El Liverpool evita l’ensurt de Luton Town per moure’s amb quatre punts d’avantatge a la cimera de la Premier League

El Liverpool avança amb quatre punts a la cimera de la Premier League després d’anar des de darrere per vèncer el Luton Town per 4-1 a Anfield dimarts a la nit.

Liverpool va sobreviure a un gran ensurt per augmentar les seves esperances de títol de la Premier League, ja que van marcar quatre gols a la segona part per venir des de darrere i vèncer. Ciutat de Luton 4-1 a Anfield dimecres a la nit.

Els vermells es van veure frustrats inicialment pels Hatters, que van obrir el marcador a principis de la primera meitat contra el recorregut del joc gràcies a un cop de cap a prop de Chiedozie Ogbene.

No obstant això, dos gols en només 125 segons a la meitat del segon període van capgirar el partit de manera notable, amb Alexis Mac Allister configurant tots dos Virgil van Dijk i Cody Gakpo per tornar a casa a poca distància.

Luis Díaz i Harvey Elliott després van aconseguir els seus noms al full de puntuació per ajudar els Reds a superar un equip animat de Luton i registrar la seva 18a victòria de la Premier League de la campanya.

Malgrat l’absència de diversos noms d’estrelles per lesions, Jurgen KloppL’equip va fer la feina per consolidar el seu lloc al capdavant de la taula, passant a quatre punts del segon classificat, el Manchester City, i cinc per davant del tercer classificat, l’Arsenal, que tots dos tenen un partit a la mà.

Pel que fa a Luton, va perdre l’oportunitat de sortir de la zona de descens, i com a conseqüència de tres derrotes consecutives de lliga, Rob EdwardsEls homes es mantenen en el 18è lloc de la taula, encara que igualats amb l’Everton al 17è lloc.

Mentre que Luton va nomenar un equip sense canvis al que va començar la derrota per 2-1 davant el Manchester United el cap de setmana passat, Klopp va fer cinc canvis a l’equip de Liverpool que va vèncer a Brentford per 4-1 la darrera vegada, amb Diogo Jota, Curtis Jones, Darwin Núñez – tots ferits – Ibrahima Konate i Andrew Robertson tot deixant pas a Gakpo, Elliott, Ryan Gravenberch, Joe Gómez i Jarell Quansah.

Atacant estrella Mohamed Salah va quedar fora de la plantilla de la jornada dels vermells a causa d’una lesió, amb la banqueta esgotada de Klopp incloses un quintet de joves, sobretot de 16 anys. Trey Nyoni.

El Liverpool va començar ràpidament el procediment, amb Díaz molt involucrat pel flanc esquerre abans de tallar-se la primera oportunitat real del partit des de la vora de l’àrea de penal, tirant un xut molt a prop. Thomas Kaminskial pal, abans que un esforç acrobàtic de Gakpo volés directament sobre el porter del Luton.

L’equip d’Edwards va començar per darrere, però va respondre bé i es va avançar per sorpresa al minut 12 quan Alfie Doughty, Cauley Woodrow i Tahith Chong tot combinat per l’esquerra abans que la creu d’aquest últim es disparés Caoimhin Kelleher al camí d’Ogbene, que va dirigir els Hatters al davant des de molt a prop.

El primer gol de Luton no estava en el guió del Liverpool, que inicialment va perdre el seu impuls abans de crear una gran quantitat d’ocasions, sobretot a través de Díaz, que va fer sis tirs a porteria durant la primera mitja hora sense èxit.

Kaminski va evitar còmodament els esforços de Diaz i Gravenberch abans Teden Mengi va produir una magnífica entrada dins de l’àrea per negar una altra oportunitat al número 7 del Liverpool.

Elliott, que va fer la seva aparició número 100 amb els Reds, va bufar com un dels principals creadors dels amfitrions, però el pla de joc de Luton per frustrar l’equip de Klopp es va executar a la perfecció i van entrar al descans del descans el més feliç dels dos equips.

Les frustracions es van filtrar a la segona part del Liverpool, amb l’entrenador de porters Joan Achterberg amonestat per l’àrbitre al camp Andy Madley Pocs minuts després del descans, abans que les apel·lacions de penal dels locals fossin desviades després que un xut ferotge de Díaz va disparar a Mengi abans de colpejar el braç de Gabriel Osho.

Virgil van Dijk del Liverpool celebra el seu primer gol el 21 de febrer de 2024

Aleshores, Liverpool va girar el cargol davant d’un públic encès d’Anfield, i dues entregues perfectament ponderades de Mac Allister van demostrar ser el catalitzador per capgirar la competició per als Reds just abans de l’hora.

El guanyador de la Copa del Món argentí va registrar la seva primera assistència la nit quan el seu xut de córner va ser rebut per la presència imponent de Van Dijk, que va perdre el seu marcador abans de llançar un cop de cap per restablir la paritat en la seva 250a sortida amb el Liverpool.

Llavors Anfield va esclatar quan Mac Allister va rebre un servei de banda Conor Bradley a la dreta de l’àrea de penal abans d’enganxar una centrada per primera vegada cap a Gakpo per llançar un cop de cap més enllà de Kaminski des d’uns quants metres.

Si algun jugador del Liverpool es mereixia un gol va ser Diaz, que es va treure els mitjons tota la nit a l’últim terç i finalment va ser recompensat quan va deixar caure l’espatlla per lliscar Mengi dins de l’àrea abans d’enterrar una rematada amb l’esquerra per davant de Kaminski a prop. publicació.

Un jove de divuit anys Jayden Danns va entrar en les fases finals per fer el seu debut sènior i l’atacant va estar molt involucrat en el quart gol del Liverpool als 90 minuts, amb la seva passada intel·ligent despejada i recollida a la vora de l’àrea per Elliott, que va colpejar un magnífic final per primera vegada a la cantonada superior.

La vaga d’Elliott ha vist que el Liverpool es converteixi en el primer equip de la Premier League que ha marcat 100 gols en totes les competicions aquesta temporada, i poden entrar amb bon humor al duel final de la Copa EFL de diumenge amb el Chelsea a l’estadi de Wembley.

Pel que fa a Luton, canvien el seu enfocament a un desafiant empat a la cinquena ronda de la FA Cup contra el titular Man City a Kenilworth Road dimarts vinent.