb la seva segona derrota consecutiva. L’Arsenal va dominar amb més del 81% de possessió, però amb prou feines hi va haver un xut a porteria a la mitja part, un cop de cap de Jesús al minut 49 desviat a córner per Turner. Forest reinicia amb Awoniyi al centre de l’atac però l’Arsenal segueix controlant i al minut 57 Jesús colpeja el pal de manera sensacional. Ha estat el preludi del gol, que el brasiler ha marcat al minut 65 encaixant-se a la defensa d’un servei de banda i colpejant Turner amb un xut molt inclinat que ha passat entre les cames del porter. L’Arsenal va doblar la seva avantatge al minut 72, amb Jesús aquesta vegada fent d’assistència per a Saka, que va fer bé en traspassar Turner amb un precís xut en diagonal per al seu 10è gol de la temporada en totes les competicions. Sembla que els Gunners tenen el partit entre mans, però Forest el torna a obrir al minut 89 amb Awoniyi, que torna després de dos mesos i mig de baixa. El davanter centre nigerià està a prop de l’empat al minut 93, però Raya està atent i dóna la victòria a l’Arsenal.

ELS ALTRES

El fracàs de De Zerbi a Brighton a Luton és sensacional. Les gavines van jugar el seu pitjor partit sota la direcció de l’entrenador italià, vagabundant sense pietat a Kenilworth Road, a casa d’un equip que lluita per no descendir. Luton va marcar dos gols en els primers 137 segons (només el Leicester l’abril de 1998 havia trobat un doble avantatge més ràpidament en la història de la Premier League) i després va colpejar fort al contraatac amb Adebayo, que finalment va aconseguir un hat-trick. L’equip de De Zerbi ha acabat amb un 60% de possessió de pilota, però només ha tirat a porteria dues vegades, enfront del 8 de l’equip local. L’Aston Villa també s’enfonsa, sent derrotat per 3-1 pel Newcastle al Villa Park, amb el risc de perdre el ritme dels districtes superiors. L’heroi dels Magpies és Fabian Schär, que va marcar un doblet a la primera part i s’hi va sumar l’autogol de Moreno a l’inici de la segona part. El gol número 50 de Watkins a la Premier League al minut 71 va reavivar les esperances de l’equip d’Emery, que va controlar el partit durant la resta del partit però no va aconseguir afegir capítols més al seu intent de remuntada. En els altres dos partits de la jornada, el Crystal Palace va guanyar un espectacular 3-2 contra el Sheffield United, que encara és el darrer de la taula, i un empat 0-0 entre el Fulham i l’Everton.