Open d’Austràlia: Sinner-Baez 3-0, Jannik als vuitens de final

Jannik perfecte, arriba a la segona setmana deixant 4 partits a l’argentí en 1 hora i 52 minuts. Ara Khachanov, que va vèncer a Machac en quatre sets

És ben sabut que Jannik Sinner tenia passió per la velocitat, però es pensava que es limitava als cotxes esportius. I en canvi el número 4 del món va optar per portar velocitat també a la pista, tancant l’assumpte Sebastian Baez 6-0 6-1 6-3 en 1 hora i 52 minuts. Una mena de màquina de llançament de pilota Jannik, que sempre ha manat el joc, sense deixar escapatòria al número 29 argentí del rànquing. Se sabia que el partit va ser bastant fàcil sobre el paper per al número 1 italià, però l’actuació mostrada davant l’argentí, que per ser més professional ha eliminat gelats i coca-cola de la seva dieta, va ser impressionant. Les xifres parlen clar de Jannik Sinner, tres rondes sense perdre un set, 6 aces, 78% de punts amb el primer servei, 34 guanyadors i 27 lliures. Jannik té un gran somriure com aquest quan Jim Courier li pregunta després del partit: “Estic bé, em sento físicament més fort. Crec que fins i tot haver jugat un parell de partits d’exhibició va ser una bona opció. Dono les gràcies als que em van seguir des de a casa perquè fins ara sempre he jugat quan era ben entrada la nit a Itàlia…”. Potser una súplica velada per moure els seus llumins una mica més tard.

Ara per Sinner, presumiblement la nit entre dissabte i diumenge, el partit de vuitens de final contra la russa Karen Khachanov que va vèncer el txec Tomas Machac en quatre sets (4-6, (4)6-7, 6-4, (5). ) 6-7). Jannik també va arribar als vuitens de final l’any passat, després derrotat per Stefanos Tsitsipas que també el va aturar el 2022, però als quarts de final. Els quarts de final van ser el millor resultat de Sinner a l’Open d’Austràlia, però l’objectiu declarat de l’equip aquest any és anar més enllà als Slams. Un objectiu que aquest pecador pot assolir fàcilment.

EL PARTIT

En el primer set Sinner es va endur tot el botí regalant un bagel al seu rival, indefens davant la velocitat d’intercanvis imposada pel sudtirolès. Un 6-0 guanyat en menys de mitja hora que va aniquilar Baez, capaç de moure el marcador en el segon partit del segon set i guanyar l’únic partit de tot el set. Tercer set més equilibrat, amb Baez capaç de pujar el nivell a canvi i servir i Sinner amb una lleugera baixada de concentració. Els blaus van marcar el descans al 5è partit per avançar-se 3-2 però tot seguit Jannik va haver de perseguir i salvar una pilota de contraataca. Sinner tria el camí del martelleig, obliga a Bàez a cometre un error per avançar i després amb un servei guanyador i un as, amplia el 4-2. Al 4-3, un altre parell de tirs lliures perillosos per a Sinner que té avantatge, però en el moment de perill ha gestionat el punt amb calma i ordre i després ha anat 5-3 i ha tancat amb un altre descans en una hora i 52 minuts.