Copa d’Àfrica de Nacions: Senegal-Gàmbia 3-0, Camerun-Guinea 1-1, Algèria-Angola

Gueye va trencar l’empat, després dos centrals del migcampista del Metz: 3-0 per als vigents campions davant Gàmbia. Vermell a Kamano, guineans una vegada inferiors. Els Desert Foxes van empatar en el seu debut contra Angola

Els protagonistes al terreny de joc canvien, no el marcador general de la Copa d’Àfrica: els grans equips no s’obren. Algèria no és una excepció, que obre el grup D amb un amarg empat: 1-1 davant una Angola prou concreta i cínica. Una oportunitat doncs per als dos que completen el grup, Burkina Faso i Mauritània (a la gespa demà). El Camerun també s’atura: només 1-1 contra Guinea, malgrat la superioritat numèrica d’Anguissa i els seus companys a la segona part. Un empat que segueix el decebedor debut de Nigèria i Egipte (alentit per Guinea Equatorial i Moçambic respectivament), mentre que Ghana va patir l’acerba derrota contra Cap Verd. En l’altre partit del grup C, el vigent campió Senegal va estar a l’altura de les expectatives, superant sense problemes Gàmbia i ocupant el primer lloc del grup.

Senegal-Gàmbia 3-0

Aquest partit és com un derbi. Gàmbia és el país més petit de l’Àfrica continental i està completament envoltat pel Senegal. Per això es fa sentir tant el repte. L’equip de Cisse ha començat molt fort i ja s’ha avançat al minut 3: l’exjugador del Bayern de Munic Sadio Mané ha servit a Gueye a la vora de l’àrea que ha marcat. Els de Saintfiet intenten reaccionar, es mouen bé al davant amb l’exbolonya Barrow però al final de la primera part es queden amb deu homes per l’expulsió d’Adams. A la segona part els rivals van aprofitar i van doblar el marcador amb Camara: el migcampista del Metz nascut el 2004 va aprofitar l’assistència de Sarr. La defensa del Senegal es tanca i al minut 86 l’habitual Camara també marca el 3-0 amb un xut encrespat. Així els vigents campions d’Àfrica van aconseguir el seu primer èxit del torneig.

Camerun-Guinea 1-1

És un repte on les absències pesen molt. Onana, que va arribar ahir a la nit a la retirada del Camerun després del partit del United contra el Tottenham, ni tan sols és a la banqueta. Guirassy segueix baixa per lesió a Guinea, el davanter de l’Stuttgart és el segon millor golejador de la Bundesliga darrere de Lewandowski amb 17 gols. En el seu lloc, l’entrenador Diawara ha desplegat Bayo, el davanter del Havre. És ell qui trenca l’empat al minut 10: l’exjugador del Genoa Ntcham fa mal en defensa i posa el gol als rivals. Llavors el partit de Guinea es complica, perquè abans del descans l’àrbitre mostra la targeta vermella a l’extrem atacant Kamano. L’equip de Song ha igualat el marcador per mitjà de Magri al minut 51: un cop de cap guanyador per al davanter del Tolosa. El porter Kone salva el seu equip en més d’una ocasió i el marcador es manté amb l’1-1. El Senegal es manté al capdavant del grup C.

ALGÈRIA-ANGOLA 1-1

La Sèrie A de nou al terreny de joc: Bennacer pels verds i blancs, Luvumbo amb la samarreta angolesa. Els Desert Foxes afronten un xut al minut 10 amb Belaili trobant la resposta de Cipriano. És l’assaig general de l’1-0 que arriba poc després del quart d’hora: un gran sprint de Bounedjah en un llançament des del darrere, un fort cop de l’extrem per segellar el lideratge. Algèria s’acosta a fer el 2-0 amb la dreta de Belaili (poc fora): Bounedjah trobaria el doblet amb una rematada de cap, però és fora de joc. A meitat de la segona part, els plans algerians es posen en fum: Bentaleb comet una ximpleria a l’àrea sobre Mabululu, un penal per Angola. Des del punt el mateix Mabululu colpeja l’interior del travesser i després ho repeteix a la xarxa: per sort per a ell la pilota creua la línia de gol després de rebotar a la fusta, sinó el gol hauria estat anul·lat. Algèria va portar Slimani i els coneguts “italians” Aouar i Ounas, però la mitja hora final va vorejar l’impalpable: només un xut a porteria, massa poc. Els Desert Foxes acaben ajornats, i estan en bona companyia.