Eurolliga: el Milan guanya el Barcelona 74-70

L’Olimpia va aconseguir la seva desena victòria europea de l’any, però la segona part va ser bandera vermella. El Barça reacciona i s’acosta a agafar: a partir del -19 acaba 74-70

El Barcelona és derrotat per segona vegada a la temporada, un Melli monumental (baixa per problema de panxell) ocupa el protagonisme en defensa, però la desena victòria de l’Olimpia a l’Eurolliga ha arribat sense alè, al final d’una segona part calfreds: a partir de +19 hem acabat. fins a tancar-lo amb un +4 que diu moltes coses. La victòria a Milà és molt valuosa per alimentar les esperances de joc. Al Fòrum s’acaba 74-70 amb Melli, com dèiem, digne d’aplaudir: avui s’ha convertit en el tercer rebot defensiu de la història, avançant a Felipe Reyes, gràcies a 6 rebots sota el seu propi tauler. Shields també va ser excel·lent, anotant 23 punts.

super defensa

Inici de la cursa a ritme moderat al Fòrum, bona sortida per als homes llargs de Milà. Melli i Poythress es fan sentir sota els marcadors (els blaus en defensa, l’ex Maccabi en atac). L’equip de Messina defensa bé i encaixa només 12 punts als catalans en el primer quart. L’aspecte més positiu per a l’EA7 són els 6 jugadors que han marcat el primer quart, que han fet el seu paper en la construcció del descans de l’11-0 que ha permès que l’equip local arribés a la primera sirena amb un 23-12. L’Olimpia continua tenint el control del terreny de joc, llegint el joc ofensiu del Barcelona i movent la pilota en atac, corrent bé en la transició. Als 20′ és 47-28 per als llombards que poden comptar amb els habituals Shields i un Napier substancial (molta defensa i també 7 punts). El debutant (al Fòrum) Mcgruder també ho va fer bé, 6 punts i 5 rebots.

tant de nerviosisme

El Barça surt bé dels vestidors i entra amb un parcial de 10-2 en només dos minuts. L’equip de Messina, en canvi, va ensopegar definitivament a la fase ofensiva. La dificultat més gran de l’Olimpia, en el període que inaugura la segona part, es troba en els aparellaments defensius sobre les revés ofensives dels de Grimau. Els triples de Shields i Mcgruder deixen respirar al Milan, que també porta al tercer mini descans: 57-49. Quart quart molt fragmentat i sense gran ritme, i per sort hi és Melli (que avui fa 33 anys). Final emocionada i nerviosa: Expulsió de Brizuela per doble tècnica.

Olimpia Milà: 23 Shields, 11 Mcgruder, 10 Poythress

Barcelona: 28 Vesely, 11 Parker, 10 Hernangomez