Les estrelles del Tottenham i el Fulham formen l’equip de la ronda de l’AFCON

Després de la finalització dels vuitens de final de la Copa Àfrica de Nacions, hem fet un cop d’ull als jugadors més destacats de la ronda, amb Angola com a equip dominant després de la seva victòria per 3-0 sobre Namíbia. També hi ha places a l’XI per a jugadors de Sud-àfrica, Guinea, Cap Verd, Nigèria i Senegal.

Amb la porteria a blanc contra el Marroc, semifinalista de la Copa del Món de 2022, el tapedor sud-africà Ronwen Williams s’aconsegueix un lloc al millor onze dels vuitens de final de la Copa Àfrica de Nacions. Williams va fer dues aturades i va mantenir una taxa d’èxit de passades del 79%. per obtenir una qualificació WhoScored de 7,22.

El lateral dret de l’Stade de Reims, Ibrahim Diakite, arriba a l’onze després d’haver donat l’assistència al gol solitari i de la victòria de Guinea contra Guinea Equatorial diumenge. El jove de 20 anys també va completar cinc regates amb èxit, per endur-se a casa una puntuació WhoScored de 7,91, la més alta de qualsevol jugador al terreny de joc.

El defensa Pico, de 31 anys, va ser crucial, ja que el Cap Verd va avançar per poc a Mauritània als vuitens de final, fent tres entrades, una com a darrer home, juntament amb una intercepció, un despatx i un bloqueig. Pico també va guanyar un total de vuit duels aeris i va completar cinc pilotes llargues precises, per retornar una qualificació WhoScored de 7,59.

Malgrat el doblet d’Ademola Lookman, el jugador del partit en la victòria de Nigèria per 2-0 davant el Camerun va ser el central del Fulham Calvin Bassey, que va fer un total de quatre entrades, una intercepció i quatre pilotes llargues precises. El jove, de 24 anys, també va guanyar quatre duels aeris i va donar l’assistència al segon gol del seu equip, al minut 90.

A l’esquerra de la defensa hi ha el lateral angolès To Carneiro, els esforços del qual van ajudar el seu país a aconseguir una còmoda victòria per 3-0 sobre Namíbia. Carneiro va contribuir amb tres victòries aèries, una entrada, una intercepció, quatre despatxos, una passada clau i quatre regates encertats, per aconseguir una qualificació WhoScored de 7,86.

A l’XI s’incorpora a Carneiro el company d’equip angolès Fredy, que exerceix el seu negoci a Turquia amb l’Antalyaspor. Fredy va donar l’assistència per als dos gols de Gelson Dala a la primera part, mentre que també va fer tres despatxos i un regate amb èxit, per obtenir una qualificació WhoScored de 8,16.

Les estrelles del Tottenham i el Fulham formen l'equip de la ronda de l'AFCON

Al cor del mig camp hi ha el sud-àfrica Teboho Mokoena, que va convertir un impressionant tir lliure al final del temps de descompte per segellar la progressió del seu país als quarts de final de la Copa d’Àfrica de Nacions. A més del seu atac tardà, Mokoena va fer una entrada, una passada clau i va completar sis pilotes llargues precises, per aconseguir una qualificació WhoScored de 7,77.

El migcampista del Tottenham, Pape Sarr, arriba a l’onze després de la seva exhibició en l’empat 1-1 contra Costa d’Ivori, on va fer cinc entrades, dues intercepcions i dos regates amb èxit, però finalment els seus esforços no van ser suficients, ja que els defensors van caure. als locals als penals.

El guanyador del partit de Cap Verd davant Mauritània dilluns va ser l’extrem Ryan Mendes, de 34 anys, que juga al futbol del seu club amb Fatih Karagumruk a la Superliga turca. Mendes va mantenir la calma per convertir un penal al minut 88 i va enviar la seva nació als quarts de final, alhora que també va contribuir amb quatre tacles, dues despejades, una passada clau i cinc regates encertats, per obtenir una qualificació WhoScored de 8,12.

Completen els tres davanters dos atacants angolesos, començant pel davanter Mabululu, de 31 anys, que va posar fora de l’abast els Black Sable Antelopes quan va trobar la xarxa al minut 66. Mabululu també va fer una passada clau i va completar dos regates amb èxit, per retornar una qualificació WhoScored de 8,34.

Amb una valoració WhoScored de 9,94, l’extrem angolano Gelson Dala és el jugador de la Copa d’Àfrica de Nacions dels vuitens de final, després de la seva sensacional exhibició en la victòria per 3-0 contra Namíbia. Dala, que juga a l’Al-Wakrah a la Qatar Stars League, va participar directament en cadascun dels tres gols d’Angola, marcant els dos primers abans de convertir-se en el proveïdor de Mabululu per segellar la victòria a la meitat de la segona part.