L'Arsenal va vèncer el Porto als penals i va arribar als quarts de final de la Champions

David Raya és l'heroi quan l'Arsenal supera el Porto als penals per arribar als quarts de final de la Lliga de Campions després d'un empat a 1 global.

Arsenal van desterrar els seus Champions League maledicció dels vuitens de final després de 14 anys insoportables amb un espectacular èxit de tanda de penals 4-2 contra Porto en el partit de tornada dels vuitens de final després d'un empat global 1-1.

Perdent 1-0 de l'anada gràcies a GalenoVaga meravellosa de, els Gunners no van estar en el seu millor moment en els primers 45, però van aconseguir igualar l'empat en conjunt a través de Leandro Trossardl'acabat nítid.

No s'havia de marcar cap gol durant una segona meitat mossegant-se les ungles, ni en els 30 minuts addicionals, però David Raya va ser l'heroi de 12 iardes dels Gunners, salvant de Wendell i Galeno com l'Arsenal es van mantenir perfectes des del punt de partida, passant així als vuitens de final del torneig d'elit d'Europa per primera vegada des de la temporada 2009-10.

Com que el Porto va mantenir la fe amb el mateix XI de l'anada, l'entrenador de l'Arsenal Mikel Arteta portat Jorginho per als ferits Gabriel Martinellimentre que Raya va degradar sense sorpresa Aaron Ramsdale torna a baixar al banc.

Dins de la caldera dels Emirats, els Gunners, sense sorprendre, van començar la competició amb el peu davanter i van provar Diogo Costa al minut 13; el taper portuguès va salvar Bukayo Sakal'intent domèstic abans Martin OdegaardEl baix impuls d'en va fer ondular la xarxa lateral.

No obstant això, els homes d'Arteta no tenien sentit d'urgència per endavant, i el Porto, sorprenentment, va tenir més possessió de la pilota en els primers intercanvis, a més de tenir l'Arsenal exactament on els volia.

Màxim golejador Evanilson va tenir un parell de golejadors, disparant desviat al minut 16 abans d'obligar a Raya a fer una parada de busseig al minut 23, i Sergio ConceicaoEls homes de 's no tenien por de pressionar els seus amfitrions alt a la recerca d'un major avantatge agregat.

El joc i els retards també van començar d'hora per part dels Dragons, que estaven fent un treball brillant per agitar el públic local, però una mica de brillantor en el joc va portar a l'enlairament de l'Emirates al minut 41.

Després de guanyar una segona pilota a l'alçada del terreny de joc, Odegaard es va combinar amb Trossard per la banda esquerra i va col·locar el seu company amb una exquisida passada de punta d'agulla abans que el belga fes la resta, marcant amb calma el córner més llunyà. Pepeles cames.

A més d'haver igualat l'Arsenal a l'empat, l'atac de Trossard el va convertir en el tercer jugador dels Gunners en anotar en cadascun dels seus tres primers partits a casa de la Lliga de Campions després de Saka i Alexis Sánchezi els locals van reprendre on ho van deixar a l'inici de la segona part.

Les ocasions clares encara eren primes per als homes de vermell, que van forçar un parell de córners sense èxit i també van concedir un tir lliure al minut 64 en una posició prometedora, però Francisco ConceicaoL'esforç d'en va ser alt, ample i gens guapo.

En canvi, Odegaard ha tingut la pilota al fons de la xarxa amb un deliciós cop al minut 67, després d'haver beneficiat d'una falta de comunicació de Pepe i Costa, però l'àrbitre Clement Turpin havia vist una samarreta Kai Havertz sobre Pepe i va anul·lar correctament el gol.

Tres moments després, un tres contra tres del Porto va acabar amb Raya vessant un potent impuls de Conceicao als peus d'Evanilson, però Jakub Kiwior va fer un fantàstic últim bloqueig per negar el davanter abans que s'aixequés la bandera del fora de joc.

Fins als darrers 10 minuts, l'Arteta no va remenar la seva motxilla Gabriel Jesús per al llenç Jorginho, i el brasiler gairebé va marcar la diferència amb el primer toc, però Costa s'ha fet gran al pal proper i ha aconseguit desviar la pilota.

La introducció de Jesús ha donat de sobte una nova vida als Gunners, que també han vist com el Saka, fins ara tranquil, posava prova de Costa al minut 85, i Odegaard ha posat agonitzant el rebot des de fora de l'àrea.

El capità dels Gunners va caure a l'àrea sota la pressió de Pepe en el temps afegit, però Turpin no va veure res dolent en l'incident, i el migcampista del Porto Alan Varela – un corredor sense parar sobre les dues cames – va ser estirat just abans que el xiulet final senyalés 30 minuts addicionals.

La primera meitat de la pròrroga va arribar i va anar sense res a destacar, i excepte un cop domèstic desviat de Galeno, que va caure en les mans agraïdes de Raya, va ser una història idèntica als segons 15 quan s'acostaven els temibles penals.

Després d'Odegaard, l'atac Pepe i Havertz van trobar el marcador, el lateral esquerre Wendell -que havia neutralitzat Saka de manera excel·lent durant tota la nit- va veure com el seu esforç va decantar al pal per part de Raya, que posteriorment va respirar alleujat quan la pilota va rebotar contra el pal. es va posar a les cames, però va rodar.

Saka, Marko Grujic – només només – i Arròs Declan També es va mantenir els nervis, però l'heroi de l'anada del Porto es va veure frustrat per l'heroi de la segona etapa de l'Arsenal, ja que Raya va apartar l'esforç de Galeno per provocar l'èxtasi dels Emirats.

Després de la seva ratxa de set eliminatòries consecutives de vuitens de final, l'Arsenal s'uneix al Reial Madrid, el Manchester City, el Barcelona, ​​el Paris Saint-Germain i el Bayern de Munic en els vuitens de final, mentre que dos de l'Atlètic de Madrid, l'Inter de Milà, el Borussia Dortmund i el PSV Eindhoven completaran el partit. fascinant selecció de quarts de final dimecres a la nit.