Fórmula E Misano, cursa 1: estratègia de da Costa, després desqualificació. Rowland guanya

El portuguès de Porsche va fer bé en atacar amb tres voltes per al final després d'una cursa tàctica i de grup. Després la desqualificació per irregularitat tècnica: Rowland guanya

Alessandro Follis

Tots els pilots havien pronosticat que seria una cursa tàctica i de grups: alguns fins i tot l'havien comparat amb el Tour de França. De fet, el primer E-Prix de Misano va ser molt semblant a una etapa plana d'una gran volta ciclista: 25 voltes d'estudi i precaució per part dels pilots, que no van empènyer gens, girant a deu segons de la pole position, van acabar amb un sprint cap a la meta que va premiar al principi l'astúcia del campió del món 2019-20 Antonio Félix da Costa. El pilot de Porsche va conservar bé l'energia i va atacar en el moment adequat, deixant el Nissan darrere seu Oliver Rowland, abans de la dutxa freda unes hores abans del final de la cursa: desqualificació del Porsche del pilot portuguès per un component no conforme. Èxit i lideratge del Mundial per al britànic, mentre que ell és segon Jake Dennis (Andretti), que va començar 17, que va demostrar que les qualificacions importaven molt poc aquí. Al podi la Maserati de Maximilian Günther. Fora de punts Pascal Wehrlein (Porsche)que va arribar a Misano com a líder i autor d'una ingenuïtat en xocar amb Vergne, però també el seu primer oponent Nick Cassidy (Jaguar)que també va quedar fora de joc per un contacte amb el francès del DS.

Efecte Tour de França

Les prediccions de la vigília eren les d'un cursa de grups d'estil ciclisme i van ser respectats puntualment. Mitch Evans va començar des de la pole position, però la primera posició immediatament va resultar indesitjable i va canviar de mans moltes vegades. El el ritme de carrera era extremadament lent a les primeres voltes, a més de deu segons dels temps de classificació. Diverses vegades els pilots anaven costat a costat a les rectes, fins i tot quatre o cinc d'ells. Els dos primers classificats del Mundial van pagar el preu de la situació: primer Nick Cassidy i després Pascal Wehrlein van fer malbé l'aleró davanter i van haver de tornar a boxes, tots dos després d'un contacte amb Vergne, tornant a les dues últimes posicions a més de 50 segons. Fins a mitja cursa les posicions van continuar canviant, amb un ritme al voltant d'un minut i 25 segons contra una pole position en 1:17.0 que suggeria una gestió total de l'energia. Un altre gir va arribar a la volta 14 amb la penalització de 5 segons a Jean-Eric Vergne per contacte amb Cassidy.

Sprint final

Després d'una fase inicial i central d'estudi pur, la cursa es va resoldre en les últimes quatre voltes, transformant-se en una mena d'esprint cap a la meta. Va ser el primer a atacar Oliver Rowland a Nissan, seguit immediatament pel de Porsche Antonio Félix da Costa. El portuguès, 13è de la graella, ha estat excel·lent per gestionar la seva energia i ha aconseguit posar-se al capdavant, obrint marge amb el britànic sobre la resta del grup i creuant primer la meta. Va sortir victoriós de la gran baralla darrere d'ells Jake Dennis, que va començar 17è, va aprofitar el penal a Vergne (tercer sota bandera a quadres) per pujar al podi. Darrere d'ell Günther, Ticktum, Evans, Vergne, Nato, Vandoorne i Fenestraz. Amb la desqualificació de da Costa, Di Grassi també torna als punts. Els dos primers del Campionat del Món estan lluny: Wehrlein 17è, Cassidy retirat.

La classificació

Amb l'èxit heretat en la post-cursa de l'E-Prix de Misano, Oliver Rowland es va posar al capdavant de la classificació campionat del món gràcies a una ratxa de quatre podis consecutius. Aquesta és la situació després de la primera cursa a Misano