El Borussia Dortmund supera el PSV Eindhoven i arriba a vuitens de final de la Lliga de Campions

El Borussia Dortmund es reserva el seu lloc als quarts de final de la Lliga de Campions gràcies a la victòria per 2-0 al PSV Eindhoven en el partit de tornada dels vuitens de final.

Borussia Dortmund va reservar el seu lloc als quarts de final de la Champions League dimecres al vespre gràcies a la victòria per 2-0 PSV Eindhoven en el partit de tornada dels vuitens de final.

L'empat va estar delicadament arreglat des de l'anada, amb a Luuk de Jong penal que anul·la un primer gol de Donyell Malendeixant el nivell del xoc a 1-1 de cara al partit de dimecres.

Jadon Sancho i Marco Reus va aconseguir un èxit de dos gols a Alemanya, amb el BVB aconseguint la seva posició als vuitens de final de la competició gràcies a una victòria global per 3-1.

El Dortmund va amenaçar amb posar-se per davant al segon minut del partit Ian Maatsenperò l'esforç del jugador de 22 anys el va impedir el porter del PSV Walter Benítez.

El BVB no s'havia de negar, però, amb el davanter cedit del Manchester United, Sancho, que va fer l'avenç menys d'un minut després.

El PSV no va aclarir les seves línies, i una configuració de Julian Brandt va permetre a Sancho llançar la pilota cap al fons de la xarxa per al seu segon gol des que va tornar al club durant la finestra de gener.

El gol va ser el seu primer a la Lliga de Campions en 840 dies, i va permetre que el conjunt de la Bundesliga s'avencés per 2-1 a l'eliminatòria, sense que el PSV no va tenir temps d'adaptar-se al partit de tornada davant d'un apassionat suport a casa.

Niclas Fullkrug i Malen també va tenir esforços en el període següent, amb el Dortmund buscant un segon a la nit, amb els amfitrions jugant a un ritme furiós.

Malen va estar a punt de doblar l'avantatge del Dortmund al minut 27 quan va treballar en una posició de tir abans de conduir la pilota cap al fons de la cantonada, però va sortir per poc del pal.

El porter del Dortmund Gregor Kobel va fer una aturada intel·ligent al minut 31 per evitar una pilota Johan Bakayokoamb el seu esforç agafant una lleugera desviació Marcel Sabitzer camí de la meta.

El PSV estava pressionant per un empat en les últimes fases de la primera part, amb Bakayoko tornant a apropar-se abans que Kobel negués Guus Tilja que el Dortmund gairebé es va fer pagar per una defensa poc brillant.

Malen va tenir una altra mitja oportunitat al minut 40 després de trobar espai en una àrea perillosa, però el seu esforç va colpejar la xarxa, abans que De Jong errava la porteria per l'altre extrem al minut 43, i el gol de Sancho va demostrar ser la diferència. entre els dos bàndols al descans.

La primera oportunitat del segon període també va recaure en Malen, amb el seu xut desviat Sergio Dest abans de ser mantingut fora per Benítez.

El PSV va estar molt a prop de l'empat al minut 53 quan Hirving Lozano va alinear-ne un des de la distància abans de llançar un fort cop, i el seu esforç va sortir de l'exterior del pal.

Els visitants van ser el millor equip mentre el segon període va continuar progressant, amb el cap del Dortmund Edin Terzic tallant una figura frustrada a la línia de banda, i els amfitrions no estaven còmodes en l'empat.

Fullkrug va tenir una mitja oportunitat per marcar un segon per als locals al minut 64 després de trobar una centrada de Malen, però Benítez va estar a punt per fer una aturada intel·ligent, abans que Kobel impedís un potent cop de Bakayoko a l'altre extrem de la porteria. camp.

El Dortmund pensava que havia marcat un segon al minut 77 per mitjà de Fullkrug, però l'esforç del davanter d'una falta del Reus ha estat declarat fora de joc després d'una revisió del VAR.

Per tant, el PSV va rebre un impuls a l'entrada a la fase final del temps normal, amb el conjunt holandès que necessitava un gol per forçar 30 minuts addicionals, però Jordan Teze i De Jong van fallar obertures clares al final, abans que el Reus aconseguís el lloc del BVB als vuitens de final fent lliscar la pilota sota Benítez després d'un error de Isaac Babadi.

L'atenció del Dortmund es tornarà ara a la Bundesliga, preparant-se per rebre l'Eintracht Frankfurt diumenge a la tarda, mentre que el PSV continuarà la seva campanya de l'Eredivisie contra el FC Twente més tard durant la jornada.