Copa d’Àsia: Tadjikistan als vuitens de final, la Xina corre el risc d’eliminar-se

Primers veredictes al tercer dia: gràcies a l’èxit contra el Líban passen els tadjiks. Els xinesos, derrotats per Qatar, esperen una repesca dels millors tercers classificats

Comença la tercera i última jornada de la Copa Asiàtica. Primers veredictes del grup A: Tadjikistan, debutant absolut, classificat com a segon gràcies a la victòria de remuntada (2-1) davant el Líban, marxat amb 10 homes durant més de mitja hora a la segona part i eliminat aritmèticament. Gran insult, però, per a la Xina, que va perdre 1-0 contra Qatar (ja classificat), va caure a la tercera posició amb 2 punts i va esperar a entendre si es podia incloure entre els quatre millors tercers classificats que passaran a la classificació. fase d’eliminació directa.

Qatar – Xina 1-0

Els xinesos tenien el seu destí a les seves pròpies mans. Si haguessin guanyat, haurien arribat als vuitens de final. Malgrat la facturació de Qatar -el màxim golejador Afif fora-, la selecció del serbi Jankovic va crear molt poc, registrant només un xut a porteria en els més de 100 minuts jugats, recuperacions incloses. El partit ha estat molt igualat i s’ha decidit al minut 66 per una obra mestra del qatarí Al Haydos: un esquema de córner, la pilota fora de l’àrea i una volea des de la dreta que s’ha anat a l’angle superior. La Xina també trobaria l’empat al minut 84 amb Shenglong, però poc abans la pilota havia creuat completament la línia de gol. Per a la Xina ara només queda l’esperança de tornar al terç superior, encara que amb només 2 punts l’objectiu es complica.

Tadjikistan – Líban 2-1

La sorpresa del dia ve directament des de l’estadi Al Thumama de Doha. En la seva primera participació a la Copa Asiàtica de la seva història, Tadjikistan -el 106è del rànquing de la FIFA- arriba als vuitens de final. Va ser un partit contundent contra el Líban, en què tot va passar a la segona part. A punt i llest al minut 47 Jradi posa per davant els libanesos amb un gran xut amb la dreta. L’episodi clau, però, és al minut 56: el defensa El Zein rep una expulsió que deixa el Líban amb 10 homes. El Tadjikistan s’ha recuperat, ha atacat amb el cap avall i al minut 70 també ha fet l’1-1, però el VAR ha intervingut i ha assenyalat fora de joc, anul·lant el gol, el segon del partit després del de la primera part. La selecció de Segrt hi continua creient, empatant al minut 80 amb Umarbaev i en el segon dels 16 minuts afegits concedits va trobar el 2-1 amb Khamrokulov, capaç de girar el cap a córner i enviar el seu equip entre els 16 millors de la temporada asiàtica. Aventura acabada pel Líban.