Copa d’Àsia, campió de Qatar: Afif decideix contra Jordània

La selecció de Márquez triomfa per segona vegada consecutiva després de l’èxit del 2019. Res a fer pels jordans, en la seva primera final

Un hat-trick d’un penal d’un sorprenent Akram Afif dóna a Qatar la segona Copa d’Àsia consecutiva. En el meravellós escenari del Lusail Iconic Stadium, Jordan es va rendir per 3-1, patint la seva primera derrota del torneig, i la més pesada. Un partit de lluita i competitivitat, decidit per tres episodis que van afavorir l’equip més fort i experimentat, en detriment d’un Jordan que només va jugar una part, la segona, superant a Barsham. L’empat momentània d’Al Naimat al minut 66 va ser només una il·lusió per als jordans, decebuts però orgullosos del recorregut històric fet.

partit

Sota la mirada del president de la FIFA, Gianni Infantino, els dos equips juguen obertament. Jordan triga temps a posar-se en marxa, en comparació amb un Qatar que comença en la cinquena posició, aprofitant la qualitat del seu millor jugador, Afif. El dorsal 11 -que va sortir en llitera amb dolor però després va tornar al terreny de joc- és incontenible a l’esquerra, la cadena on la selecció de Tintín Márquez crea els majors perills. Al minut 22 va trencar l’empat en el primer penal de la tarda, lliurant-se també a una celebració lúdica: va treure una targeta de la seva espinillera, fent un truc de màgia en què apareixia una “S” referint-se a Somàlia per honrar. els seus orígens. Qatar agafa el ritme i està a punt de doblar l’avantatge a la mitja hora amb Mendes rematant de cap. Jordan es va quedar atrapat a les cames fins poc abans del descans, quan en el primer descens un xut amb l’esquerra d’Al Tamari va ser aturat gairebé a la línia per Waad.

mostres

A la segona part va ser un Jordània completament diferent, més valent, decidit i que va aixafar Qatar a la seva zona durant el primer quart d’hora. En l’espai de quatre minuts, els jordans han tingut tres ocasions sensacionals, una de les quals ha acabat amb una rematada per dalt d’Olwan. En els altres dos, Barsham va ser decisiu amb les seves aturades. El porter de Qatar va fer el que va poder fins al minut 66, després un míssil de curta distància d’Al Naimat va empatar el marcador. L’alegria de Jordan dura només set minuts, quan es concedeix un altre penal contra Qatar, transformat per Afif. El gol del 2-1 trenca les cames de l’equip d’Ammouta, que s’avança sense trencar. En el temps de descompte, el signe d’exclamació el va tornar a posar el número 11 de Qatar des del punt, que es va convertir en màxim golejador amb 8 gols. Ell que, el 2019, havia tornat a marcar a la final contra el Japó (3-1) de penal. Jordan està orgullós d’haver superat les expectatives.