Dakar moto 2024, Brabec guanya amb Honda

El nord-americà va aconseguir el segon èxit de la seva carrera al raid. En l’última etapa va guanyar l’argentí Benavides (KTM). Per al tercer classificat és la primera vegada que puja al podi amb 33 anys

Ricky Brabec ho va fer: l’americà d’Honda va guanyar per segona vegada en la seva carrera Moto Dakar al final de la 12a i última etapa a Yanbu, Aràbia Saudita. El jugador de 32 anys es va distanciar del pilot de Botswana Ross Branch a Hero i del seu company d’equip francès Adrien Van Beveren, de 33: tots dos pugen per primera vegada al podi del Dakar. Els KTM de Kevin Benavides i Toby Price van acabar quart i cinquè, mentre que Nacho Cornejodesprés de ser el protagonista amb tres èxits d’etapa, va perdre 11 minuts en la fase final de 175 al voltant de Yanbu, caient fins a la sisena posició.

darrer a benavides

L’última etapa de Yanbu la va guanyar l’argentí Kevin Benavides (Ktm), que va acabar al peu del podi a la classificació general. Aquesta 46a edició del mític rally-raid, coneguda per ser la més difícil del món, va estar marcada per la mort del motociclista espanyol Carles Falcón als 45 anys, poc més d’una setmana després de resultar ferit greu en un accident.

italians

Val la pena destacar una altra actuació excel·lent Tommaso Montanari, que amb el seu Fantic va tancar l’última etapa en la 15a posició. No obstant això, a causa dels problemes trobats la primera setmana, va acabar al darrere del rànquing amb més de 71 hores de retard. El millor del blues en general és Gioele Meoni, fill del gran Fabrizio: el pilot de Castiglion Fiorentino va acabar 47è de la general amb la seva Ktm particular, així com 11è entre els debutants i sisè a la classe Original by Motul reservada als que corren sense assistència. També arriba a la meta Tiziano Internò del Rally Pov, que amb el seu GasGas és 70è de la general i 14è de l’Original de Motul. També classificat entre els italians Cesare Zacchetti77è amb el seu Kove.

Les altres classes

En el rànquing Ral·li 2 Harith Noah a Sherco va aconseguir la millor actuació de la història d’un indi al Dakar, acabant 11è de la general i guanyant la categoria per davant de Dumontier (Husqvarna) i Cox (Ktm). La classe Original by Motul la guanya l’austríac Tobias Ebster en Ktm, 20è de la general i també primer entre els novells. Va precedir més de dues hores el belga Jerome Martiny, amb l’espanyol Albert Martin Garcia tercer. En el rànquing reservat a les dones va destacar Jane Daniels amb el seu Fantic oficial, que va acabar 48è de la general en el seu debut. Finalment, entre els quads l’argentí Manuel Andújar va guanyar el llarg estira-i-arronsa amb el francès Alexandre Giroud, guanyador el 2022 i el 2023, precedant-lo de vuit minuts. El tercer va ser l’eslovac Juraj Varga.

Dakar Moto: el rànquing de l’última etapa