Fórmula E Tòquio: Günther guanya a Maserati. Rowland i Dennis al podi

La primera edició de l'E-Prix de Tòquio va veure imposar-se al Maserati de Maximilian Günther sobre el Nissan de Rowland i l'Andretti de Dennis. Wehrlein, cinquè, ocupa el primer lloc del rànquing

Alessandro Follis

Cinc guanyadors diferents en cinc curses són testimoni de com d'equilibrada és la Fórmula E 2024. Deu punts divideixen els quatre primers de la classificació, una mostra més d'incertesa. Als 2.585 metres de la sinuosa pista de Tòquio, que va acollir per primera vegada una cursa elèctrica d'un monoplaça, Maximilian Günther es va imposar en el seu Maserati, precedit el poleman Oliver Rowland al Nissan, decorat amb el símbol de flors de cirerer del país del Sol Naixent, i el campió vigent Jake Dennis. Cap de setmana difícil per al líder del campionat Nick Cassidyque va començar 19è amb el seu Jaguar però va aconseguir salvar la situació amb una gran remuntada en setena posició. Pascal Wehrleinel seu principal rival, va aconseguir aprofitar-ho amb una cinquena posició que va ser suficient per avançar-lo a la classificació.

La carrera

Rowland va començar bé des de la pole position i de seguida es va avançar per davant del Mahindra Morter i al Maserati de Gunther. Un Dennis agressiu va pujar a la quarta posició, mentre que des del darrere del grup el líder del mundial Nick Cassidy, que va començar 19è, va haver de treballar molt per recuperar-se. A diferència d'altres pistes, aquí la primera de la pista va decidir-ho espereu abans d'activar el primer mode d'atac. Els dos pilots de Porsche es van mostrar ràpids i intel·ligents en els avançaments, passant a la cinquena i la sisena posició, amb Pascal Wehrlein el primer a activar la potència addicional (durant quatre minuts) durant la novena volta. Rowland i Mortara van seguir poc després, amb l'anglès que es va mantenir al capdavant i el suís es va caure per darrere de Günther. La cursa és de grup, amb 20 pilots en 10 segons, mentre que només els dos McLaren de Bird i Hughes van patir problemes i van tornar a boxes. Rowland va optar per esgotar immediatament el poder addicional agafant el segon mode d'atac immediatament, mentre que Günther va activar el primer dels dos, perdent dues posicions però aconseguint avançar immediatament a Mortara i després pressionar en Rowland. A la volta 18 un altre gir, amb el Jaguar Evans (tercer del campionat) al bloc després d'un contacte amb Di Grassi i ambdós pilots a boxes; les runes van forçar l'entrada del cotxe de seguretat a la volta 21.

Sprint final

La represa després de tres voltes va veure les posicions sense canvis, amb Rowland encara al capdavant sobre Günther i Mortara. Tanmateix, arriba poc després avançant a l'alemany de Maserati, que pren el lideratge, mentre que la líder del mundial Cassidy ha pujat fins a l'11è lloc. Rowland gairebé actua com a aturador del grup, amb Günther capaç d'aconseguir l'avantatge suficient per fer la transició a la zona del mode d'atac sense perdre el lideratge de la cursa. La direcció de cursa va afegir dues voltes a causa del cotxe de seguretat. Mortara es va endur el mode d'atac final a la volta 30, perdent dues posicions davant da Costa i Dennis. El portuguès va intentar avançar Rowland per fora, però va perdre la posició davant Dennis després de la resistència de l'anglès de Nissan. A l'última volta Günther va resistir els atacs i va creuar la meta en primer lloc per davant de Rowland i Dennis, convertint-se en el cinquè guanyador diferent en cinc carreres. En els punts els segueixen Costa, Wehrlein, Nato, Müller, Cassidy, Frijns i Sette Camara, mentre que Mortara (sisè a meta) és desqualificat per ús excessiu d'energia.

La classificació del campionat

Maximilian Günther a Maserati es converteix així en el cinquè guanyador diferent en cinc curses, demostrant l'equilibri del campionat. La classificació mostra Pascal Wehrlein supera a Cassidy al capdavant, mentre Günther, Rowland i Dennis s'acosten per darrere. La propera cita serà els dies 13 i 14 d'abril a la pista de Misano.