El Barcelona supera el Nàpols i arriba als quarts de final de la Champions

El Barcelona passa als quarts de final de la Champions després de vèncer el Nàpols per 4-2 en el global dels vuitens de final.

Barcelona han avançat a la Champions League quarts de final per primera vegada en quatre anys després de vèncer Nàpols 4-2 en el global en els darrers 16.

Després d'un empat 1-1 molt disputat a l'anada a Itàlia fa tres setmanes, el Barça es va imposar per un 3-1 al partit de tornada a l'Estadi Olimpic Lluís Companys dimarts a la nit.

Els gegants catalans han fet un inici elèctric al concurs d'esquitxades Fermí López i Joao Cancelo Va marcar amb només dos minuts de diferència en els primers 17 minuts, abans que el Nàpols en remuntés Amir Rrahmani a la mitja hora.

El Nàpols ha millorat després del descans i els dos equips han tingut la seva raó d'oportunitats, però no gaire després Jesper Lindstrom he perdut una canter per als visitants, Robert Lewandowski –que té una nit tranquil·la davant la porteria– ha assegurat la victòria del Barça amb un simple final a set minuts del final.

Xavi ha portat amb èxit el Barcelona al seu 19è quart de final de la Lliga de Campions -només el Reial Madrid (22) i el Bayern de Munic (20) han arribat a la mateixa fase en més ocasions- i els cinc vegades guanyadors coneixeran els seus oponents quan s'empatin els vuitens de final. es fa divendres.

Pel que fa al Nàpols, l'espera per guanyar el conjunt català continua, ja que ara ha perdut tres i empatat tres dels seus sis enfrontaments; els italians també s'han convertit en el quart campió de la Sèrie A en les últimes cinc temporades que ha estat eliminada als vuitens de final de la Lliga de Campions.

Xavi va fer tres canvis al conjunt barceloní que va vèncer el Mallorca per 1-0 a la Lliga el cap de setmana passat, amb Lewandowski, López i Ronald Araujo tots entrant a l'equip, mentre que un central de 17 anys Pau Cubarsi va debutar a la Lliga de Campions, convertint-se en el defensor més jove de la història en començar un partit eliminatori de la competició.

Mentrestant, entrenador del Nàpols Francesco Calzona va optar per fer només dues modificacions a l'alineació que va començar l'empat 1-1 amb el Torino a la Sèrie A la darrera vegada, amb Rrahmani tornant a la defensa central i cedit al Bournemouth. Hamed Traore començant al mig del camp.

Víctor Osimhen va liderar la línia del Nàpols i es va presentar amb una gloriosa oportunitat d'obrir el marcador només quatre minuts quan va trobar una pilota per sobre per córrer darrere de la línia de fons del Barça, però el nigerià mai va tenir la pilota sota control complet i només va poder clavar una pilota. esforç domèstic cap a Marc-Andre ter Stegen – Osimhen hauria estat declarat fora de joc de totes maneres.

El Barcelona va dominar els procediments després d'això, però, i es va mostrar plena de confiança quan es va disparar en múltiples atacs perillosos fins a l'últim terç. López va perforar un xut desviat poc després de córrer per darrere i aixecar un xut per sobre del travesser.

Fermín López del Barcelona celebra el seu primer gol el 12 de març de 2024

No obstant això, el migcampista de 20 anys no es va equivocar a la tercera vegada de preguntar, ja que va obrir el marcador al minut 15 amb un remat compost de peu a la cantonada inferior esquerra, el seu cinquè gol de la temporada i segon. a la Lliga de Campions, després de trobar-se amb una retallada intel·ligent Rafinha a l'esquerra.

En un instant, el Barça va doblar l'avantatge al contraatac, amb fil en directe Lamine Yamal va fer que Raphinha avançava abans de colpejar el pal amb un verinós xut amb la dreta, però el rebot va caure amablement a Cancelo per aconseguir un primer gol tranquil.

El Barcelona ha estat merescudament al davant, mentre que el Nàpols ha estat lluny de convèncer amb la possessió i ha mancat d'intensitat, però del no-res ha aconseguit recuperar-se a la mitja hora; Matteo Politano va fer una carrera intel·ligent per la dreta abans de tirar una centrada baixa al central Rrahmani, que va continuar la seva carrera cap a la zona de perill per col·locar un davanter a la cantonada inferior.

Amir Rrahmani del Nàpols celebra el seu primer gol el 12 de març de 2024

Els dos equips es van cancel·lar durant la resta dels primers 45, però el Nàpols va començar la segona meitat amb molta més seguretat i confiança, amb Khvicha Kvaratskhelia va assotar un xut de 25 iardes molt lluny del pal abans que Politano es saltés a Cancelo amb facilitat i tingués un potent cop bloquejat per Cubarsi.

El Nàpols va gaudir d'un període prolongat de possessió, però el Barcelona va recordar als visitants la seva amenaça quan Cancelo va córrer per l'esquerra i va escollir Raphinha per un xut lateral dins de l'àrea, que va ser rebutjat de manera incòmode per Àlex Meret.

En un intent de recuperar el control de la competició, l'entrenador del Barça, Xavi, va optar per incorporar dos migcampistes experimentats a l'hora. Oriol Romeu i Sergi Robertoamb López i Andreas Christensen tots dos fent camí.

Ni Romeu ni Roberto van ser capaços de tenir un impacte immediat mentre el Nàpols va avançar en un altre atac prometedor, aquesta vegada amb Stanislav Lobotkala creu de la qual va ser dirigida descuidadament a la zona de perill per Cancelo, permetent a Osimhen jugar. Andre-Frank Zambo Anguissaperò el seu motor es va bloquejar.

El Barça pensava que havia marcat un tercer al minut 68 quan Lewandowski va tenir un alt cop de cap des d'un córner parat per Meret, abans que la pilota tornés a perforar a l'àrea de sis iardes perquè Yamal toqués a casa, però el jove de 16 anys va ser. va declarar fora de joc.

Robert Lewandowski del Barcelona celebra el seu tercer gol amb els seus companys el 12 de març de 2024

Els dos equips van estar molt a prop de marcar, en primer lloc Yamal va rebre una passada esmorteïda Ilkay Gundogan per enrotllar un xut amb l'esquerra a pocs centímetres del pal llunyà, abans que el substitut del Nàpols Lindstrom d'alguna manera dirigís un cop de cap lliure des del pal posterior, una gran oportunitat que va demanar als visitants.

Aquesta oportunitat perduda va resultar costosa, ja que el Barça va posar el partit al llit al minut 83 després d'un magnífic pas de joc, amb Gundogan alimentant Roberto dins l'àrea per quadrar-lo a Lewandowski per un simple tap-in.

substitut del Nàpols Mathias Olivera Ha llançat un xut creuat contra el travesser des d'un angle ajustat, poc abans que Kvaratskhelia gairebé es desviés del pal amb un xut ras en els últims trams, però els italians es van quedar frustrats quan el Barça s'assegurava el pas segur als vuitens de final.

Ara, el Barcelona centra la seva atenció en la batalla de la Lliga de diumenge amb l'Atlètic de Madrid al Wanda Metropolitano, mentre que el Nàpols fa un viatge descoratjador a San Siro per posar-se en contacte amb el líder de la Sèrie A, l'Inter de Milà.