El Manchester City s’enfronta a l’animat Copenhaguen a l’anada dels vuitens de final

El Manchester City fa un pas més per defensar la seva corona de la Lliga de Campions amb una victòria per 3-1 al Copenhaguen en el partit d’anada dels vuitens de final al Parken Stadium.

Manchester City van fer un pas més per defensar-los Champions League corona amb una victòria per 3-1 Copenhaguen en el partit d’anada dels vuitens de final al Parken Stadium.

Pep GuardiolaEls homes de ‘s van explotar dels blocs en sòl nòrdic i van agafar una avantatge primerenca Kevin De Bruynenomés perquè els amfitrions empatinguin Magnus Mattssonel beneficiat d’una horrible gafe de porter de Ederson.

Malgrat això, Bernardo Silva Va restaurar l’avantatge del City just abans del descans i un temps de descompte Phil Foden L’esforç significa que els guanyadors del triplet agafaran una bona avantatge de dos gols al partit de tornada a l’Etihad el 6 de març.

Hi ha hagut un grapat de canvis per part dels visitants Jack Grealish va tenir un inici estrany, el primer des de la victòria de la FA Cup a l’Huddersfield Town el 7 de gener, mentre que un atacant de Copenhaguen molt ben valorat Roony Bardghji va passar per alt per un lloc a l’equip amfitrió XI.

La base de Parken de Copenhaguen ha estat un terreny intimidatori per a molts equips europeus, inclòs el Man City, que només va poder aconseguir un empat allà a la fase de grups 2022-23, però els titulars van estar immediatament en ascens a Escandinàvia.

Amb només quatre minuts, Nathan Ake Ha enviat una entrega delicada per a De Bruyne -que no ha pogut connectar correctament amb el seu cap descarrilat-, però el belga es va esmenar ràpidament només set minuts després.

A l’interior des de la banda dreta, Foden va treure del partit a tres copenhaguens amb una passada exquisida a De Bruyne, que va marcar el córner més llunyà amb un magnífic xut des de la porteria per donar als de Guardiola l’avantatge que el seu domini mereixia.

L’alegria aviat es va convertir en desesperació per a Grealish, però, ja que després de baixar preocupadament abans d’intentar jugar amb el dolor, Guardiola va optar per retirar l’anglès, ja que Jeremy Doku va ser expulsat al minut 20.

L’impuls del City no es va veure interromput pel cop de Grealish, però, i el central de Copenhaguen Denis Vavro Al minut 23 gairebé ha donat el segon als visitants, rematant de cap una centrada de Silva contra el seu propi travesser.

Aparentment, era només qüestió de temps abans que la xarxa tornés a ondular Erling Haaland va treure el llistó amb un esforç acrobàtic a la mitja hora, i el segon gol del partit arribaria al minut 34, tot i que va aixecar l’afició local dels seus seients.

Un error cataclísmic d’Ederson va veure el brasiler jugar la pilota directament Mohamed Elyounoussila vaga del qual va ser bloquejada per Ruben Diasperò el rebot va caure en Mattsson, el impressionant curler per primera vegada des de la vora de la caixa va volar just dins del pal.

No hi va haver millor manera perquè Mattsson -arribada al gener del NEC Nijmegen- s’estimi als fidels de Copenhaguen, però en un cruel gir del destí, el migcampista va ser culpable sense voler de la resposta del City, que va arribar al primer minut del temps de descompte. .

Jack Grealish del Manchester City rep atenció mèdica després de patir una lesió abans de ser substituït el 13 de febrer de 2024

Des d’una àrea similar a on Foden va jugar a De Bruyne per al primer gol, l’intent de passada del belga es va desviar de Mattsson i cap a Silva, que elegantment va llançar la pilota. Kamil Grabara i al costat de la xarxa.

No obstant això, l’encuny no va ser llançat per a Copenhaguen, i excepte una pilota ferotge de De Bruyne al minut 54 -que Grabara va decantar darrere-, el City no va estar en el seu millor moment en la fase inicial de la segona part.

Ederson encara no s’ha provat, però els campions estaven en deute amb Ake per haver mantingut l’avantatge al minut 61, ja que la clara rematada de cap de l’holandès va evitar que el centre d’Elyounoussi arribés. Andreas Cornelius per a un acabat senzill.

L’emoció va ser molt gran quan el partit va entrar al seu darrer quart, tot i que Grabara va haver de fer una bona parada amb una mà per parar un gol de Doku de llarg abast al minut 69, i el City aviat va augmentar els seus esforços per augmentar el seu avantatge.

Copenhaguen vivia perillosament en el temps de descompte, ja que Haaland va veure dos atacs salvats a banda i banda d’un bloqueig. Matheus Nunes intent, i el tercer del City acabaria arribant al segon minut addicional, ja que De Bruyne i Foden van jugar un 1-2 abans que aquest últim disparés al centre de l’àrea.

El City torna ara a la seva seu d’Etihad per a un enfrontament de la Premier League amb el Chelsea dissabte al vespre, mentre que diumenge al Copenhaguen és fora al Silkeborg a la Superliga danesa.