Copa d’Àsia, Austràlia guanya Síria per 1-0 i està als vuitens de final

Un gol d’Irvine a la segona part decideix un partit amb pocs xuts a porteria: els australians asseguren així la primera plaça del grup B. Uzbekistan, 3-0 a l’Índia i la classificació a un pas. Lligam entre Palestina i els Emirats

Després de Qatar, també elAustràlia llàgrimes el passar als vuitens de final de final de Copa d’Àsia. A l’estadi Bin Hamad de Doha, els Socceroos van vèncer Síria per 1-0 gràcies a un gran gol, el segon consecutiu, de Jackson Irvine a la segona part. Així, els australians asseguren la primera posició del grup B amb un dia de sobra, mentre que el destí de Síria es coneixerà l’últim dia. L’Índia-Uzbekistan i Palestina-Emirats Àrabs Units també estan al camp avui.

Síria-Austràlia 0-1

El partit va veure un xut a porteria per banda, en més de 100 minuts de joc, incloses dues recuperacions. Amb la diferència que l’equip oceànic es va imposar gràcies a una bonica jugada d’Irvine al minut 59, que es va deslliurar d’un rival a l’àrea i va vèncer a Madanieh, cedint la classificació a Austràlia, que va arribar als quarts de final l’última edició. Per a Síria hi ha lamenta haver creat poc, tot i un pal colpejat al minut 5 de Sabbag que podria haver canviat el resultat del partit. La selecció de Cuper -zero gols marcats en dos partits- es manté en la tercera posició amb 1 punt, a l’espera de l’Índia-Uzbekistan.

Índia-Uzbekistan 0-3

Uzbekistan veurà els vuitens de final, l’Índia a un pas de l’eliminació. No hi va haver partit a l’Al Rayyan i en una part els uzbeks van tancar el partit marcant tres gols contra l’Índia, encara aferrats a l’esperança de convertir-se en el millor tercer. Destaca el protagonisme Fayzullaev del CSKA Moscou, nascut l’any 2003, literalment inapropiable i l’anotador de la rematada de cap als quatre minuts. Al minut 18 Sergeyev va doblar l’avantatge, i el hat-trick de Nasrullayev en el temps afegit al final de la primera part. A la segona part els Tigres Blaus intenten reobrir-lo, sense aconseguir-ho. L’Uzbekistan -sense el lesionat Shomurodov- també va estar a prop de marcar un pòquer en colpejar el travesser al final amb Iskanderov. Els indis, últims amb zero punts, només han de guanyar l’últim partit contra Síria per golejada i esperar bona sort en la fase de repesca. Per a l’Uzbekistan, però, n’hi haurà prou amb no perdre contra Austràlia (ja classificada) per aterrar entre els 16 millors. El grup B està totalment obert.

Palestina-Emirats Àrabs 1-1

Grans pesars per a Palestina, que després dels quatre gols encaixats per l’Iran en el seu debut va desaprofitar una gran oportunitat per aconseguir una victòria que hauria estat fonamental a nivell de classificació. Davant l’Emirates acaba 1-1, però vist com anava el partit al minut 37 l’epíleg podria haver estat molt diferent. Per sota d’un gol fins aleshores, marcat per Adil, Palestina va guanyar un penal i també l’home extra per l’expulsió d’Al Hammadi, després de l’avís al VAR de l’àrbitre. Seyam apareix des del disc i és hipnotitzat per Eisa. A la segona part, un sensacional autogol de Naser ha tornat a empatar el resultat, amb Palestina que obre la fira d’atraccions del tir de porteria contra la porteria rival. El capità de l’Emirs Eisa va ser providencial, autor de quatre sensacionals aturades que van mantenir viva la selecció de Bento fins al minut 100 de partit, temps de descompte inclòs. Els Emirats es confirmen primers del grup C amb 4 punts, mentre que Palestina -que no ha arribat mai a la fase final de la Copa d’Àsia- puja a la classificació, encara que amb lament. Mentre s’espera l’Iran-Hong Kong, les sentències només estaran disponibles l’últim dia.