El final del coet Rodri rescata un punt per al Manchester City en un empat fascinant del Chelsea

El Manchester City perd terreny a la carrera pel títol de la Premier League quan una vaga tardà de Rodri rescata l’empat 1-1 contra el Chelsea a l’Etihad Stadium.

Manchester City han perdut terreny en la cursa pel títol de la Premier League després d’haver-los mantingut un impressionant Chelsea equip en un empat 1-1 a l’Etihad Stadium dissabte al vespre.

Tres mesos després de l’apassionant empat 4-4 a Stamford Bridge, ambdós equips van participar en un altre concurs ple d’acció a l’estil de bàsquet, en el qual Raheem Sterling va perseguir el seu antic club amb un primer gol al minut 42 per donar als visitants un merescut avantatge a la primera part.

El Man City va ser sorprenentment malbaratador davant de la porteria durant tot el partit, amb talismà Erling Haaland no va poder convertir cap dels seus nou intents de porteria, però van aconseguir marcar un empat crucial a set minuts del final gràcies a un fort cop de Rodri.

Maurici Pochettinoels homes de s’han enfrontat al poder de Pep GuardiolaEl triplet ha guanyat dues vegades aquesta temporada, i dues vegades han aconseguit admirablement un punt, el darrer assegurant que tornaran a pujar a la meitat superior de la taula per diferència de gols.

Pel que fa al Man City, ha caigut a la tercera posició de la màxima classificació, ja que la contundent victòria de l’Arsenal per 5-0 sobre el Burnley els ha vist pujar al segon lloc, mentre que el Liverpool s’ha mogut quatre punts per davant dels Citizens, que encara tenen un partit mà, després de la seva victòria per 4-1 a Brentford.

Quatre dies després de guanyar per 3-1 a Copenhaguen a la Lliga de Campions, Guardiola va optar per fer tres canvis a la seva alineació titular amb Manuel Akanji, Julià Álvarez i Jeremy Doku tot retornant a costa de John Stones, Bernardo Silva i els ferits Jack Grealish.

Pel que fa al Chelsea, Pochettino va fer només els dos canvis a l’alineació que va començar dilluns la victòria per 3-1 davant el Crystal Palace: un es va aplicar amb els lesionats. Thiago Silva reemplaçat per Levi Colwillmentre que l’ex Citizens Sterling va rebre un inici a costa de Noni Madueke.

Els dos bàndols van començar prometedors, però la primera gran oportunitat va caure en mans dels amfitrions als 10 minuts quan Haaland s’alçava per sobre de Colwill per enfrontar-se al perillós llançament d’Alvarez des del flanc esquerre, només per colpejar el seu cap per sobre el travesser des de cinc metres. fora.

El Chelsea va respondre bé i va esclatar l’altre extrem pocs instants després mitjançant Sterling, però el seu esforç domèstic després de tallar des de l’esquerra va ser recollit còmodament per Ederson.

Nathan Ake Aleshores va estar a punt per fer una entrada lliscada crucial per negar Cole Palmer un xut a porteria poc després que Ederson es trobés en un punt de molèstia a l’esquerra de la seva àrea de penal, on va ser desposseït per Nicolas Jackson.

El Chelsea hauria d’haver obert el marcador als 21 minuts quan Malo Gust va trencar l’extrem dret i va marcar Jackson a porteria, però la centrada a l’àrea de penal va caure just darrere del davanter senegalès, i el seu mal primer toc va permetre a Ederson sufocar la pilota i esmenar el seu error anterior.

Una altra gran oportunitat va caure per als visitants just abans de la mitja hora, però Ederson va sortir de la seva línia de nou per fer front al perill, aquesta vegada va superar Sterling, el mal toc de la qual va ser interceptat després de córrer darrere de la línia de fons del City – Doku a l’altre extrem després va fer un tir baix directe Dorde Petrovic just un segon després.

