L'Atlètic va vèncer a l'Inter als penals per assegurar la plaça als quarts de final de la Lliga de Campions

L'Atlètic de Madrid va vèncer als finals de la temporada passada l'Inter de Milà per 3-2 als penals per passar als quarts de final de la Lliga de Campions.

Atlètic de Madrid s'imposa en una tanda de penals per expulsar Inter de Milà i avançar cap a la Champions League quarts de final.

Federico Dimarco va obrir el marcador al minut 33 per doblar l'avantatge global de l'Inter, abans Antoine Griezmann va reduir ràpidament a la meitat el dèficit al seu retorn d'una lesió.

L'Inter semblava disposat a mantenir el seu esvelt avantatge, però no va poder parar Memphis Depay de trobar la xarxa al minut 87 per enviar l'empat a la pròrroga.

Com que cap dels dos equips va poder trobar un guanyador a la pròrroga, una eliminatòria de la Lliga de Campions es va resoldre amb penals per segona nit consecutiva.

L'Atlètic va llançar tres dels seus quatre llançaments, mentre que el subcampió de la temporada passada només va poder convertir dues vegades de cinc penals, assegurant que els amfitrions van segellar el seu lloc als vuitens de final per segona vegada en tres temporades.

L'Inter va viatjar a la capital espanyola després de 13 victòries consecutives, inclosa una victòria per 1-0 a l'anada del febrer contra l'Atleti.

Tot i gaudir d'una sensacional ratxa de forma, els nerazzurri sabien que els faltaria la feina per superar un equip de l'Atlètic que només havia perdut un dels seus 31 partits competitius a casa abans del partit de tornada.

Samuel Lino va amenaçar amb obrir el marcador dins dels primers cinc minuts, desencadenant un cop amb l'esquerra per forçar Yann Sommer per fer una aturada baix a la seva esquerra.

El nombre oposat de Sommer Jan Oblak Llavors va ser cridat a l'acció per fer dues aturades fortes en ràpida successió per mantenir Denzel Dumfries a la Bahia.

No gaire després, el porter de l'Atlètic va haver de tornar ràpidament enrere i aturar-se Lautaro Martínez de trobar la xarxa amb l'ajuda d'una desviació perversa Alex Witsel.

En una mitja hora d'obertura captivadora, va ser llavors el torn Álvaro Morata apropar-se, mentre s'alçava per trobar-se Mario Hermosola creu elevada de Sommer, només per veure en Sommer recollir còmodament el seu esforç de cap.

Federico Dimarco de l'Inter de Milà celebra el seu primer gol amb Lautaro Martínez el 13 de març de 2024

Al final, van ser els visitants els que van trobar l'avenç, amb Dimarco a casa Nicolò BarellaUna passada ordenada per arrodonir un moviment incisiu.

No obstant això, l'avantatge global de dos gols de l'Inter va durar només dos minuts abans que Griezmann marqués el seu 18è gol de la temporada.

Benjamí PavardL'autorització a rodanxes va rebotar Alessandro Bastoni i en el camí de Griezmann, que ràpidament va girar per enviar la pilota més enllà de Sommer.

A Griezmann se li va presentar l'oportunitat d'anivellar l'Atlètic en les primeres fases del segon període, però no va poder superar Sommer després d'haver-se endut. Marcos Llorente.

Quan el partit entrava als darrers 15 minuts, els líders de la Sèrie A van desestimar un parell d'ocasions per posar l'empat fora de dubte.

Marcus Thuram va disparar des d'una posició prometedora, abans que Barella disparés directament a Oblak després d'un ràpid contraatac.

El Memphis Depay de l'Atlètic de Madrid celebra el seu segon gol el 13 de març de 2024

Finalment, l'Inter es va deixar lamentar aquestes ocasions perduts quan Depay va restaurar la paritat pocs instants després de colpejar l'interior del pal.

L'holandès va recollir KokeVa fer una passada amb el peu esquerre i va desfermar un xut impulsat amb la dreta per registrar el seu primer gol a la Champions de la temporada.

Amb un impuls a favor de l'Atlètic, Rodrigo Riquelme Semblava destinat a marcar un guanyador al minut 93, però només va poder enviar la seva oportunitat d'or a la grada.

Depay va estar més a prop de trobar un guanyador en el temps de descompte, amb l'holandès que va treure una bona aturada de Sommer després d'enganxar-se a una centrada baixa de Riquelme.

Sommer va fer una altra aturada impressionant a la tanda de penals posterior, però finalment va resultar ser en va, ja que Oblak va fer dues aturades crucials abans que Martínez esclatés per sobre del llançament final.

L'èxit de l'Atleti en la tanda de penals assegura que Espanya tindrà tres representants als quarts de final, mentre que la sortida de l'Inter significa que no hi haurà cap italià als vuitens de final.