L’últim cop de cap de Virgil van Dijk veu que el Liverpool guanya el Chelsea per guanyar la Copa EFL

Virgil van Dijk marca un guanyador al minut 118 mentre el Liverpool va guanyar una victòria per 1-0 sobre el Chelsea per guanyar la Copa EFL 2024.

Virgil van Dijk va anotar un guanyador al minut 118 com Liverpool va aconseguir una victòria per 1-0 Chelsea per guanyar el 2024 Copa EFL a l’estadi de Wembley diumenge a la tarda.

El partit semblava dirigir-se als penals, només que Van Dijk va encapçalar el guanyador dels gegants de Merseyside, que ara han triomfat a la competició en 10 ocasions.

El Chelsea apostava per guanyar una sisena Copa de la Lliga, però els blaus finalment es van quedar curts a la capital, ja que no van poder aprofitar els problemes de lesions del Liverpool.

El Liverpool no es va poder recuperar Mohamed Salah o Darwin Núñez de lesions pel concurs, amb Harvey Elliott i Cody Gakpo per tant, guanyant llocs a l’últim terç del camp de Wembley.

Diogo Jota, Trent Alexander-Arnold, Alisson Becker i Dominik Szoboszlai També van ser notables absents per als vermells, però no hi va haver sorpreses reals al Chelsea XI, amb Nicolas Jackson triat per liderar la línia, i Raheem Sterling i Cole Palmer donant suport a les zones àmplies.

Un inici frenètic va veure que els dos equips tenien moments d’atac positius, però el primer xut del partit no va arribar fins al minut 14, amb Alexis Mac Allister veient salvar el seu esforç Djordje Petrovicabans que el porter del Chelsea fes una aturada encara millor per evitar un impuls Luis Díaz.

El Chelsea va tenir una oportunitat d’or per avançar-se al minut 21 quan la pilota va trencar per a Palmer dins de l’àrea del Liverpool, però l’atacant va ser aturada de manera brillant per Caoimhin Kelleher.

Ryan Gravenberch va ser estirat fora del camp al minut 27 de la competició després d’un mal desafiament de Moisès Caicedoque va enfadar greument l’entrenador del Liverpool Jurgen Klopp.

El Chelsea va tenir la pilota al fons de la xarxa del Liverpool al minut 32 quan Sterling va transformar una centrada de Jackson, però el gol va ser anul·lat per fora de joc en aquest últim, i el VAR va demostrar que era una convocatòria molt ajustada.

Gakpo va estar a punt d’avançar el Liverpool al minut 40, amb l’internacional holandès rematant de cap una centrada de Andrew Robertson contra el post, abans Conor Bradley va tenir un cop bloquejat al pal llunyà durant un període de pànic dins de l’àrea de penal del Chelsea.

Axel Disasi del Chelsea en acció amb Luis Díaz del Liverpool el 25 de febrer de 2024

Wataru Endo va veure el gol del Chelsea al començament del segon període a Wembley, però l’esforç del migcampista del Liverpool sempre s’allunyava de la porteria.

Aleshores, Palmer va fer un esforç per al Chelsea, conduint a la vora de l’àrea del Liverpool abans de disparar fora de la porteria, abans que Petrovic fes una aturada intel·ligent per evitar un cop d’Elliott, amb els dos equips encara igualats cap als darrers 30 minuts del partit. hora normal a Londres.

L’avenç semblava arribar a l’hora, amb Van Dijk dirigint una brillant lliurament de Robertson a la cantonada inferior després d’aguantar el repte de Ben Chilwell.

No obstant això, hi va haver una llarga revisió del VAR per fora de joc, i Endo, que estava fora de joc, va ser sentenciat per haver bloquejat. Levi Colwill durant la jugada a balón parat, la qual cosa va provocar que no fos permesa.

El Chelsea va tenir una brillant oportunitat per avançar-se al minut 69 quan la pilota va caure Axel Disasi dins de l’àrea del Liverpool, però el central no ha pogut establir el contacte adequat, i Kelleher ha pogut reunir-se, abans que Gakpo disparés un potent esforç per sobre del travesser per l’altre extrem del camp.

Conor Gallagher després ha girat una centrada baixa de Palmer contra el pal al minut 75, abans Joe Gómez va fer una aturada intel·ligent del porter del Chelsea per l’altre extrem.

Ben Chilwell del Chelsea en acció amb Harvey Elliott del Liverpool el 25 de febrer de 2024

Kelleher va fer una altra aturada excel·lent al minut 86 per denegar a Gallagher, i el migcampista del Chelsea es va arrossegar poc després d’una carrera intel·ligent i un gir de Jackson.

El porter del Liverpool va tornar a fer-ho en el temps de descompte, mantenint increïblement fora de Palmer i Christopher Nkunku en ràpida successió, amb el Chelsea fent pressió al final del temps normal.

Jayden Danns va tenir una rematada de cap per sobre del travesser per part de Petrovic al quart minut de la pròrroga, abans que Elliott fallés la porteria amb una mitja volea cinc minuts després, amb el Liverpool en control total i oferint més malgrat la seva falta d’experiència i l’absència de tants. jugadors importants.

Kelleher va fer una parada intel·ligent per negar Noni Madueke al minut 21 de la pròrroga, abans que Petrovic no s’hagués fet un esforç Kostas Tsimikas per l’altre extrem del camp.

Elliott va tenir una oportunitat d’or per guanyar el Liverpool a cinc minuts del final, però Petrovic va impedir l’esforç del migcampista a poca distància, amb el partit d’alguna manera sense gols.

Els penals s’aproximaven molt, però Van Dijk tenia altres idees, amb el capità del Liverpool dirigint un córner de Tsimikas a la cantonada inferior per provocar escenes de joia al final del Liverpool i assegurar el trofeu per als gegants de Merseyside.