Copa d’Àsia, Iran-Japó 2-1, gol de Jahanbakhsh

Sense el suspès Taremi, l’equip Melli bolca el japonès, prenent el lideratge amb Morita. Mohebi empata, en el temps de descompte decideix un penal de Jahanbakhsh. L’Uzbekistan va rebutjar des del punt després de l’1-1 al minut 120

Una sorpresa i una confirmació en els dos últims quarts de la Copa Asiàtica. La sorpresa és que l’Iran arriba per darrere per eliminar el Japó, semifinalista de l’edició passada (2-1). Els iranians es venjan després del 3-0 que van patir el 2019. A l’Al Rayyan els iranians, sense Taremi, s’han imposat gràcies a un penal al minut 96 marcat pel davanter del Feyenoord, Jahanbakhsh, i han volat a les semifinals. A l’últim quart, Qatar juga amb foc, s’arrisca, però al final guanya la semifinal amb el cinquè i últim tir de penal. Davant l’Uzbekistan l’empat 1-1 en el temps reglamentari no va ser suficient, i els White Wolves van posar en gran dificultat els vigents campions. Els amfitrions del torneig avancen i completen el quadre dels quatre millors d’Àsia. Ara s’enfrontaran a l’Iran -el 7 de febrer a les 16h hora italiana- per competir per accedir a la final. A l’altra semifinal, la jornada anterior a la mateixa hora, es van enfrontar a Jordània i Corea del Sud.

Iran-Japó 2-1

Taremi està desqualificat, l’atac de l’Iran compta amb el suport del jugador de la Roma Azmoun, autor d’una assistència i un gol anul·lat. A la primera part els equips es van respectar, compartint la possessió de la pilota i no creant grans ocasions. Tot i això, ha estat el Japó qui ha trencat el marcador a la primera tirada, amb Morita superant Beiranvand al minut 28 després d’un cop central. Segona meitat en què arriba la reacció de l’Iran, agressiva i més qualitativa. I finalment recompensat amb el resultat final.

Qatar-Uzbekistan 1-1 (3-2 dtr)

Els qataris més tonificats físicament en els primers vint minuts, en detriment de l’Uzbekistan que va començar amb el fre de mà posat. El partit va estar en equilibri fins al minut 27, quan un sensacional autogol del porter Yusupov va donar avantatge al vigent campió. Ànec del número 1 dels White Wolves, que deixa escapar la pilota de les seves mans després d’una centrada d’Al Haydos. A la segona part, el VAR va salvar Qatar: el porter Barsham va fallar una pilota llarga i va noquejar un rival. Per a l’àrbitre és vermell, però la revisió el convenç de canviar la decisió i optar pel groc. L’episodi va donar un impuls als uzbeks, que van empatar al minut 58 amb Khamrobekov, creant un parell d’ocasions perilloses més. El partit es fa dolent, s’aboquen grogues i arribem a la pròrroga, on Qatar colpeja el travesser amb Hatem i al minut 116 s’enganya amb un xut des de fora de la xarxa d’Alí. Després els penals. L’heroi és el porter de Qatar Barsham, que salva tres contra els uzbeks. La selecció de Márquez en falla dos, però marca el més important en el cinquè intent amb Hatem.