Copa d’Àsia – L’Aràbia de Mancini eliminada als penals per Corea del Sud

La selecció que entrena l’exentrenador italià es va mantenir per davant fins al minut 99 del temps reglamentari. Després van concedir l’empat a l’últim segon. El repte s’ha decidit doncs als penals i hi ha hagut dos errors per als nois de Mancio. A la propera ronda Corea s’enfrontarà a Austràlia

Mancini eliminat, èxtasi per Klinsmann. Corea del Sud va vèncer a l’Aràbia Saudita als penals, després d’un empat a 1 en el temps reglamentari, i es va classificar per a quarts de final per segona vegada consecutiva, on s’enfrontarà a Austràlia. Broma increïble per a l’entrenador italià, liderant fins al minut 99 gràcies a Radif, però arribat a l’última pilota del partit amb un cop de cap de Gue-sung Cho. Merescut pas a ronda per als coreans, més perillosos i resistents físicament a la llarga. Defensa de terror de Mancini, que ja va tornar als vestidors abans del penal decisiu de Hwang Hee-chan. Ara el futur està tot per definir.

Aràbia Saudita-Corea del Sud 1-1 (2-4 dcr)

Mancini llança el ja consolidat 3-5-2 amb Al Dawsari liderant l’atac. A Corea, Klinsmann competeix amb Lee Kang-in darrere de Son. Kim va confirmar darrere. Gran balanç a la primera part, amb l’Aràbia jugant molt alt i arriscant un parell de vegades a la butxaca per al Son, que avui ha estat molt imprecís. Al minut 40, però, els Falcons Verds han colpejat dos travessers en la mateixa acció, que ha començat amb un córner i ha acabat amb un tercer intent sensacionalment salvat a la línia per un defensa contrari. La segona meitat s’obre amb un esclat. Mancini llança a la baralla Radif, nascut el 2003, que triga 30 segons a marcar l’1-0. El mateix Radif s’emociona i gairebé dobla el marcador al minut 68. A partir d’aquí comença un monòleg de la possessió de la pilota coreana: la selecció de Klinsmann crea perills amb cada descens, però ha de fer front a un sorprenent Al-Kassar, autor d’almenys quatre miracles. En la pròrroga de deu minuts, Corea també va colpejar el travesser que semblava trencar les seves esperances. Al final, el mur àrab s’ensorra: Gue-sung Cho empata amb un cop de cap d’una fallada d’Al-Kassar.

EL FINAL

A la pròrroga, l’Aràbia ha lluitat, físicament destruït, en detriment d’una Corea encara fresca: l’exjugador del Nàpols Kim ha intentat un cop de cap des d’un córner però ha trobat una altra resposta del porter. La defensa de Mancini està en constant dificultat: Al Naji salva dos xuts amb els peus. Això ens porta a les sancions. L’heroi és Jo Hyeon-woo, que en salva dos i li dóna la qualificació de Corea.

Tailàndia eliminada, l’Uzbekistan guanya per 2-1 i vola als quarts de final de la Copa d’Àsia, on s’enfrontarà a Qatar. Un partit molt tàctic, amb els White Wolves dirigits per Fayzullaev, nascut l’any 2003, imparable per l’esquerra i anotador del gol de la victòria.

Uzbekistan-Tailàndia 2-1

Primera part molt ajustada, amb els dos equips respectant-se, sense desvetllar massa. L’Uzbekistan encara va aconseguir marcar en la primera acció perillosa del partit amb Turgunboev, capaç de bloquejar amb el pit i acabar a porteria. Tailàndia ha reaccionat als segons 45 minuts i ha empatat al minut 58 amb un bon xut amb la dreta de Sarachat. El partit el decideix el talent del CSKA Moscou Fayzullaev, destinat a parlar entre els grans noms d’Europa. Per quarta vegada, Uzbekistan es classifica entre els vuit millors d’Àsia.