Mikel Arteta: “L’Arsenal no va tenir propòsit en la derrota del Porto”

Mikel Arteta lamenta la falta de propòsit de l’Arsenal en la seva derrota per 1-0 de la Lliga de Campions davant el Porto davant el Porto, on els Gunners no han aconseguit un xut a porteria.

Arsenal gerent Mikel Arteta ha reconegut que el seu equip “no tenia propòsit” en la seva agònica derrota per 1-0 Porto a la primera etapa de la seva Champions League empat als vuitens de final.

Els Gunners van arribar a l’Estadio do Dragao després d’haver marcat 11 gols en els seus dos últims partits a la Premier League contra el Burnley i el West Ham United, però la seva excel·lència ofensiva els va esquivar a Portugal.

Les tropes d’Arteta van dominar la pilota durant tot el partit d’anada de dimecres, però el mur defensiu del Porto, organitzat per un jugador de 40 anys. Pepe – va sufocar l’amenaça dels Gunners i va impedir que els visitants tinguessin un sol tir a porteria.

No des del març del 2011 contra el Barcelona l’Arsenal no havia fet treballar el porter en un partit de la Lliga de Campions, i feia dos anys que els Gunners -que tampoc no van aconseguir el seu domini habitual a pilota parada- no van aconseguir per última vegada un xut a porteria. en qualsevol partit competitiu.

Aparentment, els Gunners s’emportarien un empat sense gols acceptable als Emirats per al partit de tornada, però amb quatre minuts de temps de baixa al tauler, Gabriel Martinelli va regalar la pilota barata i el Porto va aprofitar Galenoque va trobar el racó més llunyà amb un sensacional curler de llarg abast.

L’Arsenal encara té 90 minuts per revertir l’empat als Emirats d’aquí a tres setmanes, però en la seva roda de premsa posterior al partit, Arteta va lamentar el caràcter passiu del seu equip i com van “regalar el partit” amb una mala decisió. fent al final.

“Òbviament, estem molt decebuts per la manera com vam regalar el partit al final i no gestionar prou bé aquesta situació, i et sancionen a la Lliga de Campions; si no el pots guanyar, no el perds”. va dir l’Arteta, tal com va citar arsenal.com.

“Vam dominar molt el partit, però ens va faltar propòsit, sobretot a la primera part per tenir molta més agressivitat, trencar línies, jugar endavant, generar molta més amenaça a la seva línia de fons.

“A la segona part, hi va haver coses molt millors, i vam generar moltes situacions sense crear-ne molt, però n’aprendrem. Ara està clar, és mig temps.

“Si vols estar als quarts de final, has de vèncer al teu rival, això està clar, i aquest serà el propòsit i el pla amb tots els nostres seguidors junts per fer-ho”.

El Galeno del FC Porto celebra el seu primer gol el 21 de febrer de 2024

El flux de l’Arsenal -o la manca de- no es va veure ajudat per les constants xiulades de l’àrbitre Serdar Gozubuyukque va concedir 36 tirs lliures al vespre, 22 per al Porto i 14 per a l’Arsenal, que també va tenir Arròs Declan reservat en els dos primers minuts.

El migcampista de 105 milions de lliures es va gestionar bé mentre caminava per la corda fluixa durant la resta del partit, però Arteta va lamentar la decisió de l’àrbitre de bufar una falta “cada cop” que una de les seves tropes tocava un jugador del Porto.

Quan se li va preguntar sobre com el Porto va sufocar l’atac desenfrenat del seu equip amb aturades regulars, Arteta va afegir: “Aquest és el context del partit, ho sabíem, ens vam preparar. [for it]. Això és una cosa que l’àrbitre ha de gestionar; no podem fer-hi res. I haurem de manejar-ho i jugar el nostre joc.

“Crèdit per ells, van defensar bé, però és cert que quan ens vam posar en determinades situacions, no vam acabar l’acció ni vam posar la pilota final correcta a la creu o també des de la pilota parada. Cada cop tocàvem algú. Semblava que era una falta abans de llançar la pilota. Així que aprendrem d’això i serem millors”.

L’Arsenal torna ara la seva atenció als assumptes de la Premier League dissabte al vespre, quan el Newcastle United s’atura als Emirates per buscar el seu primer doblet de màxima categoria sobre els Gunners des de 1994-95.