El Reial Madrid va vèncer el Borussia Dortmund a Wembley i va guanyar la 15a Copa d'Europa

El Reial Madrid guanya la Copa d'Europa per 15a vegada en la seva història gràcies a la victòria per 2-0 al Borussia Dortmund a l'estadi de Wembley.

Reial Madrid han guanyat la Copa d'Europa per 15a vegada en la seva història gràcies a una victòria per 2-0 Borussia Dortmund a l'estadi de Wembley dissabte al vespre.

Els blancs van haver de jugar amb la seva sort en el primer període, amb el BVB còmodament el millor equip, però finalment el conjunt de la Bundesliga es va fer pagar les oportunitats perdudes.

Dani Carvajal enviat Carlo AncelottiL'equip s'avançava al minut 74, abans Vinicius Junior va duplicar l'avantatge al minut 83, i el Dortmund no va poder respondre, amb el Reial Madrid consolidant una vegada més el seu lloc com a millor equip del futbol europeu.

És una Lliga, una Supercopa d'Espanya i Champions League triplet per als Blancos aquesta temporada, però el Dortmund mereix un gran crèdit per la seva progressió a la final, i el conjunt alemany pot treure molt de cor del que va ser una bona actuació durant les llargues etapes de l'esdeveniment principal a la capital anglesa.

Carvajal, Vinicius marca els gols del Reial Madrid

Amb Aurelien Tchouameni fora de la final per lesió, Eduardo Camavinga va entrar al migcamp del Reial Madrid, i els gegants espanyols van ser d'una altra manera com s'esperava, amb Nacho donat el gest de cap al mig de la defensa al costat Antonio Rudigermentre Thibaut Courtois va començar a porteria.

Dortmund tenia Jadon Sancho, Julian Brandt i Karim Adeyemi en suport del davanter centre Niclas Fullkrugamb Marco Reus a la banqueta en el seu darrer partit amb el club.

Federico Valverde va disparar per sobre del travesser del BVB al minut 12, però va ser el Dortmund qui va dominar en el període següent, amb els gegants de la Bundesliga causant tot tipus de problemes amb el seu ritme.

Brandt va col·locar un poc més enllà del pal al minut 14, abans que Adeyemi aconseguís rodejar Courtois set minuts més tard, però el va treure massa desviat i Carvajal s'havia encertat per llançar el repte.

Fullkrug va ser el següent a apropar-se, colpejant un de la base del pal, abans que Courtois es veiés forçat a fer una aturada intel·ligent per negar a Adeyemi, amb la potència de l'atacant causant tants problemes.

Julian Ryerson del Borussia Dortmund en acció amb Jude Bellingham del Reial Madrid l'1 de juny de 2024

El Dortmund es va fer pagar per les ocasions perduts

Nico Schlotterbeck També va provar Courtois al final del primer període, i el Dortmund hauria d'haver estat per davant al descans, però el Reial Madrid va aconseguir entrar al descans amb condicions.

Els dos xuts de l'equip espanyol a la primera part van resultar ser el menor nombre en la primera meitat d'un partit en totes les competicions durant la campanya 2023-24, però hi va haver una millora instantània a l'inici del segon període, amb Toni Kroosen el seu darrer partit per Los Blancos, forçant Gregor Kobel en una aturada intel·ligent d'un tir lliure doblegat.

Després, Carvajal ha rematat de cap des del córner resultant, abans que el lateral dret hagués desviat una rematada al cos de Kobel per Maatsen, amb el Reial Madrid més perillós al segon període.

Courtois va tornar a entrar en acció al minut 63 per evitar una rematada de cap de Fullkrug; Llavors, Vinicius va assentir per l'altre extrem, amb el marcador encara igualat cap al minut 70.

Jadon Sancho del Borussia Dortmund en acció amb Ferland Mendy del Reial Madrid l'1 de juny de 2024

El Reial Madrid segueix el seu domini europeu

Jude Bellingham Va estar a pocs centímetres d'entrar en contacte amb un perillós lliurament de Vinicius en el període següent, amb la pilota caient poc a poc de la porteria del Dortmund.

El Reial Madrid, però, ha fet el gran pas al minut 74, i ha arribat d'una font poc probable, ja que Carvajal ha rematat de cap un córner de Kroos al fons de la xarxa.

Schlotterbeck va fer un desafiament meravellós per evitar que Bellingham enviés potencialment per davant dels Blancos per 2-0 al minut 77, amb l'esforç de l'anglès desviat just al pal llunyà.

El Reial Madrid va dominar, amb Kobel fent de forma brillant per evitar a Camavinga i Nacho en ràpida successió, però els gegants espanyols van aconseguir el segon al minut 83 per Vinicius, amb el brasiler que va escombrar un a córner després de ser trobat per Bellingham.

Fullkrug pensava que havia arribat a la tribuna a Wembley quan va trobar el fons de la xarxa del Reial Madrid tard, però el seu esforç es va anul·lar ràpidament per fora de joc i el Reial Madrid va tancar la fase final per aconseguir 15 copes d'Europa amb un èxit de dos gols a Wembley.