La selecció de l'Eurocopa d'Alemanya “necessita aficionats”, diu Gundogan després del partit amistós de Grècia

El suport a casa serà crucial per a Alemanya quan els tres cops campions d'Europa comencin divendres la seva campanya de la Uefa Euro 2024 contra Escòcia, ha dit el migcampista Ilkay Gundogan.

Una vaga sensacional de Pascal Gross va veure que el país amfitrió va superar Grècia en una remuntada per 2-1 a Monchengladbach divendres, quan els seguidors del Die Mannschaft van desplegar pancartes que expressaven l'esperança que el seu equip guanyés el torneig, però els va veure quedar enrere davant dels oponents situats a 34 llocs per sota d'ells. .

“Va ser una prova”, va dir el barceloní Gundogan. “Hem estat una mica lents a la primera part i hem estat castigats per això. Els grecs ho van fer bé a la primera part, però aquest no és el nostre referent.

“Era important que ens demostréssim que tenim capacitat de resposta. Necessitem el suport de l'afició; això ens donarà un impuls.

“Comencem l'Europeu amb bones sensacions, però ja no queda cap equip que puguem guanyar per 4-0 o 5-0. Encara ens queda una setmana, els nostres sentits estan aguditzats i volem tirar endavant l'impuls”.

L'equip de l'Eurocopa d'Alemanya “coneix els rols”

La forma d'Alemanya ha estat irregular des que Julian Nagelsmann va esdevenir entrenador el setembre del 2023, tot i que van guanyar França i Holanda al març abans d'empatar 0-0 a casa davant Ucraïna dilluns.

“Sabíem que no érem tan bons com ens deien al març”, va dir el migcampista Toni Kroos, avaluant el seu darrer amistós abans de començar la final.

“Hem comès molts errors a la primera part –errors tècnics–, hem jugat descuidados i hem tingut contraatacs. Tothom sap el seu paper. Estan clarament distribuïts a l'equip i això ens ajudarà”.

Alemanya – Grècia: Nagelsmann satisfet

Giorgos Masouras va avançar els visitants al minut 33 abans que l'empat de Kai Havertz al minut 55 empatés Alemanya i Gross els donés un magnífic final a un minut del final.

No guanyen el torneig des del 1996, però s'espera que acabin primer del grup A, enfrontant-se també a Hongria el 19 de juny i a Suïssa quatre dies després.

“La segona part ha millorat molt en comparació amb la primera”, va dir Nagelsmann. “Per primera vegada en molt de temps, hem perdut la pilota amb facilitat a la primera part, hem jugat massa lentament i hem jugat massa pel centre.

“Ho vaig abordar clarament a la mitja part. Simplement necessitem més nitidesa en totes les nostres accions per guanyar aquest joc. A la segona part hem posat en joc les dues bandes per tal d'obrir espai al mig”.