Open d’Austràlia: Tsitsipas, Fritz i Khachanov als vuitens de final

L’italià abandona l’Open d’Austràlia perdent davant el número 1 australià. D’acord Novak. El grec deixa només 7 jornades al francès que havia eliminat a Musetti: als vuitens de final desafiarà a Fritz

Va lluitar, honrant com va poder un torneig en què ja havia sorprès a tothom, però contra el número 10 del món va ser massa difícil. Flavio Cobolli abandona l’Open d’Austràlia perdent contra el número 1 australià Alex De Minaur, que ha de fer un gran partit per superar el tennista romà. En el primer set Flavio està molt bé recuperant un descans de seguida, però De Minaur té experiència en aquest nivell i torna a posar la cara endavant, guanyant el privilegi de servir per al primer set. Després del 6-3 amb què Alex guanya el primer, l’equilibri es trenca encara més en l’interminable tercer joc del segon set. Flavio cancel·la 8 punts de trencament, però al novè renuncia al servei. És el descans el que crea el groove del 6-3 del segon set. Flavio cedeix completament al tercer set i en poc més de dues hores acaba 6-3 6-3 6-1 per a De Minaur.

DJOKOVIC PERFECTE

Amb menys esforç que contra Alexei Popyrin, Novak Djokovic s’emporta els vuitens de final de l’Open d’Austràlia. El serbi supera l’argentí Etcheverry, aficionat seu des de petit, aconseguint la seva 31a victòria consecutiva en el primer Slam de l’any. Djokovic, més fred i precís que en els dos partits ja jugats, treballa millor amb l’amortidor, i és precisament amb això que aconsegueix molt aviat el primer descans que dóna un punt d’inflexió al partit. Break també va conquerir a l’obertura del segon set, amb Etcheverry cometent un error tàctic complet en intercanviar-se des de la línia de fons i xocar contra Robot Nole. S’acaba 6-3 6-3 7-6 (2) per a Djoker, que pateix una mica més al tercer set amb l’argentí portant el partit al tie-break. No hi ha cap història i Nole guanya el partit.

Tsitsipas per davant

Si Sinner eliminava del camp (i del torneig) l’argentí Baez, Stefanos Tsitsipas va fer el mateix davant van Assche, que va arribar esgotat a la tercera ronda de l’Open d’Austràlia després de l’encert contra Musetti en 5 sets. Tsitsi guanya 6-3 6-0 6-4 i s’assegura el seu bitllet per als vuitens de final, on s’enfrontarà a Taylor Fritz en un partit molt esperat i (sobre el paper) molt equilibrat. L’americà, entre els pocs grans noms que han tingut un camí fàcil en el torneig, només deixa un set a l’hongarès Marozsan (que torna a mostrar senyals de creixement i millorarà la seva classificació). Després del 3-6 del primer set, Taylor desencadena un 6-4 6-2 6-2 que deixa sense possibilitats al seu rival.

KHACHANOV arriba a SINNER

La russa Karen Khachanov va lluitar més però es va endur la victòria a casa. El número 15 del món arrisca molt contra el txec Machac, guanyant el primer set i cedint dues pilotes al seu rival per al segon set. Khachanov torna a pujar i arrossega el partit al tie-break, guanyant-lo i avançant-se 2-0. Machac, un excel·lent servidor, no es rendeix i s’emporta el tercer set. La Karen necessitarà un altre desempat per tancar el 3-1 en 3 hores i 28 minuts. Hi ha 3 precedents entre Khachanov i Sinner El 2020 el rus va guanyar al cinquè set en una remuntada a la primera ronda de l’Open dels Estats Units, mentre que la prestigiosa victòria de Jannik es remunta a Miami 2021. Èxit en 3 sets per a Sinner a la segona ronda del Masters 1000 L’italià s’avança 2-1 en el marcador, però Khachanov és sens dubte el rival més formidable entre els que s’enfronten en aquest torneig.