Els aulladors defensius costen al Liverpool el màxim de punts a l’Arsenal

Els gegants anglesos Arsenal i Liverpool es van enfrontar a l’Emirates Stadium durant la setmana 23 de la temporada de la Premier League 2023-24 diumenge al vespre (4 de febrer). Asseguts al capdavant de la taula de la Premier League, els vermells van entrar al partit després de quatre victòries consecutives, però uns enèrgics Gunners els van aturar en el camí i els van infligir una derrota per 3-1.

Una primera part imponent però frustrant de l’Arsenal

L’equip de Mikel Arteta ha començat brillant, encadenant passades i no permetent que l’equip de Jurgen Klopp s’ajustés. Al minut 11, els locals van crear una joia d’oportunitat de gol, gràcies a una brillant pilota llarga de David Raya. En rebre la pilota del porter de l’Arsenal, Gabriel Martinelli va encendre la postcombustió per allunyar-se d’Ibrahima Konate. Aleshores, el brasiler ha trobat Bukayo Saka amb una excel·lent centrada. L’anglès, però, no ha pogut mantenir el seu xut de cap a la porteria, arrossegant-lo just fora de la porteria d’Alisson.

Afortunadament per a Saka, la redempció va arribar només tres minuts després. El patró dels Gunners, Martin Odegaard, va alliberar Kai Havertz amb una joia d’una passada en profunditat. Un contra un amb Alisson, Havertz va llançar un xut ras, però el va colpejar directament al parador brasiler. L’ex-roma, però, no ha pogut aguantar la pilota, i el rebot ha caigut amablement a Saka, que no ha fallat la segona volta.

Al minut 21, Odegaard va estar a l’extrem receptor d’una altra pilota solta, però el noruec va trigar massa a disparar i va permetre a Virgil van Dijk fer un bloqueig ràpid. Al minut 39, Gabriel Magalhaes ha intentat un curler amb l’esquerra, però Alisson ho aguanta bé. El trànsit va ser pràcticament unidireccional a la primera part, però la calamitat va colpejar els amfitrions just abans del xiulet del descans.

L’extrem del Liverpool Luis Díaz va empènyer la pilota cap a la porteria de Raya, que va treure un afortunat desviament de Gabriel i va superar la línia de gol. L’Arsenal va acabar la mitja part amb un xG d’1,98, mentre que els vermells van acabar amb 0,1. Però al final, res els separava.

Un mal dia a l’oficina per a Liverpool Stalwarts Van Dijk i Alisson

Després d’una primera part tènue, el Liverpool va millorar notablement en el primer quart del segon 45. Malauradament, van ser durs per dos ploradors defensius, portats sobre ells per dos dels seus millors jugadors, Van Dijk i Alisson.

Al minut 67, Gabriel ha llançat una pilota llarga especulativa perquè Martinelli la persegueixi. Van Dijk semblava ben col·locat per tallar-lo davant i endur-se la pilota, però l’holandès la va deixar al seu porter. Alisson no va poder llegir les intencions del seu capità al principi, cosa que va retardar el seu intent d’autorització. Sota la pressió de Martinelli, el porter no ha pogut entrar en contacte amb el seu xut, permetent al brasiler ficar la pilota a la xarxa desprotegida.

Les coses van anar de mal en pitjor per a Alisson en el temps de descompte, amb ell encaixant sorprenentment al seu pal proper. Leandro Trossard ho va fer excel·lentment per allunyar-se de Harvey Elliot per la banda esquerra i carregar-se a l’àrea. No obstant això, sense que cap altre jugador de l’Arsenal s’hagi precipitat a l’àrea, semblava que l’astucia del substitut estava destinada a desaprofitar-se. Amb l’esperança del millor, va llançar un xut amb l’esquerra a Alisson, que va treure una lleugera desviació de Van Dijk i va passar entre les cames de l’internacional brasiler i al fons de la xarxa.

Per cortesia de la sòlida victòria per 3-1, l’Arsenal, segon classificat, s’ha mogut ara a un parell de punts del líder de la Premier League, el Liverpool (51-49). Tornaran a l’acció amb un viatge al West Ham United el diumenge (11 de febrer).