El Man City estava intentant acampar a la meitat del Chelsea i va empènyer per un primer gol, però en fer-ho es va deixar al descobert, i en el tercer temps de preguntar, Sterling va fer l’avenç per als visitants tres minuts abans del descans.

Jackson va començar el contraatac per al Chelsea pel seu flanc dret i va fer una centrada perfectament ponderada a l’àrea de penal a Sterling, que va tallar fredament per dins i va aixecar la seva rematada sobre els reptes de Kyle Walker i Ederson a la cantonada més llunyana.

Raheem Sterling del Chelsea celebra el seu primer gol amb Ben Chilwell el 17 de febrer de 2024

Sterling, que també va marcar contra el seu antic club en l’esmentat empat 4-4 del novembre, s’ha convertit en el primer jugador a marcar tant a casa com a fora contra el Man City en una única campanya de la Premier League després d’haver jugat prèviament amb els Citizens a la competició.

El primer gol del Chelsea va enfuriar Guardiola a la línia de banda, i tot i que el Man City va mirar de respondre ràpidament abans que el xiulet del mig temps sonés, les ocasions de Haaland i Álvarez van ser tractades per un resistent backliner dels blaus, en gran part gràcies als esforços heroics de Axel Disasi.

El Man City va començar la segona meitat i gairebé va restablir la paritat només dos minuts després de la represa quan Kevin De BruyneEl tir lliure des de la vora de l’àrea de penal ha caigut just després de la cantonada superior i al sostre de la xarxa.

Doku era un cable en directe per l’ala esquerra i gairebé va pujar Phil Foden per un xut al pal posterior, poc abans que aquest es convertís en proveïdor de Haaland, però se li va presentar una centrada a una alçada incòmode i només va poder desviar la seva volea amb l’esquerra.

Un altre moment de cor a la boca per al City es va produir als 56 minuts quan el Chelsea va estar a prop d’afegir un segon. No obstant això, Ederson va fer una aturada excepcional amb la cama dreta estesa per negar a Sterling des de la distància a quemarroc abans que els amfitrions s’esmeressin cap a la seguretat.

Erling Haaland del Manchester City arriba a la porteria el 17 de febrer de 2024

La competició es va estendre ràpidament mentre ambdós equips buscaven un objectiu que canviés el joc; El duo del Man City, Foden i Haaland, tenien xuts bloquejats davant de la porteria per Disasi i Colwill, abans que Petrovic impedís una rematada venenosa de Haaland amb una magnífica parada al seu pal proper.

Aleshores, el Chelsea va perdre una magnífica oportunitat de marcar un segon, però substitut Christopher Nkunkupocs segons després d’entrar al terreny de joc, semblava rovellat i va optar per un primer cop dins l’àrea abans. Enzo Fernández va aturar l’esforç de Jackson a la porteria que es va disparar.

Sens dubte, Haaland es va presentar amb la seva millor oportunitat de la nit i del Man City al minut 78 quan va trencar la línia de fons del Chelsea per rebre el llançament de De Bruyne a l’àrea de penal; el noruec es va quedar sense marcar des d’uns sis metres, però d’alguna manera va impulsar el seu cop de cap a pocs centímetres del travesser.

La pressió implacable del Man City a l’últim terç finalment es va manifestar cinc minuts després, encara que en circumstàncies escandaloses, quan l’esforç de Walker des de la distància va colpejar les cames d’Haaland abans de rodar cap al camí de Rodri, que va llançar un coet d’un tir a través d’un grup de Cossos del Chelsea al fons de la xarxa.

Els fidels de l’Etihad estaven a la vora dels seus seients mentre els campions pressionaven per aconseguir un vencedor tardà en el temps de descompte, però el Chelsea va aguantar per reclamar una part del botí, posant fi a la sèrie de 11 victòries del Man City en el procés.

Guardiola i col·laboradors buscaran tornar a la victòria quan dimarts vinguin sigui l’amfitrió del Brentford, mentre que el Chelsea centra la seva atenció en la final de la Copa EFL contra el Liverpool a l’estadi de Wembley diumenge vinent.