Fioretto Italia és boig, és el domini femení, els homes amb el passi París 2024

Un altre triomf femení a l’etapa de Copa a la capital francesa. Els homes, després de l’apoteosi de 4 atletes en els 4 primers llocs de la competició individual, van quedar quarts a l’equip i es van classificar per als Jocs Olímpics.

Any 2024, any olímpic. I el floret italià comença a deixar clar com estan les coses. A París pretenem dominar el món, com és habitual. El cap de setmana ha acabat com no ha pogut. La victòria de l’equip femení va arribar a l’etapa de París del Mundial. Un altre més: l’equip italià ja ha guanyat (al desembre a Novi Sad) la passada als Jocs. A París la final contra els amfitrions va acabar 45-41 per al Dream Team, format amb motiu d’Alice Volpi, Arianna Errigo, Martina Favaretto i Francesca Palumbo, que van desbordar Singapur, Hongria i Japó a l’Stade Pierre De Coubertin i van derrotar els França molt forta al final d’una batalla meravellosa i d’alta tensió. La campiona del món Alice Volpi va ser decisiva per tancar el marcador

homes, aquí anem!

El triomf italià és complet gràcies als homes. L’endemà de l’apoteosi amb 4 italians als quatre primers llocs de la prova individual, l’equip va acabar en quarta posició. Això va ser suficient per tancar el compte i classificar l’equip per als Jocs del 2024 amb un partit de sobra. Daniele Garozzo, Tommaso Marini, Alessio Foconi i Guillaume Bianchi s’han imposat a Àustria i Polònia, perdent a la semifinal davant els EUA amb un burloní 45-44. Final guanyada pels nord-americans al Japó, mentre que els azzurri van perdre davant França per 45-32. Però el que calia fer s’havia fet. Tornem a París per als Jocs Olímpics, on els homes i les dones del floret podran competir amb el màxim d’atletes possibles.