Musetti-Bublik als quarts de final a l’ATP Adelaide: l’italià derrotat per 6-3 6-7 7-5

L’italià va tenir l’oportunitat de tancar el partit, però al final el kazakh es va imposar per 6-3 6-7 7-5

Musetti s’atura just al llindar de la porta que condueix a les semifinals d’Adelaida i se’n va del rail en els moments més bonics, cometent alguns errors que són fatals per a l’economia del seu partit. En el primer set el blau va aconseguir trencar el servei de Bublik en el tercer joc, però va acabar perdent-lo al seu torn en el següent i, sobretot, en el novè joc, lliurant el parcial al seu rival amb un 6-3. . El segon set veu una tendència semblant a l’anterior: primer passa Lorenzo, després Bublik el recupera, però aquest cop el carrarenc té l’avantatge d’aguantar les seves rondes de servei fins arribar al tie-break, que guanya per 7. punts 4. La inèrcia del partit sembla haver canviat completament en el setè partit del set decisiu, quan Musetti aconsegueix el descans que defensarà fins al 5-4, per després esfondrar en el moment decisiu del partit. Bublik torna -de nou- al partit i trenca dos cops seguides el servei de Lorenzo, que porta amb ell el pes d’una còmoda volea de pista lliure, que en canvi és llançada. Amb el 7-5 del tercer set, doncs, és el kazakh qui entra a la semifinal esperant el guanyador del partit entre Draper i Paul.

la mentalitat

Tot i el pesar i la decepció tangible, la del número 2 blau segueix sent una bona actuació. El partit va ser equilibrat i va revelar llacunes de canvis que Musetti està introduint al seu joc. Durant els mítings al llarg del torneig d’Adelaida, va intentar apropar-se amb més freqüència a la línia de base, a diferència del que vam veure a Hong Kong, mostrant calma i claredat en les seves eleccions. Cal un altre petit pas per reduir encara més el marge d’error i portar al seu costat aquells partits equilibrats, com en el cas d’avui, sovint decidit per dos-tres punts decisius, perquè els errors d’avui siguin els guanyadors de demà.