Manchester City vs Copenhaguen: rècord d'enfrontaments i trobades passades

Abans de l'enfrontament de la Lliga de Campions de dimecres entre el Manchester City i Copenhaguen, Sports Mole fa una ullada més a prop del balanç de cara a cara i de les reunions anteriors entre els dos clubs.

Buscant assegurar el seu lloc al Champions League quarts de final, titulars Manchester City Benvingut Copenhaguen a l'Etihad Stadium per al partit de tornada dels vuitens de final de dimecres a la nit.

Els Citizens entren en aquesta competició després d'una important victòria de remuntada per 3-1 sobre el seu rival, el Manchester United, diumenge a la Premier League, gràcies a dos gols de l'home del partit a la segona part. Phil Foden i una vaga tardana de Erling Haaland.

Pep GuardiolaL'equip ara torna a centrar la seva atenció en la Lliga de Campions mentre s'esforça per acabar la feina contra un equip de Copenhaguen, que divendres passat va patir una derrota per 2-0 davant el Midtjylland a la Superlliga danesa.

El Man City serà considerat com el ferm favorit per sortir al capdavant en el seu sisè enfrontament amb Copenhaguen, i aquí, Talp esportiu fa una ullada més a prop del balanç d'enfrontaments i de les trobades anteriors entre els dos clubs.

REGISTRE DE CAP A CAP

Reunions prèvies: 5
El Manchester City guanya: 3
Sorteigs: 2
Copenhaguen guanya: 0

Competint en competicions europees només per segona vegada des de 1978-79, el Man City va ser recompensat per haver progressat des de la fase de grups de la Copa de la UEFA 2008-09 amb un empat a 32 de final contra el Copenhaguen.

El partit d'anada va representar la primera vegada que els dos equips xocaven de cap, amb el Man City obligat a conformar-se amb l'empat 2-2 a Dinamarca. Nedum Onuoha i Stephen Irlanda estaven al marcador a banda i banda de la mitja part, i semblava que els Citizens aguantarien una victòria esvelta fins que Martin Vingard va rescatar l'empat del Copenhaguen amb l'empat al minut 91.

Només una setmana després, Mark HughesEls homes de s'han vençut amb una victòria per 2-1 a l'Etihad, progressant 4-3 en el global fins als vuitens de final. El City es va veure frustrat inicialment a la primera part, ja que tots dos Robinho i Craig Bellamy Va colpejar la fusta, però aquest últim va anotar dues vegades cap al final de la segona part abans que Vingard aconseguís un gol de consolació al temps de descompte.

El Man City i el Copenhaguen van haver d'esperar 13 anys per a la seva propera trobada, aquesta vegada a la fase de grups de la Lliga de Campions de la temporada passada, amb una victòria contundent per 5-0 dels Citizens a casa seva seguida d'un estancament sense gols a Escandinàvia sis dies després.

Erling Braut Haaland del Manchester City celebra el gol contra Copenhaguen el 5 d'octubre de 2022

L'equip de Guardiola va seguir les victòries de la fase de grups contra el Sevilla i el Borussia Dortmund amb una demostració de cinc estrelles dominant sobre Copenhaguen la tercera jornada, amb el fitxatge d'estiu de Haaland marcant un doblet en els primers 32 minuts abans d'un autogol de Davit Khocholava va afegir un tercer per als amfitrions. Riyad Mahrez i Julià Álvarez després va completar la derrota després del descans per posar el City a la vora de la classificació per als vuitens de final.

Al Man City li hauria agradat haver marcat el seu bitllet per a les rondes eliminatòries amb estil, però es van veure obligats a jugar un empat 0-0 amb 10 homes en el partit invers contra Copenhaguen. En una primera mitja hora agitada, Rodri va tenir un atac de 25 iardes anul·lat polèmicament després d'una percebuda d'handbol a la preparació de Mahrez, que després va tenir un penal aturat pel porter de Copenhaguen. Kamil Grabaraabans Sergio Gómez va ser expulsat per una falta cínica a l'últim home.

No obstant això, el Man City va reunir el punt solitari que necessitava per aconseguir un lloc entre els dos primers del grup G. Finalment, els Citizens van encapçalar el grup i van celebrar el seu primer triomf a la Lliga de Campions, completant un triplet històric després de guanyar també la Premier. Títol de lliga i FA Cup en una campanya memorable 2022-23.

Copenhaguen esperava frustrar el Man City una vegada més a casa seva quan va donar la benvinguda als campions d'Europa i del món al Parken Stadium fa tres setmanes per al seu partit d'anada dels vuitens de final. Debutant Magnus Mattsson anul·lat Kevin De BruyneEl primer gol amb una magnífica rematada per primera vegada a mitja part, però els visitants van recuperar el seu avantatge a la mitja part. Bernardo Silvaabans que Foden aconseguís un tercer important en el temps de descompte de la segona part per assegurar-se que els Citizens prenguessin un avantatge de 3-1 en el partit de tornada de dimecres a l'Etihad.