Final de la Copa EFL: ruta del Chelsea a Wembley abans de l’enfrontament del Liverpool

Abans de la final de la Copa EFL de diumenge contra el Liverpool, Sports Mole fa una ullada a com el Chelsea va reservar el seu lloc a Wembley.

Chelsea intentarà guanyar la seva primera peça de plata sota Maurici Pochettino diumenge a la tarda quan s’enfronten al Liverpool a la Copa EFL final.

En els darrers partits, els blaus han mostrat algunes de les seves millors condicions amb l’argentí, superant l’Aston Villa i el Crystal Palace fora de casa abans d’aconseguir l’empat 1-1 contra el Manchester City a l’Etihad Stadium.

No obstant això, el partit contra el Liverpool arriba només tres setmanes i mitja després que els gegants del Merseyside van golejar l’equip de Pochettino a Anfield a la Premier League i amb el Chelsea necessitant aixecar el trofeu per assegurar-se el retorn a Europa el 2024-25.

Aquí, Talp esportiu fa una ullada a la ruta del Chelsea fins a l’estadi de Wembley, amb tots els seus partits menys un a Stamford Bridge.

SEGONA RONDA: CHELSEA 2-1 AFC WIMBLEDON

Al llarg de la campanya, Pochettino ha subratllat la importància d’intentar guanyar una competició de copa nacional, però va prendre la decisió d’incloure-hi Bashir Humphreys, Diego Moreira i Mason Burstow pel seu enfrontament de segona ronda amb l’AFC Wimbledon.

Al cap de 19 minuts, semblava que Pochettino podria lamentar-se d’haver deixat els jugadors sèniors fora de la seva alineació titular, ja que els seus oponents de la Lliga Dos es van avançar per sorpresa des del punt de penal. James Tilley.

Malgrat això, Noni Madueke Va anotar de manera crucial un punt propi just abans del xiulet del descans, abans Enzo Fernández va marcar a 18 minuts del final per portar el Chelsea als darrers 32, on se’ls unirien els representants europeus de la Premier League.

TERCERA RONDA: CHELSEA 1-0 BRIGHTON & HOVE ALBION

Nicolas Jackson del Chelsea celebra el seu primer gol el 27 de setembre de 2023

Tenint en compte la història de fons del negoci de Chelsea i Brighton & Hove Albion pel que fa als entrenadors i jugadors, estar units en aquesta etapa del torneig va tenir una mica de picant, i els antics jugadors de Brighton Robert Sánchez, Levi Colwill i, sobretot, Moisès Caicedo tots alineats pels blaus.

A diferència de l’anterior eliminatòria, Pochettino va anar en gran mesura amb tota la força, i finalment va donar els seus fruits Nicolas Jackson va marcar l’únic gol del partit als cinc minuts de la segona part.

La victòria va tenir un cost com Ben Chilwell va patir una lesió als isquiotibials en els últims segons, un problema que el mantindria fora durant més de tres mesos, però una victòria amb la porteria a blanc va suposar un gran impuls per a Pochettino en aquest moment de la temporada.

QUARTA RONDA: CHELSEA 2-0 BLACKBURN ROVERS

Benoit Badiashile del Chelsea celebra el seu primer gol amb els seus companys l'1 de novembre de 2023

Després d’haver rebut un dels empats més durs a la tercera ronda, el Chelsea va tenir un dels empats més favorables als vuitens de final, un equip inconsistent del Blackburn Rovers que sovint va fer alteracions per a la Copa EFL.

El Chelsea va poder fer un treball relativament lleuger dels seus oponents al campionat, amb Benoit Badiashile posant els blaus per davant en la que va ser la seva primera aparició de la temporada després de la lesió.

Amb Raheem Sterling Doblant l’avantatge del Chelsea abans de l’hora marcada, Pochettino va poder descansar els jugadors durant l’últim terç de la competició mentre van establir un enfrontament amb el Newcastle United, de nou a casa seva a l’oest de Londres.

QUARTS DE FINAL: CHELSEA 1-1 NEWCASTLE UNITED (CHELSEA GUANYA 4-2 EN PENALS)

Ian Maatsen i Armando Broja del Chelsea celebren després de guanyar la tanda de penals el 19 de desembre de 2023

Si Badiashile hagués gaudit de la seva aparició anterior a la Copa EFL, aquest no seria el cas en aquesta eliminatòria, ja que el seu error va permetre Callum Wilson va passar a porteria i va posar el Newcastle United per davant al minut 16.

El Chelsea també ha hagut de fer front a la retirada de Fernández al minut 32 i ha treballat en l’últim terç mentre el partit entrava en el temps afegit.

No obstant això, un error Kieran Trippier al pal posterior es permet Mykhaylo Mudryk per convertir-se amb calma a la cantonada inferior més llunyana des de 10 iardes, establint una tanda de penals per un lloc a les semifinals.

Al mateix temps que el Chelsea estaven impecables des del punt, Trippier i Matt Ritchie Cadascun es va perdre per als Magpies, provocant júbilament a les grades de Stamford Bridge mentre el Chelsea es va recuperar de diverses derrotes prematures a la Premier League, una d’elles per un marcador de 4-1 a Newcastle.

SEMIFINALS: EL CHELSEA VA GANAR AL MIDDLESBROUGH 6-2 AL TOTAL

Enzo Fernandez del Chelsea celebra el seu segon gol amb els seus companys el 23 de gener de 2024

El Chelsea hauria volgut evitar el Liverpool i el Fulham en el sorteig, i així va passar amb Middlesbrough tot el que els va impedir una aparició a la final.

El partit d’anada que s’estava organitzant al Riverside Stadium també va jugar a favor del Chelsea, però el conjunt del campionat prendria el lideratge en el conjunt. Hayden Hackney‘s acabat a poca distància i Cole Palmer desaprofitant tres ocasions clares abans del descans.

Tot i que Boro va defensar decididament al nord-est, una part de la seva jugada al darrere en el partit invers va ser calamitosa, el Chelsea va aprofitar sense pietat per avançar 4-0 a la mitja part.

Tot i que el cinquè i sisè gols no arribarien fins al minut 77 i 81, respectivament, el Chelsea mai va correr el perill de perdre el seu avantatge global i un Jonny Howson autogol i esforços de Fernández, Axel DisasiPalmer (2) i Madueke van reservar un altre enfrontament final de la Copa EFL amb el Liverpool.