El Dortmund passa a les semifinals després d'un intens enfrontament amb l'Atlètic

El Borussia Dortmund avança a la seva primera semifinal de la Lliga de Campions des del 2013 després de vèncer l'Atlètic de Madrid per 4-2 en el partit de tornada dels quarts de final al Signal Iduna Park.

Borussia Dortmund han passat a les semifinals de la Champions League després de colpejar Atlètic de Madrid 4-2 en un palpitant partit de tornada de quarts de final.

L'avantatge d'un gol dels visitants en l'enfrontament de la setmana passada a Madrid s'havia revertit abans del so del xiulet de la mitja part per cops de Julian Brandt i Ian Maatsen per Dortmund.

En un gir agitat dels esdeveniments al començament del segon període, Diego SimeoneEls homes de 's van recuperar el control de la corbata per cortesia d'a Mats Hummels autogol i esforç de substitut Àngel Correa.

De la mateixa manera que l'experiència de l'Atlètic en aquests partits d'alta pressió semblava superar, el Dortmund va aconseguir dos dels seus en un caòtic període de tres minuts per guanyar els vuitens de final, amb Niclas Fullkrug i Marcel Sabitzer batre Jan Oblak a la xarxa de visitants.

Per primera vegada des de la 2012-13, la temporada en què van assolir el partit més destacat a Wembley contra el Bayern de Munic, Dortmund estarà involucrat en la fase semifinal de la Lliga de Campions, amb Kylian Mbappé i el Paris Saint-Germain s'interposa ara en el camí del retorn a la capital anglesa al juny.

Després de la derrota de l'anada de la setmana passada al Wanda Metropolitano, el Dortmund va fer el canvi únic a l'onze titular, amb Brandt, que va ser influent durant la millora del seu equip a la segona part, ocupant el lloc de Fèlix Nmecha ja que el jove de 22 anys va caure a la banqueta.

No obstant això, hi va haver absents importants de la plantilla de la jornada del Dortmund, amb els dos golejadors de l'anada. Sebastian Haller i tirador principal Donyell Malen es va perdre a causa de problemes de turmell i genoll respectivament, reduint significativament la potència de foc dels alemanys a la part superior.

Després de marcar el segon del seu equip al partit invers a Madrid dimecres passat, lateral Samuel Lino no va estar disponible per al viatge al Signal Iduna Park a causa de la suspensió, la qual cosa significa que l'encaix de nou Mario Hermoso va entrar a l'XI, amb veterà César Azpilicueta desplaçant-se a l'esquerra de la defensa visitant.

Després d'haver aconseguit un doblet brillant en l'èxit de dissabte davant el Borussia Monchengladbach a la Bundesliga, Sabitzer va tenir una oportunitat evident de donar al Dortmund un avantatge al partit de tornada només tres minuts després. Karim AdeyemiEl retallat de l'esquerra des de l'esquerra, però l'antic home del Manchester United va fer un toc dins l'àrea, permetent a Azpilicueta recuperar-se i produir una aturada de gol.

Malgrat el seu clar enfocament de defensa primer per part de l'Atlètic en els primers intercanvis, una línia davantera de dos Álvaro Morata i Antoine Griezmann Va estar treballant molt bé al descans, amb el primer desplaçat a porteria al minut cinc, i després de passar per Sabitzer de manera experta, l'espanyol va rebaixar el seu esforç. Gregor Kobel però passat pel costat equivocat del pal de Dortmund.

Després d'acumular la pressió durant la major part de la primera part, el Dortmund s'ha avançat a la nit i ha igualat en el conjunt quan Hummels va jugar una preciosa pilota amb l'exterior del peu a Brandt a l'àrea de l'Atlètic, i l'alemany va aconseguir un xut. fora, amb Oblak només capaç de parar la pilota al sostre de la xarxa.

Els homes de Simeone estaven intentant resistir un atac greu de la Bundesliga, però poc després es van trobar dos gols per sota, quan el cedit del Chelsea Maatsen va trobar la xarxa per primera vegada a la Lliga de Campions, llançant un cop baix a la cantonada després d'estar. amb un taló Sabitzer a la caixa.

Amb la intenció de moure l'impuls al seu favor durant el segon període, els visitants espanyols van fer tres canvis a la mitja part, amb Morata, Azpilicueta i Nahuel Molina sent substituït per Correa, Pablo Barris i Rodrigo Riquelmeque va entrar al lateral.

De fet, va ser un toc de fortuna el que va permetre a l'Atlètic restablir la paritat en l'eliminatòria marcant el primer gol de la nit, amb el veterà del Dortmund Hummels marcant un autogol en la seva 502a aparició amb el club alemany després del seu laboriós intent d'eliminar després d'un un córner va regatejar sense voler a Kobel.

Koke, Jose Gimenez i Axel Witsel de l'Atlètic de Madrid celebren el seu primer gol en pròpia porta marcat per Mats Hummels del Borussia Dortmund el 16 d'abril de 2024

Actuant com a substitut directe de Morata, l'internacional argentí Correa va estar tenint una veritable influència en els procediments a l'inici de la segona meitat i va posar el seu nom al marcador per donar a les tropes de Simeone el lideratge una vegada més en l'eliminatòria, llançant una volea a prop. esforç després de nombrosos blocs desesperats a l'àrea de Dortmund.

Amb la seva gran experiència a la Lliga de Campions, semblava com si el bitllet d'or per a les semifinals estigués a punt d'aterrar als peus de l'Atlètic, però un notable període de tres minuts de l'equip de la Bundesliga va canviar completament la pell dels quarts de final. un altre cop.

Al centre de tot el positiu per al Dortmund una vegada més, Brandt va jugar amb Sabitzer pel flanc esquerre, i la centrada elevada de l'austríac es va trobar amb un xut de cap perfectament ponderat de Fullkrug, que va creuar. José Giménez dirigir la pilota per sobre d'Oblak i fora del pal.

No estan disposats a conformar-se amb 30 minuts addicionals contra els seus atrevits visitants, Erdin TerzicEls homes de 's van empènyer a aconseguir un gol que asseguraria el seu lloc als darrers quatre en els 90 minuts de temps normal, i l'apassionat públic del Signal Iduna Park va ser tractat amb això.

Trobant-se a l'àrea, Brandt va controlar una pilota llarga cap al davanter Fullkrug, que va desfermar un xut ferotge que va ser bloquejat, però el rebot va caure en mans de Sabitzer, i el migcampista merodeador es va desplaçar a l'esquerra abans de llançar un cop al fons. cantonada dreta.

Abans d'un enfrontament de semifinals a la Lliga de Campions amb els gegants francesos del PSG, el Dortmund tornarà a centrar la seva atenció en la seva recerca d'un entre els quatre primers a la Bundesliga, amb el campió alemany Bayer Leverkusen visitant el Signal Iduna Park diumenge a la tarda.

També lluitant per acabar entre els quatre primers de la seva respectiva lliga nacional, l'Atlètic buscarà recuperar-se d'una nit amargament decebedora a Alemanya mentre viatgen al Deportivo Alavés el cap de setmana.