Ensurt de lesions per a Robert Lewandowski, De Jong va descartar mentre holandès es va jugar per guanyar

Robert Lewandowski va sortir coixejant del darrer partit d'escalfament abans de l'Eurocopa 2024, que es va convertir en un malson per a l'entrenador Michal Probierz.

El davanter barceloní, de 35 anys, que va marcar 19 gols a la Lliga i 26 en total aquesta temporada, feia la seva aparició número 150 amb el seu país i va posar el primer gol quan Polònia s'enfrontava als altres classificats a Varsòvia.

No obstant això, la nit de l'amfitrió va començar a girar quan Karol Swiderski semblava fer-se mal al turmell quan va aterrar mentre celebrava el gol inicial al minut 12 i va ser substituït minuts després, i després va ser vist amb una bota protectora.

Swiderski només havia estat convocat com a substitut del davanter de la Juventus Arkadiusz Milik –l'esperat company d'atac de Lewandowski–, que es va lesionar greument al genoll en l'amistós de la setmana passada contra Ucraïna.

Lewandowski va seguir a Swiderski a la sala de tractament just després de la mitja hora després de patir, aparentment, una lesió muscular a la cama dreta.

Probierz va fer una figura trista a la banqueta de Polònia, però encara tindria temps de nomenar un substitut per a la seva selecció de 26 jugadors si alguna de les lesions és prou greu com per descartar-los del torneig.

Al camp les coses van millorar per als amfitrions, ja que Nicola Zalewski de la Roma va marcar un bon guanyador en el temps de descompte, agafant la pilota per l'esquerra i entrant a l'àrea per llançar el seu primer gol internacional després que Baris Yilmaz semblava haver guanyat l'empat. per a Turquia al minut 13 del final, quan el seu xut ras va colpejar el porter.

La campanya del Grup D de Polònia comença diumenge a Hamburg (14:00 BST), amb Àustria i França també a la piscina.

Un jugador que no apareixerà és Frenkie De Jong, que ha abandonat el camp per tornar a Barcelona per rebre tractament per la lesió al turmell que va acabar la seva temporada abans d'hora i el veurà perdre l'Eurocopa 2024.

Els holandesos entraran al partit després de sis victòries en set i victòries consecutives per 4-0, després de la seva victòria contra el Canadà amb la victòria sobre Islàndia a Rotterdam.

Xavi Simons va rebotar amb una volea a poca distància després que Denxel Dumfies hagués rematat de cap a la porteria al minut 23, mentre que Virgil van Dijk va fer el dos just després del descans després que Nathan Ake hagués assentat amb un córner.

Donyell Malen va aprofitar al màxim una passada sublim de Memphis Depay per marcar el 3-0 amb un final clínic als 79 minuts abans que Wout Weghorst aportés un quart en el temps de descompte amb una xocada a poca distància sobre el porter.

Turquia es troba al grup F al costat de Portugal, Geòrgia i el , que el va deixar tard abans de guanyar a l'últim amistós contra Macedònia del Nord a Hradec Králove dilluns al vespre.

El líder del Bayer Leverkusen, Patrik Schick, que va encapçalar la classificació de gols de l'Eurocopa 2020 juntament amb Cristiano Ronaldo amb cinc gols, va avançar els locals des del punt de penal a l'hora, enviant el porter pel camí equivocat.

Isnik Alimi va empatar per als visitants només cinc minuts més tard amb un cop de cap en pis després d'un xut des de la dreta, però el partit s'ha resolt amb un altre penal nou minuts després del temps afegit, transformat de la mateixa manera per Antonin Barak.

El migcampista de vint anys Michal Sadilek es perdrà el torneig després de patir un accident estrany durant un dia de descans diumenge.

El camp txec va afirmar inicialment que el jove de 25 anys havia patit una laceració a la cama en un accident de bicicleta durant una sessió de recuperació diumenge, però dilluns es van veure obligats a confirmar que el jugador va patir lesions en un accident de karting de descens, segons informes locals. els mitjans de comunicació van afirmar que necessitava més de 60 punts de sutura a la cantell.

Els txecs comencen la seva campanya contra Portugal el 18 de juny (20:00 BST), mentre que Turquia s'enfronta a Geòrgia aquest mateix dia.