L’últim gol de Nathan Ake envia el Manchester City a la cinquena ronda de la FA Cup

El Manchester City segueix el camí per defensar la seva corona de la FA Cup mentre els titulars s’enfronten a un nerviós enfrontament de quarta ronda amb el Tottenham Hotspur per 1-0 al nord de Londres.

Manchester City segueixen el camí per defensar els seus FA Cup corona mentre els titulars van enfrontar un nerviós enfrontament a la quarta ronda Tottenham Hotspur 1-0 al nord de Londres.

En un concurs desproveït d’instint assassí per tot arreu, Nathan AkeLa vaga tardana va veure que els Citizens finalment van acabar amb el seu encaputxador sense gols al Tottenham Hotspur Stadium i reservar el seu lloc a la cinquena ronda, tot i que l’esforç de l’holandès es va veure envoltat d’una polèmica familiar, ja que Guglielmo Vicario va sentir que havia rebut una falta des de la cantonada.

Una visió per als ulls dolorosos del Tottenham, James Maddison va tornar a la banqueta dels amfitrions per primera vegada des que va patir la seva greu lesió al turmell al novembre, mentre que Pep Guardiola va sorprendre en presentar Oscar Bobb a l’XI de Ciutadans.

L’estrella noruega va ser recompensada per marcar el dramàtic gol final del City contra el Newcastle United a la Premier League, i va tenir la pilota al fons de la xarxa del Tottenham durant els primers cinc minuts, tirant a casa des d’un iarda després que Vicario va parar. Phil Fodenes va disparar al seu camí.

Tot i això, la bandera de fora de joc del jutge es va aixecar immediatament i, després d’una comprovació del VAR d’un bon parell de minuts, la decisió sobre el terreny es va confirmar; La bota esquerra de Bobb s’havia desviat de fora de joc quan Foden va disparar.

Els titulars es van mantenir en ascens en els 15 minuts posteriors, però els Spurs van aguantar la tempesta del City i van començar a colpejar la pilota, tot i que sense cap penetració per demostrar-ho.

Aquest tema va continuar per a ambdós bàndols mentre el rellotge avançava fins a la mitja part, ja que les prometedores seqüències d’atac van acabar amb pilotes finals pobres o bloquejos valents, tot i que ni Postecoglou ni Guardiola van fer cap canvi durant el descans.

A només tres minuts de la represa, el gol dels Spurs estava boig Julià Álvarez mentre la creu de Bobb va rebotar cap al seu company sense control, però Micky van de Ven va fer un bloc lliscant sensacional per negar un cert gol a l’internacional argentí.

Un començament explosiu de la segona part del City aviat es va esvair, i el Tottenham va rebre un parell d’apel·lacions de penals sense ganes abans que Guardiola parpellejés primer, introduint Jeremy Doku i Kevin De Bruyne a la baralla.

Amb l’empat encara a punta de ganivet en els darrers 20 minuts, Postecoglou va seguir el mateix i va fer que Maddison entre els aplaudiments estrictes del públic del Tottenham, però la seva remuntada va fer poc per ajudar els Spurs a trobar les seves botes de tir.

Les dues millors ocasions del partit van recaure en el Man City als minuts 80 i 81 gràcies a un parell d’audoles de Pierre-Emile Hojbjergperò els rubor del danès es van estalviar en ambdues ocasions; Bernardo Silva va disparar directament a Vicario just abans que De Bruyne enviés un fort xut des de dins de l’àrea.

Després de deixar anar el Tottenham, el City va continuar forçant el tema i va tornar a provar Vicario al minut 86; l’italià va igualar el cop baix de Doku, però finalment va ser derrotat només dos moments després.

Un córner de De Bruyne anava directament cap als guants de Vicario, però el número u del Tottenham va aletejar la pilota sota la pressió de Ruben Diasi Ake va estar al lloc correcte en el moment oportú per treure la pilota solta a casa.

El Tottenham no va ser sorprenent en armes, després de creure que Vicario va ser impedit il·legalment per Dias, però tampoc Paul Tierney ni la sala del VAR ho va veure des del punt de vista dels amfitrions, i els dimonis del Tottenham Hotspur Stadium del City van ser finalment exorcitzats.

Tottenham té ara quatre dies complets per fer una consulta i recuperar-se abans d’acollir el rival londinenc Brentford en l’enfrontament de la Premier League de dimecres, mentre que el City també està en acció de màxima categoria el 31 de gener, donant la benvinguda a Burnley a l’Etihad Stadium.